Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Некако чудно ми се исклучува компјутерот.

Стискаш Shut Down, ја гледаш пораката и точките кај што вртат, се исклучува мониторот, почнуваат да работат кулерите посилно (исто како да маваш рестарт) и се исклучува компјутерот.

Кај сите е вака?

Некако чудно ми се исклучува компјутерот.

Стискаш Shut Down, ја гледаш пораката и точките кај што вртат, се исклучува мониторот, почнуваат да работат кулерите посилно (исто како да маваш рестарт) и се исклучува компјутерот.

Кај сите е вака?
Кај мене исто вака се гаси седмицата, така да најверојатно би немал за што да се грижиш.

Кај мене исто вака се гаси седмицата, така да најверојатно би немал за што да се грижиш.

На Windows 7 немам таков shutdown. Сега сум моментално на Windows 8 и чудно ми е ваквото исклучување.

На Windows 7 немам таков shutdown. Сега сум моментално на Windows 8 и чудно ми е ваквото исклучување.

Мене на лапотпот кулерот ми рабетеше скоро турбо цело време. иако не беше жежок лапотпот ладеше цело време.

Затоа не е препорачано да го користите како прв оперативен систем.

Се мислев дали да го инсталирам на виртуелна машина или на посебна партиција ама се премислив, виртуелната машина црпи многу ресурси а ова со партицијата е малтретирање.. неќам да ми се зезне лаптопот а и така е бета што значи е тапа. Ќе почекам да излезе стабилна верзија и прво другите да се изгорат па ја :)

Се мислев дали да го инсталирам на виртуелна машина или на посебна партиција ама се премислив, виртуелната машина црпи многу ресурси а ова со партицијата е малтретирање.. неќам да ми се зезне лаптопот а и така е бета што значи е тапа. Ќе почекам да излезе стабилна верзија и прво другите да се изгорат па ја :)
Виртуелната не црпи ТОЛКУ многу за да немоеш да тестираш друг OS.

Виртуелна машина црпи толку колку што ќе дозволиш :D

third-party софтвер за старт мени да иам :tapp:

Јас го возам на VMware Player (Free). Супер, прилично мазно со оглед на тоа што виртуелната ми е на екстернален диск, башка скоро 5 години стар лаптоп. Метрото малку бавно е, ама десктоп модот си работи супер. Дури инсталирав и Visual Studio 11, мада тоа ќе го бришам има сега понова верзија. Чисто за разгледување и слично. Нема многу што да кажам за сега, ќе мавнам уште некоја ден тест па после заедно ќе плукаме. :D

А да, Task Manager-от е супер, а ми се бендисува и ribbon-от на Експлорерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom