Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Metono1[mkd];3039845 напиша:
А проба со драјверите и другите работи (utilities) да ги симнеш од официјалната страна? (www.asus.com)

Оди тука, па кај Downloads одбери Windows 7, и пробај со тие драјвери. Ако нејќе, пробај и со тие од Vista. Па на крај со тие од ХР.

Нема врска, ја наместив 800х600 (толкава ми е на програмот за ТВ картичката) и пак исто прави.
Кај мене вака прави на Adobe Illustrator и/или CorelDRAW (една од овие).

Само што ќе ја уклучам, си се исклучуваат Aero ефектите, и кога ќе го изгасам програмот, се си се враќа на нормала :toe:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Која верзија е пред финалната на Windows 7?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Кај мене вака прави на Adobe Illustrator и/или CorelDRAW (една од овие).

Само што ќе ја уклучам, си се исклучуваат Aero ефектите, и кога ќе го изгасам програмот, се си се враќа на нормала :toe:
Koja verzija imas na illustrator, jas imam cs4, ne se gasi aeroto, isto i so corel x3, x4.
Do sega aeroto mi se gasi samo zoomplayer koga ke go vklucam(ama oti ne go koristam mnogu ne mi smeta)

@Aksi16
RC, te build 7100

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Koja verzija imas na illustrator, jas imam cs4, ne se gasi aeroto, isto i so corel x3, x4.
Do sega aeroto mi se gasi samo zoomplayer koga ke go vklucam(ama oti ne go koristam mnogu ne mi smeta)

@Aksi16
RC, te build 7100
Не сум сигурен... беше пред некоја недела... а може и програмите не се овие... ама знам дека беше на најобична програма, ни фул скрин ни ништо. Само двоклик на програмата и ми го нема аерото. Тука на работа уште ХР користат (да ги оваквам јас), кога ќе сум дома ќе ти кажам поточно :helou:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
користам windows 7 Ultimate 64 битен и имам проблем со скајпот. Го инсталирав најновиот скајп верзија: 4.1 и кога се обидувам да се логирам заглавувам на логин екранот:

прогуглав и најдов решение да инсталирам некоја бета од скајп која е за windows 7 но на официјалниот сајт нема а несакам да симнувам од чудни места. Па ме интересираше дали имал некој друг ваков проблем како го решивте итн.

п.с. Наместено ми е compatibility за виста бидејки нема опција за windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
користам windows 7 Ultimate 64 битен и имам проблем со скајпот. Го инсталирав најновиот скајп верзија: 4.1 и кога се обидувам да се логирам заглавувам на логин екранот:

прогуглав и најдов решение да инсталирам некоја бета од скајп која е за windows 7 но на официјалниот сајт нема а несакам да симнувам од чудни места. Па ме интересираше дали имал некој друг ваков проблем како го решивте итн.

п.с. Наместено ми е compatibility за виста бидејки нема опција за windows 7
Која верзија ТОЧНО е твојот skype?

Еве ти ја последната, Skype 4.1.0.179

А може и скајпот да си има проблеми со 64 битен Windows 7 (што не верувам)

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Која верзија ТОЧНО е твојот skype?

Еве ти ја последната, Skype 4.1.0.179

А може и скајпот да си има проблеми со 64 битен Windows 7 (што не верувам)

пишуваше само 4.1 но што и да беше верзијава што ми ја даде работи без проблем. фала :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Средив драјвери за камера сичко, сега факинг Windows7 кај мене има тежок проблем со игрите т.е со сликата. Преку регистри сменив, се како што треба за ми биде на цел екран, сега па почна пак да дупи. Да излегуват црни ленти горе-доле, а претходно ми беа лево - десно. Сега да не знае некој, како тоа да го средам? У пм веќе, барем со ХП немав никакви проблеми.

Edit: Средено, со малце повеќе размислување.

resheight = 768, му бил проблемот. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Metono1[mkd];3042194 напиша:
Средив драјвери за камера сичко, сега факинг Windows7 кај мене има тежок проблем со игрите т.е со сликата. Преку регистри сменив, се како што треба за ми биде на цел екран, сега па почна пак да дупи. Да излегуват црни ленти горе-доле, а претходно ми беа лево - десно. Сега да не знае некој, како тоа да го средам? У пм веќе, барем со ХП немав никакви проблеми.

Ју да мен.! :)

Него, да знаеш дека некои игри (како на пример PES 2010) не можат да работат на цел екран, ако екранот не ти е 16:9. Мојот екран е 16:10 и на PES имам црни ленти горе/доле, ама тоа не е ништо страшно, не смета.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Metono1[mkd];3042194 напиша:

1024*768 ти е default резолуцијата?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Ју да мен.! :)

Него, да знаеш дека некои игри (како на пример PES 2010) не можат да работат на цел екран, ако екранот не ти е 16:9. Мојот екран е 16:10 и на PES имам црни ленти горе/доле, ама тоа не е ништо страшно, не смета.
Исто и кај мене беше на ПЕС, лево десно црни ленти, ама ми прекурчи и отиде во канта.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.680
Сакам да стаем Windows 7 али некој вика дека сакал добра конфигурација .. а ја моментално имам Процесор интел пентиум 2.47 GHz на 1.25 GB RAM..
Ако некој знае нека пише ..

Kajgana Shop

На врв Bottom