Windows 7

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
10м ако не го чепнам ком ми се укл Screen Saver, a го имам наместено да ми се укл за 1000 минути... Што е прблемот?

K

kalimer0

Гостин
10м ако не го чепнам ком ми се укл Screen Saver, a го имам наместено да ми се укл за 1000 минути... Што е прблемот?
Десен клик
Properties
Screen Saver
Power
Power Schemes

Кај Turn off monitor намести колку сакаш минути или Never за никогаш да не ти се исклучува.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
Моментално на сите игри во Win7 ми се случува следново:
Ја уклучувам играта и се е во ред. Се игра на највисока резолуција. Али кога ќе ја намалам резолуцијата сликата во екранот се смалува. Имам во 15'' екран слика за 3-4cm помала. И колку помала резолуција толку повеќе се намалува сликата. Знам дека може да се направи, оти јас сам си ја напраив пред 1-2 години али по форматирање на компјутерот пак е исто(и забораив како го изведов се тоа).:D:D

A

Auditore

Гостин
Ми се појави БСОД и ми се рестартира пц-то, после тоа еве што ми се покажа, па ако може некој да ми го објасни..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Дали знае некој како да си ставам позадина на Switch User, т.е. на местото кај што треба да се пише пасворд на јузерот (незнам поубаво како да го објаснам тој дел, на почеток кога се укл компјутерот). Ако знае некој нека пише или нека постира туторијал.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Дали знае некој како да си ставам позадина на Switch User, т.е. на местото кај што треба да се пише пасворд на јузерот (незнам поубаво како да го објаснам тој дел, на почеток кога се укл компјутерот). Ако знае некој нека пише или нека постира туторијал.
http://www.julien-manici.com/windows_7_logon_background_changer/?show_comments=true
Пробано - работи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја уклучувам играта и се е во ред. Се игра на највисока резолуција. Али кога ќе ја намалам резолуцијата сликата во екранот се смалува. Имам во 15'' екран слика за 3-4cm помала. И колку помала резолуција толку повеќе се намалува сликата. Знам дека може да се направи, оти јас сам си ја напраив пред 1-2 години али по форматирање на компјутерот пак е исто(и забораив како го изведов се тоа).:D:D
Најверојатно не ти се игрите во Full Screen. Пушти некоја игра и стисни ALT + ENTER (Fullscreen) и види дали на менување резолуција ќе се менува прозорецот.
А што правиш уште со 15 инчен монитор? Или работиш во Vero на каса па таму играш? :)

Ми се појави БСОД и ми се рестартира пц-то, после тоа еве што ми се покажа, па ако може некој да ми го објасни..
Може да се МИЉАРДА работи помеѓу кои и:
Загревање
Лоша рам меморија
Лош слот за меморија
Лоша графичка
Лош слот
Струја
Волтажи
Кондензатори
Спој.....

Од кога ти прави вака? Размисли што си сменил и види дали е до тоа.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Инсталирај драјвери за графичката. Јас кога немав драјвери ова ми се случуваше, но на 19" монитор.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
Најверојатно не ти се игрите во Full Screen. Пушти некоја игра и стисни ALT + ENTER (Fullscreen) и види дали на менување резолуција ќе се менува прозорецот.
А што правиш уште со 15 инчен монитор? Или работиш во Vero на каса па таму играш? :)
На лаптоп колкав сакаш да биде? 21 '' :D Не сме се разбрале :D
btw Не работи со alt+enter. исто останува, вака изгледа кога ќе ја сменам резолуцијата.

Овоа е рандом слика од гоогле али и кај мене вака се праи. Кога е почетната резолуција цел екран е исполнет, кога ќе ја намалам е токму овоа се случува како на сликата.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Овоа е рандом слика од гоогле али и кај мене вака се праи. Кога е почетната резолуција цел екран е исполнет, кога ќе ја намалам е токму овоа се случува како на сликата.
Ако имаш графичка картичка од NVIDIA, оди во NVIDIA Control Panel > Adjust desktop size and position под Display и кај Scaling одбери Aspect ratio или Full-screen. Со првата опција ќе имаш црни ленти само од горе/доле или лево/десно, ама со добра слика, а со втората опција ако игрите се во некоја widescreen резолуција сликата ќе биде искривена (најчесто по вертикала).

A

Auditore

Гостин

Може да се МИЉАРДА работи помеѓу кои и:
Загревање
Лоша рам меморија
Лош слот за меморија
Лоша графичка
Лош слот
Струја
Волтажи
Кондензатори
Спој.....

Од кога ти прави вака? Размисли што си сменил и види дали е до тоа.
Ништо немам сменето, само еднаш ми појави, до сега никогаш не ми се појавило, во меѓувреме инсталирав КОД4 за играње онлајн, еве сега го средив пц-то, избришав КОД и не ми се појавуава ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom