Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби. Туку дај сега кажи за ова новово Windows.old што да му прам? Користев десетка и после апдејтот ми се појави.

Можеби. Туку дај сега кажи за ова новово Windows.old што да му прам? Користев десетка и после апдејтот ми се појави.

Ако не мислиш да прајш downgrade слободно бриши го ако немаш пристап да го избришиш со shift+delete некој tool за cleanup можи да ти помогни a за предходното прашање ProgramFiles(x86) е фодер во кој се инсталирани 32битните програми затоа што имаш 64битен Windows, 64 битните програми ги инсталира во ProgramFIles а 32 битните одат во ProgramFiles(x86).

Disk clean од windows го брише одл фолдерот

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Пиши во срч disc cleanup ќе ти се појави едно да ослободиш место преку бришење, стисни го и самото ќе те води низ постапката.

Фала, дечки. Јас овој фолдер Windows.old го избришав ко напрајв upgrade од седмица на десетка ама сега со најновиот апдејт на десеткава пак се појави. Кај вас нема вакво нешто? Ми е страв да не зезнам нешто, да не избришам некој дел од десеткава.

Фала, дечки. Јас овој фолдер Windows.old го избришав ко напрајв upgrade од седмица на десетка ама сега со најновиот апдејт на десеткава пак се појави. Кај вас нема вакво нешто? Ми е страв да не зезнам нешто, да не избришам некој дел од десеткава.
Слободно бриши пак. Секогаш кога ќе се инсталира ваков абдејт (билд), претходната верзија на Windows ќе ти се складира во Windows.old

Сега никако неќи со Disk Cleanup да се доизбриши овој ебен фолдер. Останаа уште неколку килобајти и ми вика дека неможи да се најди тој фајл за да се избриши. :@

Сега никако неќи со Disk Cleanup да се доизбриши овој ебен фолдер. Останаа уште неколку килобајти и ми вика дека неможи да се најди тој фајл за да се избриши. :mad:
Оди на фолдерот и мавни шифт + дел

Воопшто не сум задоволен од upgrade-ов, драстично ми се намалија перформанси на захтевни игри како ГТА5, Метро и имам огромни fps drops. Меморијава има spikes до 95% а читам на интернет дека не сум единствен. Ако не го средам ова за брзо/или пратат некој пач за да се среди, ќе вратам 7ца. Место да го средат, они го усраа уште повеќе.
Логика =/= Мајкрософт.

Воопшто не сум задоволен од upgrade-ов, драстично ми се намалија перформанси на захтевни игри како ГТА5, Метро и имам огромни fps drops. Меморијава има spikes до 95% а читам на интернет дека не сум единствен. Ако не го средам ова за брзо/или пратат некој пач за да се среди, ќе вратам 7ца. Место да го средат, они го усраа уште повеќе.
Логика =/= Мајкрософт.
не играм јас игри ама приметувам дека ми е зголемен boot time-от. Не дека ми смета ама тие најавија дека со овој апгрејд уште повеќе ќе се намалел :D

не играм јас игри ама приметувам дека ми е зголемен boot time-от. Не дека ми смета ама тие најавија дека со овој апгрејд уште повеќе ќе се намалел :D
Има нешто заебано у апрејдов, сигурен сум многу послаби перформанси ми вади. Ќе му дам недела дена тест рок што и како, ќе пробам да прогуглам дали има некој фикс ако нема чаре, се знае :D

Почекај прво сѐ да се индексира, да дефрагментира два-три пати, па ќе добиеш побрзо време на вклучување. Плус и едно ССД не е на одмет. :-)

Оние кои имаат поспор boot time: Пишете у Search "msconfig" и отворете го. Одете во Boot > Advanced Boot Settings (мислам дека така беше), и штиклирајте го бројот на тн. јадра, односно ставете го на максимум. По Default e 1, избете 2 или колку да имате повеќе...

Почекај прво сѐ да се индексира, да дефрагментира два-три пати, па ќе добиеш побрзо време на вклучување. Плус и едно ССД не е на одмет. :)
Ааа овој дома намерно не го земав моќна конфигурација. Ако го земам, ќе се излажам да работам на него а работа дома не носам :) На тој на работа имам ССД од 1 тера. Дома сакам да сум си домашен корисник и тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom