Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Што се дешава после пензија?Не знам која ти е поентава на муабетов, не е ни директно сврзана со темава можеби, индиректно да се каже. Ајде небитно нека е тоа, меѓутоа кој е муабетов сега? Ставаш во прв план дека се работи за индивидуален спортист и како тоа може да се радуваат фановите. Па ајде кога веќе можеше да склопиш една таква реченица, истата преведи ја со повеќе аргументи, пример кажи ни зошто би се радувале повеќе на екипни успеси т.е. кога нашиот омилен фудбалски тим победува? Која е разликата?
Сите знаеме дека покрај омилени клубови, сепак се издвојува по некој поединец за кој навиваме, пример јас сум за Барса, а омилен ми е Меси.... а кога е случај тенисот, симпатизирањето е каде каде поголемо бидејќи истиот тој поединец одлучува во целост за својот успех, не може да му заебе работа некој морон кој игра заедно со него, барем јас така мислам, ако повеќето се со спротивен став, би се запрашал за ова... меѓутоа чисто се сомневам....
Во колективниот спорт тоа го нема и уствари навиваш за клуб ко клуб а не за поединци.
Што се тиче мене и ножевите удрете си ги, нема да ми го промениш мислењето дека ретардирано и патетично изгледа од страна кубење коси и паѓање во несвест поради индивидуаdruze , ako ovie dva posta shto gi napisha sega ti pomognat da spiesh podobro i te napravat posrekjen chovek , ok e , pishuvaj , na ignor si kaj mene i ne te sfakjam seriozno , ama imash ti samiot seriozen problem . Pa ovde razgovarame , razmenuvame mislenja , se karame tastaturski za dvajcata najdobri teniseri vo svetot i odednash lik koj na avatar go ima retardot i ubiecot a za Nick si izbral najgolem shlajm od maledonskite fimski likovi nichim izazvan uletue zatoa shto sme fanovi na najgolemite vo tenisot. Zamsli da ima sega negde na forumot tema za Golubovich , Cvele , Zemunac , togash ke e ok , a
Делумно навивај.Јас сум делумно во сродство. Втор братучед му е на кум ми.
Дозволено би ми било?