Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
имам 4 гб рам а моментално користам икс пе и нормално ми вели дека имам 3 гб рам

сакам да користам 7 - ка и сега прашањето ми е дали 7 мицата да биди 32 или 64 бит за да пиши дека имам 4 гб рам оти слушнав дека само икс пето детектира 3 гб (иако имаш 4) а за 7 ката не било таков случај па можело да биди виндоусот и 32 битен и да пиши дека има 4 гб

имам 4 гб рам а моментално користам икс пе и нормално ми вели дека имам 3 гб рам

сакам да користам 7 - ка и сега прашањето ми е дали 7 мицата да биди 32 или 64 бит за да пиши дека имам 4 гб рам оти слушнав дека само икс пето детектира 3 гб (иако имаш 4) а за 7 ката не било таков случај па можело да биди виндоусот и 32 битен и да пиши дека има 4 гб

Мора да е 64 битен оперативниот систем, без разлика дали е XP или 7, ако сакаш да ти чита над 3 GB.

ме интересира дали со 1,5 GB ram меморија може да работи седумкава? кај минимални потреби пишува 1GB ram, но дали треба да се планираат дополнително ram меморија што зема графичката? на пример, имам 4 GB ram, но вика дека 3,12GB можат да бидат искористени. тие другите наводно ги земала графичката...

ramqz.jpg

ова е линк за потребен хардвер за седумката. верувам сите го знаете само мало потсетување за полесна споредба со сликата.
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx

ме интересира дали со 1,5 GB ram меморија може да работи седумкава? кај минимални потреби пишува 1GB ram, но дали треба да се планираат дополнително ram меморија што зема графичката? на пример, имам 4 GB ram, но вика дека 3,12GB можат да бидат искористени. тие другите наводно ги земала графичката...

ramqz.jpg

ова е линк за потребен хардвер за седумката. верувам сите го знаете само мало потсетување за полесна споредба со сликата.
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx

А ти имаш 64 битна? :)

јас разбрав дека не чита поради графичката. наводно и она земала од рамот...

Тоа можеби те лажел тој што ти снимал Windows. :)

Онборд графичките зимаат од рамот, но не треба вака да ти го заклучува. Сними си 64 битна, не џабе си купил 4 гига рам.

сам си ставив седумка. никој не ми помогнал. туку чисто онака правев муабет со еден за рамот и вика дека графичката ќе земала од него и затоа ќе го јавува така. сеа да преинсталирам седумка за да биде 64 битна, кога хардверот работи со 32, мислам нема потреба...сеа толку до рамот нема да ја тенчам, доставив па нека си има... :)

Тоа можеби те лажел тој што ти снимал Windows. :)

Онборд графичките зимаат од рамот, но не треба вака да ти го заклучува. Сними си 64 битна, не џабе си купил 4 гига рам.

Ми треба помош.

Значи, имам нов хард-диск на лаптопот и инсталирано седмица (некои 12ГБ).
Но, во папката Users стои дека е креирана пред две години и се појавуваат некои 35ГБ плус зафатено.

Како е можно? C ми е целосно зафатено а само Виндоусот е на него.

абе цело време ми излегва тоа генесиус или така слично пиши нешто чаре шо да прам едно дете прашав демек нешто требало да се кракова не бил оргинал појма нема шо збораше ...Значи кашете чаре да не излегва тоа куралото оти ме нервира на секое :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom