- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Ќе одите на картони сите темата не е за loader-и последна опомена.
Мора да е 64 битен оперативниот систем, без разлика дали е XP или 7, ако сакаш да ти чита над 3 GB.имам 4 гб рам а моментално користам икс пе и нормално ми вели дека имам 3 гб рам
сакам да користам 7 - ка и сега прашањето ми е дали 7 мицата да биди 32 или 64 бит за да пиши дека имам 4 гб рам оти слушнав дека само икс пето детектира 3 гб (иако имаш 4) а за 7 ката не било таков случај па можело да биди виндоусот и 32 битен и да пиши дека има 4 гб
тенксМора да е 64 битен оперативниот систем, без разлика дали е XP или 7, ако сакаш да ти чита над 3 GB.
Може.ме интересира дали со 1,5 GB ram меморија може да работи седумкава? ]
А ти имаш 64 битна?ме интересира дали со 1,5 GB ram меморија може да работи седумкава? кај минимални потреби пишува 1GB ram, но дали треба да се планираат дополнително ram меморија што зема графичката? на пример, имам 4 GB ram, но вика дека 3,12GB можат да бидат искористени. тие другите наводно ги земала графичката...
ова е линк за потребен хардвер за седумката. верувам сите го знаете само мало потсетување за полесна споредба со сликата.
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/system-requirements.aspx
Може оти да не, јас иам 1.5 рам, супер ја тера...не. 32 битна
Затоа не ти чита 4 GBне. 32 битна
Затоа не ти чита 4 GB
Тоа можеби те лажел тој што ти снимал Windows.јас разбрав дека не чита поради графичката. наводно и она земала од рамот...
Тоа можеби те лажел тој што ти снимал Windows.
Онборд графичките зимаат од рамот, но не треба вака да ти го заклучува. Сними си 64 битна, не џабе си купил 4 гига рам.