- Член од
- 11 јули 2014
- Мислења
- 1.129
- Поени од реакции
- 342
Можеби. Туку дај сега кажи за ова новово Windows.old што да му прам? Користев десетка и после апдејтот ми се појави.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби. Туку дај сега кажи за ова новово Windows.old што да му прам? Користев десетка и после апдејтот ми се појави.
Пиши во срч disc cleanup ќе ти се појави едно да ослободиш место преку бришење, стисни го и самото ќе те води низ постапката.Можеби. Туку дај сега кажи за ова новово Windows.old што да му прам? Користев десетка и после апдејтот ми се појави.
Слободно бриши пак. Секогаш кога ќе се инсталира ваков абдејт (билд), претходната верзија на Windows ќе ти се складира во Windows.oldФала, дечки. Јас овој фолдер Windows.old го избришав ко напрајв upgrade од седмица на десетка ама сега со најновиот апдејт на десеткава пак се појави. Кај вас нема вакво нешто? Ми е страв да не зезнам нешто, да не избришам некој дел од десеткава.
Оди на фолдерот и мавни шифт + делСега никако неќи со Disk Cleanup да се доизбриши овој ебен фолдер. Останаа уште неколку килобајти и ми вика дека неможи да се најди тој фајл за да се избриши.![]()
Еве сега фати така.Оди на фолдерот и мавни шифт + дел
не играм јас игри ама приметувам дека ми е зголемен boot time-от. Не дека ми смета ама тие најавија дека со овој апгрејд уште повеќе ќе се намалелВоопшто не сум задоволен од upgrade-ов, драстично ми се намалија перформанси на захтевни игри како ГТА5, Метро и имам огромни fps drops. Меморијава има spikes до 95% а читам на интернет дека не сум единствен. Ако не го средам ова за брзо/или пратат некој пач за да се среди, ќе вратам 7ца. Место да го средат, они го усраа уште повеќе.
Логика =/= Мајкрософт.
Има нешто заебано у апрејдов, сигурен сум многу послаби перформанси ми вади. Ќе му дам недела дена тест рок што и како, ќе пробам да прогуглам дали има некој фикс ако нема чаре, се знаене играм јас игри ама приметувам дека ми е зголемен boot time-от. Не дека ми смета ама тие најавија дека со овој апгрејд уште повеќе ќе се намалел![]()
Почекај прво сѐ да се индексира, да дефрагментира два-три пати, па ќе добиеш побрзо време на вклучување. Плус и едно ССД не е на одмет.не играм јас игри ама приметувам дека ми е зголемен boot time-от. Не дека ми смета ама тие најавија дека со овој апгрејд уште повеќе ќе се намалел![]()
Ааа овој дома намерно не го земав моќна конфигурација. Ако го земам, ќе се излажам да работам на него а работа дома не носамПочекај прво сѐ да се индексира, да дефрагментира два-три пати, па ќе добиеш побрзо време на вклучување. Плус и едно ССД не е на одмет.![]()