Windows 7

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Ги исклучув абдејтовањата за Виндоус7. Има тоа некаква врска? На еден другар му беа уклучени и после неколку месеци, десктопот му се направи црн и му пишваше она дека Виндоусот не е оригинал.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Ги исклучув абдејтовањата за Виндоус7. Има тоа некаква врска? На еден другар му беа уклучени и после неколку месеци, десктопот му се направи црн и му пишваше она дека Виндоусот не е оригинал.
Нема врска со тоа шт си ги исклучил абдејтирањата на Windows 7.А за тоа што велиш дека на твојот другар екранот му бил црн има решение.Например има повеке програми за тоа но може да се избрише со RemoveWAT.:D

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Нема врска со тоа шт си ги исклучил абдејтирањата на Windows 7.А за тоа што велиш дека на твојот другар екранот му бил црн има решение.Например има повеке програми за тоа но може да се избрише со RemoveWAT.:D
А поради абејтовањата екранот се прави црн?

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
А поради абејтовањата екранот се прави црн?
Тоа е поради Update: KB971033[го исклучува кракот и со тоа Windows-от ти е како нелиценциран], намести да бара надградби но сам да бираш пред да инсталираш, кога ќе се појави тој update KB971033 десен клик врз него Hide Update и решен проблем, другите надградби можеш да ги инсталираш но прочитај за што е пред да инсталираш.
Тоа е за пиратска верзија се надевам не би го прашувал ова доколку имаш оригинал лиценциран Windows :icon_mrgr:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Последниве денови кога го стартувам windowsot после shut down при крај односно ми се појавуваат иконите и таман да се активираат програмите доле десно звучник,интернет,антивирус и слично ми се закочува и така морам едно два пати исклучи уклучи за да ми се подигне windowsot ( имам window7 ultimate 64).Инаку го инсталирав пред неколку месеци се си е супер ама ова вака што почна на почеток да ми кочи......Сега го гасам на hibernate за да не ми се укочува ама колку е тоа практично незнам...Инаку имам антивурус eset smart security i Malwarebytes Anti-Malware prо а нешто ново што сум сменил е што сега ја вадам батеријата кога работам повеќе на едно исто место...ПОМАГАЈТЕ

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Последниве денови кога го стартувам windowsot после shut down при крај односно ми се појавуваат иконите и таман да се активираат програмите доле десно звучник,интернет,антивирус и слично ми се закочува и така морам едно два пати исклучи уклучи за да ми се подигне windowsot ( имам window7 ultimate 64).Инаку го инсталирав пред неколку месеци се си е супер ама ова вака што почна на почеток да ми кочи......Сега го гасам на hibernate за да не ми се укочува ама колку е тоа практично незнам...Инаку имам антивурус eset smart security i Malwarebytes Anti-Malware prо а нешто ново што сум сменил е што сега ја вадам батеријата кога работам повеќе на едно исто место...ПОМАГАЈТЕ

Да не ти кочи ради некоја програма што се пушта во позадина? Оди во RUN и пиши MSCONFIG, па оди во Startup и таму одштиклирај се што не ти треба да се уклучува на кревање на системот.

Ако пак го имаш истиот проблем, помини го хард дискот со HDD Regenerator.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Немам никаква непотребна програма во позадина.....Ова вака прави понекогаш само кога го гаснам shut down и после го стартирам......а кога правам restart ми се пали супер......Јас сега кога го гаснам му правам hibernate и после ми е супер ама незнам дали тоа има некакво негативно влијание.

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.619
Поени од реакции
7.380
Дали некој може да го најде гимп на македонски или да ми даде линк?

Член од
6 февруари 2013
Мислења
40
Поени од реакции
2
moze nekoj da mi kaze kako da vlezam vo bios na compaq

Член од
6 февруари 2013
Мислења
40
Поени од реакции
2
ke moze li nekoj da mi kaze kako da stavam windows 7 na cd. iso fajl e

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.960
Поени од реакции
8.150
ke moze li nekoj da mi kaze kako da stavam windows 7 na cd. iso fajl e
Неможиш да ставиш на cd нема да го собери...

Друга опција ти е да го изрежиш на dvd. Преку nero избери опција image, project или слично(најчесто е последно) и внеси го iso-то.
Немој да одиш преку опција data оти нема да можиш да бутираш

Член од
6 февруари 2013
Мислења
40
Поени од реакции
2
Неможиш да ставиш на cd нема да го собери...

Друга опција ти е да го изрежиш на dvd. Преку nero избери опција image, project или слично(најчесто е последно) и внеси го iso-то.
Немој да одиш преку опција data оти нема да можиш да бутираш
aha go izrezav na dvd preku imgburn. fala vo sekojslucaj

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
На колку време го форматирате компјутерот? Јас последно го форматирав октомври 2011. Му штети форматирањето или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom