Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
А ова нели се фајнални верзии, зошто уште ја пишува верзијата доле во ќошот ?

8цава мислам дека ќе испадне поголемо :гомце: и од Вистата :)
Изледа ке продолжат Мајкрософт со традицијата, еден ОС :гомце: да вадат, еден екстра да биде.
Така беше Вин 98 ---- (Милениум) ----> ХП, така беше ХП ----- (Виста) -----> Вин 7, и изледа и сега така ќе биде, се до наредниот нов ОС :P

8цава мислам дека ќе испадне поголемо :гомце: и од Вистата :)
Изледа ке продолжат Мајкрософт со традицијата, еден ОС :гомце: да вадат, еден екстра да биде.
Така беше Вин 98 ---- (Милениум) ----> ХП, така беше ХП ----- (Виста) -----> Вин 7, и изледа и сега така ќе биде, се до наредниот нов ОС :P
Windows ME беше одличен оперативен систем иако доста сличен на Windows 98 (во меѓувреме имаше верзија и Windows 2000)... Најголем напредок имаа со XP-то, а останатото главно беше графичко подобрување. Дали се срање или не, истиот ќе биде инсталиран на поголем број од новите компјутери кои ќе бидат наскоро пуштани во продажба.

Немојте Милениум да го какате, закон ОС си беше, детството ми пројде со него.

да али сакам 32 битен...најдов неколку али не знам колку се проверени, многу коментари има за читање

Симни го истиот само со x86 во името, тие две од WZT се директни leaks. Ако сакаш ептен проверена верзија, почекај до 15 август кога ќе има ISO директно од MSDN.

utM07.png

некој го имал проблемов на виртуал бокс? не можам да бутовам виндоус 8 дискот

некој го имал проблемов на виртуал бокс? не можам да бутовам виндоус 8 дискот

Јас го имав и на Virtualbox и на VMWare player, види во биосот да не ти е исклучен VT-x, кај мене под default беше исклучен.

Јас го имав и на Virtualbox и на VMWare player, види во биосот да не ти е исклучен VT-x, кај мене под default беше исклучен.
биосот не сум го рчнал а до сеа проблемов не сум го видел...ај сепак ќе разгледам

А за активација некој активира?

Ме изнервира малце со HomeGroup не можат да се најдат 2 компјутери на иста мрежа. Пр на еден комп имам веќе креирано група и од друг комп сакам да се поврзам на тоа и не наоѓа дека постои веќе HomeGroup. Проблемов само меѓу компјутери со win8. ..а win8--mac или win8-linux е ок. :unsure:
Некој друг сличен проблем?

А за активација некој активира?
Нема активација веќе, сите сервери ги изгаснаа. Следам неколку теми, кога ќе има нов сервер или некој офлајн систем за активација ќе постирам тука. Но не очекувам нешто да се случи пред 15 август.

Не работи, затоа што работи на принцип на КМС сервер активација, а гледано како сите се изгаснати ни овој активатор не работи.

http://forums.mydigitallife.info/threads/35640-Windows-8-KMS-Activation
Ајде да ви помогнам малце benderrodriguez-1-pt.tunnel.tserv28.waw1.ipv6.he.net овај кмс сервер работи на ipv6 како да поставите тунел за ipv6 видете на форумот иначе се праеше со една апликација gogo6 евеви страна http://www.gogo6.com/ ке напраите acc и слободно се пишете шо ќе ви бара за acc to и ќе ви даде да ја спуштите програмата иначе за да почнете со сето тоа одете долу на страната малце десно долу пишува Services под тоа нај долу client download тука кликнете и започнете со процедурата откако ќе ја преземети десен клик на апликацијата properties па Compatibility па под Comatibility mode чекирај run this program in compatibility mode for:долу ќе одберете Windows 7 па apply ok и инсталирајте, потоа во програмата во advanced кај tunnel mode одберете ipv6-in-udp-ipv4 tunnel (nat traversal) па во Basic connect за мене ова успеа па понатаму мислам ќе се снајдете отварате Command Prompt (Admin) па одите slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4 enter па slmgr /skms benderrodriguez-1-pt.tunnel.tserv28.waw1.ipv6.he.net enter па
slmgr.vbs -ato премногу страни има евеви извадок од најдоброто од сите тие страни ако сакате да се информаирате дополнителено слободно пристапете на форумот и студирајте хехе имасе нешто и со вметнуванје на DNS 8.8.8.8 па под него 8.8.4.4 знаете кај се менува DNS одите control panel па Network and Internet па Network and sharing Center па Change adapter settings па одите на lan или wifi конекцијата зависи која ја користите па десне клик properties па одите на Internet Protocol Version 4 (TCP/Ipv4) па properties и најдолу чекирајте Use the following DNS server addreesses па како со кажав прво Preffered DNS server: 8 . 8 . 8 . 8 па Alternate DNS server: 8 . 8 . 4 . 4 па ок, ок рестартирате ком и ја применувате постапката горе ова е без да користете gogo6 и има тука http://forums.mydigitallife.info/threads/35737-GUIDE-How-to-backup-and-restore-Windows-8-activation како да направиш backup на активацијата доколку успеете да активирате ако недај боже морате да форматирате ...тоа е од мене сега за сега ова активација трае само 180 дена потоа повторно ќе мораме да активираме ама дотогаш да се надеваме на подобри активатори ... со среќа...

http://forums.mydigitallife.info/threads/35640-Windows-8-KMS-Activation
Ајде да ви помогнам малце benderrodriguez-1-pt.tunnel.tserv28.waw1.ipv6.he.net овај кмс сервер работи на ipv6 како да поставите тунел за ipv6 видете на форумот иначе се праеше со една апликација gogo6 евеви страна http://www.gogo6.com/ ке напраите acc и слободно се пишете шо ќе ви бара за acc to и ќе ви даде да ја спуштите програмата иначе за да почнете со сето тоа одете долу на страната малце десно долу пишува Services под тоа нај долу client download тука кликнете и започнете со процедурата откако ќе ја преземети десен клик на апликацијата properties па Compatibility па под Comatibility mode чекирај run this program in compatibility mode for:долу ќе одберете Windows 7 па apply ok и инсталирајте, потоа во програмата во advanced кај tunnel mode одберете ipv6-in-udp-ipv4 tunnel (nat traversal) па во Basic connect за мене ова успеа па понатаму мислам ќе се снајдете отварате Command Prompt (Admin) па одите slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4 enter па slmgr /skms benderrodriguez-1-pt.tunnel.tserv28.waw1.ipv6.he.net enter па
slmgr.vbs -ato премногу страни има евеви извадок од најдоброто од сите тие страни ако сакате да се информаирате дополнителено слободно пристапете на форумот и студирајте хехе имасе нешто и со вметнуванје на DNS 8.8.8.8 па под него 8.8.4.4 знаете кај се менува DNS одите control panel па Network and Internet па Network and sharing Center па Change adapter settings па одите на lan или wifi конекцијата зависи која ја користите па десне клик properties па одите на Internet Protocol Version 4 (TCP/Ipv4) па properties и најдолу чекирајте Use the following DNS server addreesses па како со кажав прво Preffered DNS server: 8 . 8 . 8 . 8 па Alternate DNS server: 8 . 8 . 4 . 4 па ок, ок рестартирате ком и ја применувате постапката горе ова е без да користете gogo6 и има тука http://forums.mydigitallife.info/threads/35737-GUIDE-How-to-backup-and-restore-Windows-8-activation како да направиш backup на активацијата доколку успеете да активирате ако недај боже морате да форматирате ...тоа е од мене сега за сега ова активација трае само 180 дена потоа повторно ќе мораме да активираме ама дотогаш да се надеваме на подобри активатори ... со среќа...
This profile is set to private.
You must be connected with gogoCLIENT to view this page. ######## We have been flooded by people signing up for gogoNET only to download Windows 8 over IPv6. This huge increase in volume has affected our regular members who are here to learn how to transition to IPv6. Until we decide how to handle this in a simple way we will require each member who would like to use Freenet6 to make a connection request (Add as Connection). For now we will individually evaluate each new connection request by reviewing your profile (especially the summary section) and will grant access to members who we think are legitimately here to transition their network/website/service/product to IPv6. This new and temporary procedure will introduce a delay and for that we apologize. To update your profile page and summary, go to: http://www.gogo6.com/profiles/settings/editProfileInfo ########

Gogo6 затвори ради виндоус 8 активации :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom