Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Neznaev kaj da prasam.. pa ke prasam tuka,ako ne e za tuka brisete slobodno. Znaci go formatirav pc,predhodno imav windows 7 i bez nikakov problem mozev da smenam font na kirilica.A po formatiranjevo,pak imam windows 7,ali nemozam da smenam na makedonski font.Pomos?

Neznaev kaj da prasam.. pa ke prasam tuka,ako ne e za tuka brisete slobodno. Znaci go formatirav pc,predhodno imav windows 7 i bez nikakov problem mozev da smenam font na kirilica.A po formatiranjevo,pak imam windows 7,ali nemozam da smenam na makedonski font.Pomos?

Control Panel\Clock, Language, and Region -> Region and Language -> Macedonian / Location -> Macedonia

Значи да ве прашам :) Ја имам следнава конфигурација:
MB: Lite-On nr139
CPU: Intel(R) Celeron(R) 2.0 GHz

RAM: 1 GB DDR 450
Video: Nvidia GeForce MX 4000 128MB

Ќе ми кочи ли многу ако ја ставам најосновната верзија на Windows 7 ??

Пожелно е двојадрен процесор да имаш за нормална работа.Рам од стард зазема над 500мегабајти а, графичката мислам дека нема да ги прикажува аеро темите.

Дали може да се инсталира WINDOWS 7 со миниум 480MB RAM меморија?
не е за мене, ама ме интересира, итно е... :)

Дали може да се инсталира WINDOWS 7 со миниум 480MB RAM меморија?
не е за мене, ама ме интересира, итно е... :)

На ваа конфигурација и xp не работи а камоли windows 7

XP работи супер пошо има сепак 2.80GHz. ама се мислам за седумката, значи не бива?

Не мислеше буквално, ама не пробувај повеќе од ХР.

А тие МВ што ги имаш на ХР, кога ќе отвориш Firefox со повеќе од 2 табови, веќе си во минус со рам БУКВАЛНО а не па за други работи.

Не мислеше буквално, ама не пробувај повеќе од ХР.

А тие МВ што ги имаш на ХР, кога ќе отвориш Firefox со повеќе од 2 табови, веќе си во минус со рам БУКВАЛНО а не па за други работи.

Значи да им кажам на комшиите онако лепо и фино да си надоградат рам. Мислам дека ќе им реши проблемот или? И сепак фала шо ме убедивте да им остаам старото џамче оти инаку...:sick:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom