Windows 7

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Да прашам нешто. Си купив лаптоп со лиценциран виндоуз 7, али после 1 година нешто почна да ми кочи, и го форматирав, а Цд не ми дадоа, туку требало со system restore, али незнаев и не ме интересираше, оти цело време си терав со кракиран и гајле си немаше :) е сега, лицецната ми стои, а ми треба лиценциран виндоуз за фирма. Мислам дека не би било доволно да ја прикажам само залепената лиценца на лаптопот, а јас да работам кракиран виндоуз. како би можел да ја употребам лиценцата . Ја барав верзијата која ја имав инстлаирано во лаптпот, се спушти, но не ми го прифати кодот :( другар ми исто така си купе во исто време иста марка на лаптоп, па дали можам некако од кај него да извадам и да инсталирам и кај мене. навистина би ми помогнало, да не плаќам џабе нова лиценца. фала :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да прашам нешто. Си купив лаптоп со лиценциран виндоуз 7, али после 1 година нешто почна да ми кочи, и го форматирав, а Цд не ми дадоа, туку требало со system restore, али незнаев и не ме интересираше, оти цело време си терав со кракиран и гајле си немаше :) е сега, лицецната ми стои, а ми треба лиценциран виндоуз за фирма. Мислам дека не би било доволно да ја прикажам само залепената лиценца на лаптопот, а јас да работам кракиран виндоуз. како би можел да ја употребам лиценцата . Ја барав верзијата која ја имав инстлаирано во лаптпот, се спушти, но не ми го прифати кодот :( другар ми исто така си купе во исто време иста марка на лаптоп, па дали можам некако од кај него да извадам и да инсталирам и кај мене. навистина би ми помогнало, да не плаќам џабе нова лиценца. фала :)

За која верзија ти е лиценцата? Windows 7 Proffesonal? И која верзија, х64 или х86?

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Windows 7 Home Premium 64 bit.... и дали Home верзија би можела да се користи во фирма?
Не можеш да ја користиш истата лиценца на лаптопот затоа што таа лиценца важи само за таа OEM инсталација на Windows 7, т.е само са верзијата што ти била инсталирана. Решение не знам :(

И home верзија не знам фали би можел да користиш во фирма, валда дамо professional и тие нагоре...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Не можеш да ја користиш истата лиценца на лаптопот затоа што таа лиценца важи само за таа OEM инсталација на Windows 7, т.е само са верзијата што ти била инсталирана. Решение не знам :(

И home верзија не знам фали би можел да користиш во фирма, валда дамо professional и тие нагоре...
решение, да си купам Windows 7 Professional :)

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
решение, да си купам Windows 7 Professional :)
Најдобро да се јавиш да прашаш во Microsoft Macedonia дали лиценцата дозволува користење на home во работна околина или пак кај тие инспекториштата од BSA што прават проверки по фирмите.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Windows 7 Home Premium 64 bit.... и дали Home верзија би можела да се користи во фирма?

Ако во фирма имаш domain или некој сервер, нема да можеш да го користиш, а по закон мислам дека мораш минимум Professional за во фирма, затоа и името Home / Professional :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Најдобро да се јавиш да прашаш во Microsoft Macedonia дали лиценцата дозволува користење на home во работна околина или пак кај тие инспекториштата од BSA што прават проверки по фирмите.
Ако во фирма имаш domain или некој сервер, нема да можеш да го користиш, а по закон мислам дека мораш минимум Professional за во фирма, затоа и името Home / Professional :)
дечки, фала за одговорите, ќе прашам и дали можи да се надогради од Home во Professional за некоја доплата, т.е. да не ја купвам цела :) поздрав

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Може, не мора хоум или професионал, кај мене во фирма се сите стартери.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Дали на 32 битен процесор може да се стави 64битен Win 7. И како ќе функционира ако евентуално може. Фала :)

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Сестра ми вчера го променила password-от на лаптопот и сега не може да се сети кој пасворд го ставила. Ги знаеме двата претходни пасворди, има ли можност за System Restore или некако да го дознаеме!?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Сестра ми вчера го променила password-от на лаптопот и сега не може да се сети кој пасворд го ставила. Ги знаеме двата претходни пасворди, има ли можност за System Restore или некако да го дознаеме!?
Заборавена лозинка од User accounts
Најпрво проверете дали ви е вклучена голема буква или можеби пишувате со друга јазична поддршка.
-Доколку го заборавите, во тој случај рестартирајте го компјутерот и влезете во Safe Mode (F8), и потоа ќе ви се појави Администраторски акаунт, влезете во него и потоа во делот во Control Panel рестартирајте ја вашата лозинка на вашиот/вашите акаунти.
-Истото можете да го направите преку усб меморија или флопи дискета. Пред акаунтите, притиснете на forgot password и пронајдете го вашето усб или флопи диск. Потоа запишете ја вашaта нова лозинка.

Kajgana Shop

На врв Bottom