Wimbledon 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
До вчера го браневте Карлович супер се,сеа не ви чини.:wink:

аххх како ме напнува овој Џокович Срамота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Никогаш не играл волку слабо.......(нема што повеќе да се дискутира за момаков Вистинско разочарување)...........

аххх како ме напнува овој Џокович Срамота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Никогаш не играл волку слабо.......(нема што повеќе да се дискутира за момаков Вистинско разочарување)...........

Како и двете Србинки:smir:

Еј супер се остварија двете мои желби, полуфинале меѓу Федерер и Хас, и двајцата денес заслужено победија, посебно ме изненади Хас со играта, или да кажам Ноле со неиграта.
Ќе биде сега интересно Хјуит-Родик, сакам да победи Хјуит, а во другиот меч Мареј-Фереро, немам некој фаворит посебно, нека победи подобриот

Mr Federer wins the match in straight sets :smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir: idemooo ne veruvam deka imame veke pogolemi precki do 15 Grend Slem a vie navivaci na Nadal koj od lani gledate tenis, zalam sto Nadal nikogas nema da stigne do brojkata 15 :smir::smir::smir::smir: se znae koj e THE BEST

Znaci kakva ocajna igra na Nole nemam zborovi. Me iznervira maksimalno.:nerv::nerv::nerv: Igrase bez nikakva volja a i greskite koi gi pravese bea pocetnicki. Posle vakva igra ne ni zasluzi da odi vo polufinaleto.
Inaku za Karlovic sto da kazam. Uste od prethodno kazav deka voopsto ne mi dopaga nacinot na koj igra ama ete uspevase da pobedi. Denes vsusnost se vide deka onoj koj nema da se iznervira od negovite servisi ke go pobedi. Da sum mu trener narednite 2 godini ke go treniram samo slajs:toe:. Sepak da naglasam deka ova e najgolem uspeh za Ivo vo negovata kariera i deka toj najverojatno e prezadovolen od ona sto go stori.
Btw. Sorry za latinicava ama na kom. izgleda mu udrele temperaturite vo glava pa nesto me zafrkava :)
Pozz!!!

Леле овие од Телма како знаат кога да прекинат:nerv::nerv::nerv:

Сеа кога ќе пуштат пак??:nesum:

Едит:PoisonIvy почни да ми бараш аватар...Хјуит ја имаше својата шанса у овој (2-ри) сет,ама не ја искористи така да.....

П.С ОВој Родик бетер од Карлович е...2 брејк шанси за Хјуит,2 аса...

Леле , тој карлович кое дрво бил , :pos2::pos2: само серва има друго НУЛА, форхнед и бекханд се непознати изрази за него :tv: ! ! !

Леле овие од Телма како знаат кога да прекинат:nerv::nerv::nerv:

Сеа кога ќе пуштат пак??:nesum:

Едит:PoisonIvy почни да ми бараш аватар...Хјуит ја имаше својата шанса у овој (2-ри) сет,ама не ја искористи така да.....

П.С ОВој Родик бетер од Карлович е...2 брејк шанси за Хјуит,2 аса...
Сепак еве го!!!!Уау,каков тај-брејк..Душата ми ја извадија...Сепак 1-1...Ќе биде јако до крај:vozbud:
-------------------------------------------------------------------------------------------

Mногу интересен натпревар,двајцата тенисери играа одлично..Родик беше подобар,но имаше и малце повеќе среќа..На крајот на мечот попушти концентацијата кај Хјуит и Родик ја искористи својата шанса.Мислам дека Хјуит неможеше да одговори на силниот(и прецизен) сервис на Родик,па тоа можда беше и клучниот факт на натпреварот..Како и да е честитки до навивачите на Родик на форумов и се гледаме на ЈуЕс Опен

Генерално од турнирот што го одигра Хјуит сум повеќе од задоволен..Не очекував дека ќе стигне до 1/4 финале(мора да признам дека 1/2 финалето би било многу за него,бидејќи не е на истото ниво од пред неколку години,а сега има многу подобри играчи)..Играше блескаво на секој меч,не се предаваше и стигна до овде..Мислам дека му е доста,пак освои некое поенче и ќе рипне на АТП ранг листата...

П.С: PoisonIvy чекам слика за аватар :)

Иако Џоковиќ е мој омилен тенисер,на овој турнир очекувам Мареј да земе Гренд Слем титула.Можеби Федерер е фаворизиран,но моментално Мареј е во најдобра форма и очекувам да го потврди тоа. :smir:
Знаев дека Џоковиќ ќе изгуби пред евентуалното 1/2 финале со Федерер и затоа гласав за Мареј.Реално би требало Мареј-Федерер да е финалето,но да не ги потценувам Хас и Родик.

Andy Roddick vs Andy Murray
Tommy Haas vs Roger Federer

Тие се двојките во полуфиналињата. Да нема забуни.

Карлович го изигра најлошиот натпревар денеска, знаев дека ќе дојде ваков ден кога ќе му откаже сервисот, затоа поарно ќе беше Verdasco да победеше, барем ќе гледавме многу поинтересен тенис, ама бидна.

Уште пред да почне Wimbledon спомнав дека Haas изненадува со играта и по вторпат го победи четвртиот носител месецов.
Мислам дека ќе покаже достоен отпор, ако можеше да му земе 2 сета на Федерер на Роланд Гарос, верувам дека пак добро ќе изигра.

Како и да изигра нема да има резултат затоа што ке го фати паника
нешто што се случи двапати до сега кога играше против Федерер.
Ако на сето тоа се додаде дека Федерер влезе во серија( во одлична
форма) дури и да биде 2-0 во сетови за Хас на крај пак ке
изгуби Роже е класа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom