Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Шарапова бееее! :place:
Изгледа како што стигна до бр.1 после Ролан Гарос, може многу леесно да се случи и да ја напушти таа позиција зависи кој ќе го освои Вимблдон.
Баш каша попара е кај жениве... Можно е да се случи 7-ми Grand Slam по ред различна тенисерка да освои титула.
Сеа ми останаа Ивановиќ, Пашек, Кербер.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Ќе ми најде некој сопкест од „Court 1 (терен број 1)“? Тражев, ама ништо од квалитетна слика...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Што се дешава со тенисов денеска:confused:замина и клајстерс.

L

Löwe

Гостин
Кербер како поштено ја исшамара Клајстерс ауу.. Знаев дека ќе тепа Кербер и не си ја пишав. :mad:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:40 ---
Баш ме чуди што Британциве не го ставија Мареј на централен терен туку Ивановиќ и Азаренка.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Марија Кириленко:love: се пласира во 1/4 финалето на Вимблдон, прво за неа на овој турнир. Ја победи Пенг Шуаи со 2-1 во сетови, последниот трети сет го доби убедливо со 6-3..

Ивановиќ игра катастрофално против Азаренка, го отвори мечот со 40-0, за подоцна во истиот тој гејм да и направат брејк..
Штета, ако видиме кој останаа до крај од главните конкурентки за титула, и да си ја имаше формата од пред неколку години, сигурно ќе го освоеше турнирот :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Утре се играат 1/4 финалињата?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Све обратни денеска па и дождот замара повторно, само за Азаренка бев сигурен дека ќе ја тури Ана.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.488
Поени од реакции
114.479
Точно, го помешав со Мареј, незнам само од каде ми дојде таа идеа :pos:

ОМГ, се надевам дека не е ништо сериозно со Роже :(
Море го подрече Гаске ццц :pos:
Се надевам дека повредава на Роџер не е од посериозен карактер и дека ќе гледаме 1/2 финале Роџер-Ноле, едноставно сите го чекаат тоа и стварно жално би било доколку поради повреда отпадне некој тенисер.
За жениве не знам што ве чуди, веќе години наназад нема некоја што доминира константно, постојано се менуваат победниците од Грен Слем во Грен Слем. Иако премногу ја почитувам Ким сепак ептен ми е мило за Кербер, одлична тенисерка е, и претстои добра иднина. За Азаренка бев убеден дека ќе ја изгази Иванович која требаше и против Гергер да изгуби али Германката не беше доволно сконцентрирана и не успеа да го заврши мечот. Едино Квитова ме изненади што не ја доби убедливо Скијавоне али за доброто на турнирот пројде даље.

L

Löwe

Гостин
Не можам да ја варам оваа Азаренка со ова нејзиниве стенкања :facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Не можам да ја варам оваа Азаренка со ова нејзиниве стенкања :facepalm:
Сеа како шо е затворен теренот, уште повеќе ечи.:icon_mrgr:
Какви винери има, игра стварно добар тенис, Ана нема никаква шанса против овака расположена Вика.

L

Löwe

Гостин
Сеа како шо е затворен теренот, уште повеќе ечи.:icon_mrgr:
Какви винери има, игра стварно добар тенис, Ана нема никаква шанса против овака расположена Вика.
Интересно ќе биде во 1/4 финале со Пашчек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom