-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Не ставај 7 бре, повеќе од ХР не одиWin 7 на лаптоп со Celeron M 1.7, 1.5 GB RAM и стандард Intel GM графичка. Добра идеја?
Не ставај 7 бре, повеќе од ХР не одиWin 7 на лаптоп со Celeron M 1.7, 1.5 GB RAM и стандард Intel GM графичка. Добра идеја?
ja иам седмица на asus 1001 pxd и тоа intel atom n455 со гига рам па летаНе ставај 7 бре, повеќе од ХР не оди
Control Panel\Clock, Language, and Region -> Region and Language -> Macedonian / Location -> MacedoniaNeznaev kaj da prasam.. pa ke prasam tuka,ako ne e za tuka brisete slobodno. Znaci go formatirav pc,predhodno imav windows 7 i bez nikakov problem mozev da smenam font na kirilica.A po formatiranjevo,pak imam windows 7,ali nemozam da smenam na makedonski font.Pomos?
А celeron?ja иам седмица на asus 1001 pxd и тоа intel atom n455 со гига рам па лета
Пожелно е двојадрен процесор да имаш за нормална работа.Рам од стард зазема над 500мегабајти а, графичката мислам дека нема да ги прикажува аеро темите.Значи да ве прашам Ја имам следнава конфигурација:
MB: Lite-On nr139
CPU: Intel(R) Celeron(R) 2.0 GHz
RAM: 1 GB DDR 450
Video: Nvidia GeForce MX 4000 128MB
Ќе ми кочи ли многу ако ја ставам најосновната верзија на Windows 7 ??
На “хартија“ и во пракса, сосема различни работи.
Немој!Дали може да се инсталира WINDOWS 7 со миниум 480MB RAM меморија?
не е за мене, ама ме интересира, итно е...
На ваа конфигурација и xp не работи а камоли windows 7Дали може да се инсталира WINDOWS 7 со миниум 480MB RAM меморија?
не е за мене, ама ме интересира, итно е...
XP работи супер пошо има сепак 2.80GHz. ама се мислам за седумката, значи не бива?На ваа конфигурација и xp не работи а камоли windows 7
Не мислеше буквално, ама не пробувај повеќе од ХР.XP работи супер пошо има сепак 2.80GHz. ама се мислам за седумката, значи не бива?
Значи да им кажам на комшиите онако лепо и фино да си надоградат рам. Мислам дека ќе им реши проблемот или? И сепак фала шо ме убедивте да им остаам старото џамче оти инаку...Не мислеше буквално, ама не пробувај повеќе од ХР.
А тие МВ што ги имаш на ХР, кога ќе отвориш Firefox со повеќе од 2 табови, веќе си во минус со рам БУКВАЛНО а не па за други работи.