Windows 7

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Вака сеа..Ја изрежав седмицава на цеде.. И сакам да го инсталирам..Го ставам цедето, рестартирам компјутерот, одам boot pc from cd или така нешо, и си почнува сетапот се, и ми го дава овој ерор:

A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB Flash drive, please insert it now.

Незнам што е проблемот..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
НИКОГАШ не режи ОС на маx брзина.Користи х4/х6, никогаш на фул.Пробај изрежи на друго со една од овие брзини, и кажи после.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Кој виндовс медиа плеер го има седумкава? И има ли понов излезено од тој што го користи, макар и бета?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.995
Поени од реакции
7.150
Шо ми стана со Windows-ов 7 го ставам кабелот имам интернет 10-ина мин. и после се исклучува и останува само Unidentified Network, а планетчето е без боја. Проверив и МАС и ИП адреси се е ОК и со рестарт пробав ама ништо. Денес сабајлево прво пуштање си има интернет и оп по 10-15 мин. пак снемува. А на стариов компјутер секогаш има (со истиот кабел) без никакви прекини?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.995
Поени од реакции
7.150
Шо ми стана со Windows-ов 7 го ставам кабелот имам интернет 10-ина мин. и после се исклучува и останува само Unidentified Network, а планетчето е без боја. Проверив и МАС и ИП адреси се е ОК и со рестарт пробав ама ништо. Денес сабајлево прво пуштање си има интернет и оп по 10-15 мин. пак снемува. А на стариов компјутер секогаш има (со истиот кабел) без никакви прекини?
И никој нема да ми помогне околу ова? Нерви искинав...:(

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
MAC адреса нема никаква врска со конекцијата односно внесена е во ROM меморијата на NIC мрежна картица и не се менува.
Провери си конекција, сетинзи, можеш да ја ресетираш или да направиш repair исто ресетирај модем и еден скен за вируси.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Здраво... Пред околу 3-4 месеци го инсталирав windows 7ката. Супер OS ме бендиса ама има еден проблем.. Барав на интернет и видов дека и други се соочиле со овој проблем во Виндоус 7, ама никаде не најдов како да го решам тој проблем... Вака... Звукот се си е во ред.. Можам да слушам музика и се друго... Но има кај некои игри не се слуша звук...(кај некои, на пр. Left 4 dead, Silent hill 5, Avatar, Serious sam и др.)... Во тие неколку воопшто не се слуша звук.. Па си реков да се обратам тука на кајгана, ако знае некој да ми каже каде е проблемот и како да го решам.. Поздрав..

Член од
6 април 2010
Мислења
101
Поени од реакции
8
Vcera instalirav Window 7 I prezadovolen sum no,sakam da prasam kade mozam da simnam Theme za Win7 barav na net no ne sum sig koja stranica i bezbedna za toa.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво... Пред околу 3-4 месеци го инсталирав windows 7ката. Супер OS ме бендиса ама има еден проблем.. Барав на интернет и видов дека и други се соочиле со овој проблем во Виндоус 7, ама никаде не најдов како да го решам тој проблем... Вака... Звукот се си е во ред.. Можам да слушам музика и се друго... Но има кај некои игри не се слуша звук...(кај некои, на пр. Left 4 dead, Silent hill 5, Avatar, Serious sam и др.)... Во тие неколку воопшто не се слуша звук.. Па си реков да се обратам тука на кајгана, ако знае некој да ми каже каде е проблемот и како да го решам.. Поздрав..
Додека ти е пуштена играта која нема звук, спушти ја на ALT+TAB, оди доле десно кај саатот, лев клик на тоа звучничето, кликни на Mixer и види дали нешто од тие таму ти е тивко или MUTE.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Додека ти е пуштена играта која нема звук, спушти ја на ALT+TAB, оди доле десно кај саатот, лев клик на тоа звучничето, кликни на Mixer и види дали нешто од тие таму ти е тивко или MUTE.
Пробав и така . Се е во ред. Но сеуште нема звук на тие неколку игри....:toe::toe::toe::toe:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Здраво, пробав да инсталирам windows 7, 32 битна верзија, ама кога ќе дојди Expanding Windows Files, си останва на 0, воопшто не се полни, тие точките си трепкат, а не јавува ни error, ама не ни тргнува, го остајв така 30тина минути, и пак ништо. претходно, истиот windows го инсталирав на други компјутери, се беше во ред.
мислам дека не е ни до брзината на режење на цдто зошто е на најбавно. До шо би можело да биди проблемот?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Здраво имам мал проблем- Нов компјутер со свежо инсталиран windows 7 ultimate 64 bit. 2 недели немав никаков проблем се подигаше за 5 секунди,од вчера додека да се подигне му треба 1-2 минути, до што може да е проблемот??? од кога ке се подигне нема никаков проблем се е супер брзо, АВГ не регистрира вируси или слично....:toe: помош????

Е

експерт

Гостин
Здраво имам мал проблем- Нов компјутер со свежо инсталиран windows 7 ultimate 64 bit. 2 недели немав никаков проблем се подигаше за 5 секунди,од вчера додека да се подигне му треба 1-2 минути, до што може да е проблемот??? од кога ке се подигне нема никаков проблем се е супер брзо, АВГ не регистрира вируси или слично....:toe: помош????
порано можеби го подигаше од hibernate или од sleep

Kajgana Shop

На врв Bottom