Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако можеш да помогнеш помогни нема потреба од вакви одговори, на никој не помагаш.
Инаку го имам Windows 10 на ЦД и од торент и од официјалната Microsoft страна. Активатор не можам да најдам, 3 симнав, сите ми инсталираа рандом апликации и апликации за mining во позадина што работеа на ПЦво.
Ubavo te nosi na oficijalniot sajt kade sto mozes da go simnes aktivatorot koj ke napravi pre-chek scan i objasni sto mozes sto ne. Ako baras piratska verzija togas na greska mesto baras mislam deka e zabraneto na foumov da se seruvaat takvi linkovi.

Вака сега да прашам но да ми одговори некој кој навистина знае околу тоа.

Значи на работа имам 50 лиценцирани купени windows 7 е сега веќе гледам дека на повеќето компјутери ми дава за да се симне windows 10 е сега доколку ја симнам дали треба таа да се купи? или? како оди?

Вака сега да прашам но да ми одговори некој кој навистина знае околу тоа.

Значи на работа имам 50 лиценцирани купени windows 7 е сега веќе гледам дека на повеќето компјутери ми дава за да се симне windows 10 е сега доколку ја симнам дали треба таа да се купи? или? како оди?
Не, апгрејд направи и самиот автоматски се лиценцира, ти освен да гледаш како се рестартира неколку пати компјутерот не правиш ништо :)

Не, апгрејд направи и самиот автоматски се лиценцира, ти освен да гледаш како се рестартира неколку пати компјутерот не правиш ништо :)
Ок, е сега не мие толку битен 10ката колку што сум се заебал со овие 7мициве пошто ми се стартери како демек поефтини и на крај глупости испадна.

Најмногу ми е за да ги направам x64 битни пошто стартеров не може да биде x64 дали при апгрејд може да се смени 10ката во 64ка?

Ок, е сега не мие толку битен 10ката колку што сум се заебал со овие 7мициве пошто ми се стартери како демек поефтини и на крај глупости испадна.

Најмногу ми е за да ги направам x64 битни пошто стартеров не може да биде x64 дали при апгрејд може да се смени 10ката во 64ка?
Windows 7

• Those of you who currently run Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic or Windows 7 Home Premium will be upgraded to Windows 10 Home.
  • Those of you running Windows 7 Professional or Windows 7 Ultimate will be upgraded to Windows 10 Pro.

Windows 7

• Those of you who currently run Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic or Windows 7 Home Premium will be upgraded to Windows 10 Home.
  • Those of you running Windows 7 Professional or Windows 7 Ultimate will be upgraded to Windows 10 Pro.

Фала ти сега ќе џмурам цела вечер пред монитор да разгледам убаво детално битно ми кажа што како е, фала ти.

Фала ти сега ќе џмурам цела вечер пред монитор да разгледам убаво детално битно ми кажа што како е, фала ти.

Ќе ти останат 32-битни инаку, не може при апгрејд да се инсталира 64 битен ОС.

Нема што да џмуруш стартер е само 32 битна нема 64 бит, имаш бесплатен апгрејд кој ке помине во windows 10 home 32 бит после ова веќе имаш лиценциран windows 10 после можеш да форматираш со windows 10 и да инсталираш windows 10 home 64 бит автоматски ке ти се активира чим ке се конектираш на интернет

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Мене гледам пак ми се појави тој фолдерот Windows.old. Кога направив абгрејд од 8.1 во 10 не го избришав и сам се избриша после некој месец.

Зошто пак се појавува тој фолдер ? Дали треба да го бришам или не ?

Туку ми се појавија пред некој ден еден куп абдејти за office, за windows-от и ред друг. Треба да неделава да ги инсталирам, само да не трае тоа долго како со 1511 абгрејдот.

Овие денови се појави ново известување за инсталирање update-upgrade to build 10586 иако ми е исклучено да добивам нови верзии, ова е нешто друго? Веројатно нешто редовно ажурирање-обновување. Како и да е, траеше доста долго како цел виндовс да се преинсталира, а всушност се остана исто само е извршена надоградба.
Дали кај сите овој билд се стартува ултра споро? Пред месец дена пишував тука дека добив известување за нов билд бидејќи имав тогаш вклучена опција да добивам нови билдови и го инсталирав и имав вакви проблеми со споро стартување на виндовс. Тогаш се вратив на претходен билд, исклучив да не ми доаѓаат нови верзии. Тогаш не пишуваше дека е Про.
Сега си пишува дека е про, пак ќе кажам веројатно е нешто редовно.
Сега прочитав, сите го имаат овој проблем со овој билд. Пак ли сега ќе морам да се враќам на претходен.:(

Последно уредено:
Кај мене нема стасано нов билд.

Туку да ве прашам. Сликите од lock screen-от, кај можам да ги најдам?

C > windows > web

%localappdata%\Packages\Microsoft.ContentDeliveryManager_xxxxxxxx\LocalState\Assets

Копирај ги во друг фолдер и додај .jpg

Иксовите се различни на секој комп.

За истиот се работи од пред месец дена, наредниот апгрејд од таква природа ќе е некаде март - април како што читав.

Па штом кочеше при стартување и се некако успорено работеше, сигурно се работи за ист билд, само што онаму стигна како Инсајдер, овдека како некој редовен update. Вратив на претходен билд пак и се си е ок. Веќе не инсталирам ништо се додека не прочитам тука или воопшто некаде дека исфрлиле нешто саглам, подобрено.

Користам Вин 8.1 пиратски и ми беше активиран ама пред неколку месеци ваљгда ради некој апдејт или нешто трето ми се појави нотификацијата за да го активирам Виндоусот. Е сеа пошто ми се појави и опцијата за да го упгрејдам во Вин 10 и ми се појавува инфо порака дека треба да го активирам ОС за да го апгрејдирам. Ме занима дали можам да апгрејднам во 10 без да ја активирам 8.1 или ако не може така каде може да најдам код за активација макар траел и кратко колку да ми помине апгрејдот на 10.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom