Windows 7

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
за image Windows Disk Image Burner вграден најбрзо и наједноставно
и imgburn, power iso, magic iso, nero9....сите работат

ај да го ебам погрешен човек сум цитирал(цитираниот во овај пост сакав да го цитирам)

P

Princ

Гостин
Има некој најдено зошто кога пуштам ТВ преку ТВ картичката, екранот ми се затемнува на секунда-две и кога пак ќе се појави, не е веќе проѕирен таскбарот (аеро-то се исклучува).

Штом исклучам ТВ, се се враќа во нормала.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Тоа е така затоа што не е аеро компатибилна.И BS player кога ќе пуштам аерото не работи.Не е ништо страшно.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има некој најдено зошто кога пуштам ТВ преку ТВ картичката, екранот ми се затемнува на секунда-две и кога пак ќе се појави, не е веќе проѕирен таскбарот (аеро-то се исклучува).

Зависи од video output-от кој што го користи што_и_да_употребуваш за гледање на ТВ. На пример... VLC се до 1.0.3 имаше гнасен проблем: За да нема blocky playback (со коцкици) мораше да се одбере DirectX мод на output, но притоа се гасеше Аеро темата.
Можно решение ти е да го смениш модот на video output na OpenGL. Едноставно експериментирај. :)

P

Princ

Гостин
А каде да го направам тоа? Во софтверот на ТВ картичката не гледам таква опција :toe:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Јас често го поврзувам со телевизорот да гледам филмчиња, и се е супер освен тоа што откако ја снимив 7 ката нема опција во драјверите за графичката да ја подесам сликата на телевизорот подесно полево и слично.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Резулуцијата ако ја подесиш како треба нема да се исклучува Aero-то ;)

P

Princ

Гостин
Нема врска, ја наместив 800х600 (толкава ми е на програмот за ТВ картичката) и пак исто прави.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
А каде да го направам тоа? Во софтверот на ТВ картичката не гледам таква опција :toe:
Decoder, Display Output... можеби вака е наведено. Расчепкај насекаде, не знам што друго да ти кажам. :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

Ќе побараш во програмот дали можи да се смени video renderer. ако може треба да се избери VMR 7 (Video Mixing Renderer 7), VMR 9 или најдобро EVR (Enhanced Video Renderer) а не треба да биде избрано Overlay. Ако не може, никому ништо, терај како што си е.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Имам проблем, сега приметив. Немам драјвери за камерата на лаптопот. Кога ја пуштам на мсн, се оклучува ама обратно (главата доле, нозе горе :)))) а кога сакам да Скајп да пуштам, ми вика ерор, демек ја немам ни инсталирано. Има чаре нешто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Metono1[mkd];3039407 напиша:
Имам проблем, сега приметив. Немам драјвери за камерата на лаптопот. Кога ја пуштам на мсн, се оклучува ама обратно (главата доле, нозе горе :)))) а кога сакам да Скајп да пуштам, ми вика ерор, демек ја немам ни инсталирано. Има чаре нешто?
А лаптопот е?????

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Истиот проблем го имав и на вистата, тоа е некомпатибилност на програмата со оперативниот систем. Го имав тој проблем дури и ко ќе гледав видеа на цел екран од Youtube. Пробaј најди понова верзија и спушти нови драјвери за графичката. Сигурен сум дека тоа ќе ти го среди проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom