Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Побарај на гугл windows 10 pro 10240 RTM, на време побарај го и клучот за таа верзија бидејќи ќе ти затреба при инсталирање(запиши си го на ливче), братучед ми инсталираше вчера на ново, направи формат на 7 и почна нова инсталација на вин 10 про 64бит и му побара клуч за внесување.

Вчера се инсталираа апдејти и сега не сака да се исклучи виндоусот, стои на shut down скринот од синоќа. Како да го средам?

Вчера се инсталираа апдејти и сега не сака да се исклучи виндоусот, стои на shut down скринот од синоќа. Како да го средам?
Држи го притиснато 5-10 секунди Power Копчето. Ако пак не се исклучува, исклучи го од напојувањето. Избагирано е нешто.

Го средив така, само стварно заебале нешто, пола саат се вклучува и бавен е доста.
Во што бавен? Ако збориш за startup Нормално е дека после Рестарт малце е поспоро вклучувањето за разлика од Shut Down па вклучување. Е сега ако секад е многу спор, тогаш ќе треба да се превземе нешто поголемо (најверојатно Clean Install). Јас на едниот лаптоп имам Intel Dual Core @2.00 Ghz и 4 рам, па се вклучува за само 15 секунди, а за i7 или i5 па воопшто да не зборам.

Последно уредено:
Во што бавен? Ако збориш за startup Нормално е дека после Рестарт малце е поспоро вклучувањето за разлика од Shut Down па вклучување. Е сега ако секад е многу спор, тогаш ќе треба да се превземе нешто поголемо (најверојатно Clean Install). Јас на едниот лаптоп имам Intel Dual Core @2.00 Ghz и 4 рам, па се вклучува за само 15 секунди, а за i7 или i5 па воопшто да не зборам.
Нешто беше заебано од претходниот пат, сега е веќе подобро, чудно ми дојде ептен оти i5 не треба да реагира така. Ќе средам со clean install сепак кога ќе имам повеќе време.

Нешто беше заебано од претходниот пат, сега е веќе подобро, чудно ми дојде ептен оти i5 не треба да реагира така. Ќе средам со clean install сепак кога ќе имам повеќе време.
Ако сакаш да го подобриш времето на вклучување исклучи ги Startup програмите и некои непотребни сервиси, а исто така Провери ги Boot сетинзите во msconfig. ;)

Кај мене е во ред, прашувам за друг човек.
Дали сам се активира ако направиш нова инсталација, значи не правиш апгрејд од друг виндовс, туку нова инсталација на која ќе ти побара клуч како што пишав погоре. Сеуште пишува not activated.
Јас како знам кога ги инсталирав од почетокот оние билдови па стигнав до 10240 кој бидна официјална верзија сам се активираше, без да внесувам било што. Дали треба некој ден да потрае додека го користиш па да се активира самиот или? Дали МОРА да имаш мајкрософт акаунт за да се активира, бидејќи братучед ми не ставил акаунт. Можеби е тоа причината?

Зошто не можам да се логирам преку microsoft account. Кога кликнам на Sign in with microsoft account instead, ми се отвара мало прозорче и веднаш се гаси. Да не е до некој старт ап сервис, затоа што ги имам повеќето изгасено?

Зошто не можам да се логирам преку microsoft account. Кога кликнам на Sign in with microsoft account instead, ми се отвара мало прозорче и веднаш се гаси. Да не е до некој старт ап сервис, затоа што ги имам повеќето изгасено?
Msconfig > вклучи сѐ > hide microsoft services > исклучи што мислиш >рестартирај и ќе работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom