Wimbledon 2009

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Значи јас зборам за мечот Сафина - Лисицки. Сафина доминираше.
Не зборам за другите мечеви на Лисицки.
Мислам свака част дојде до финале иако е 40 и некоја на листата.
Абе брат не можеш да кажеш дека доминирала кога резултатот говори друго али ок е тоа е твое мислење.:smir:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Абе брат не можеш да кажеш дека доминирала кога резултатот говори друго али ок е тоа е твое мислење.:smir:
Во првиот сет можи не. Ама после мислам дека доминираше. :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Венус - Сафина, Дементиева - Серена во полуфинале

Потврда на веродостојноста на ВТА ранкингот. Најдобрите четири тенисерки обезбедија место во полуфиналето на Вимблдон.
Нема дилеми дека објективите ќе го следат мечот меѓу првата фаворитка и бранителката, Сафина против Венус Вилијамс.
Првата носителка повторно си поигра со своите обожаватели. Како и против Морезмо и против изненадувањето Сабине Лисицки стартуваше со негатива.
Првиот сет, долг еден час го загуби во тај брејк, но потоа се врат со 6:4 и 6:1.
Многумина се сложуваат дека Сафина ќе ја има најтешката противничка во полуфиналето. Актуелната шампионка, Венус Вилијамс ја понижи 11-та на ВТА листата, Агнешка Радванска и за 68 минути и дозволи еден гема во првиот, два во вториот сет.
И нејзината сестра Серена стигна експресно во полуфиналето преку 8-та носителка, Белорусинката Викторија Азаренка со 6:2 и 6:3.
Доминацијата на топ четворката ја потврди Јелена Дементиева која два пати со по 6:2 ја елиминираше нискорангираната Италијанка Франческа Скијавоне.
Дамите утре ќе одмараат, но затоа најдобрите тенисери ќе се борат за полуфинален статус.
Годишниот одмор се уште е прашање за најдобрите македонски тенисери.
Македонската тениска федерација денеска го објави составот на нашата Дејвис куп селекција која од 10-ти до 12-ти јули ќе игра против Белорусија во првото коло за опстанок во првата евро-африканска зона.
Тврдата подлога во Минск ќе ги пречека нашите Дејвис куп репрезентативци кои по подолго време ќе играат без нашиот најуспешен тенисер, Предраг Русевски.
Илија Мартиновски, Димитар Грабуловски, Томислав Јотовски и Лазар Магдинчев ќе се спротивстават на 32-ро рангираната селекција во Дејвис куп конкуренцијата.
И Белорусите како и ние загубија со 5:0 од Јужна Африка, но во второто коло од првата евро-африканска зона.
Нивното најсилно оружје е Макс Мирни кој е 17-ти тенисер во светот во дубл конкуренција.
Носител на екипата е најдобро рангираниот сингл играч, 590-от на АТП листата Улаѕимир Игнатик.

Член од
1 јануари 2009
Мислења
44
Поени од реакции
4
ОК,значи ако Победи Родик,јас носам аватар по твој избор,ако победи Хјуит(кој има помали шанси),ти носиш аватар по мој избор..Изгубникот аватарот ќе го носи до крајот на Вимблдон(отприлика 3-4 дена)...

Ама да е во врска со тенис.:icon_mrgr

Денес фаворитките (посебно Серена) поминаа полесно отколку што очекував освен Сафина за која мислев дека ке се заврши во 2 сета.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Дефинитивно Сафина доминираше против Лисицки. I mean who the fuck is Lisicki? :)
Полуфинале - Сафина - Венус В.

Дементиева мислам дека ке тепа и таа. Ке видиме. :smir:
п.с. Глупо ке биди ако бидат сестрите во финале... :tapp:
Хаха доминирала Сафина. :tapp:
Да речеше Серена со Азаренка дека доминираше ќе те сфатев,ама вака..Да беше малку поискусна Лисицки,тешко дека ќе победеше.Според формата Венус е фаворит,а по ова што го прикажа Серена денес се поубеден сум дека ќе гледаме сестринско финале. :smir:

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Ептен плачко бил, ама ако ќе го пратат назад во Швајцарија после дуелот ќе се смири малку, не било тенис тоа што го игра Карлович .. некој има брзина, некој сервис итн.
Јас предлагам Карлович со нога да ги сервира топчињава може ќе им се погоди тогаш.
Placko ne e ni malce vidi samo sto ti kazuva so Cincinati zagubi mec i toa so napraven brejk i so samo 3 neiznudeni greski, a Karlovic e samo eden glupav teniser koj ima samo servis, ama ke go vidite denes Roger kako ke mu gi vraka i kako ke mu pravime brejkcinja :smir::smir: Karlovic vrati mu go servisot i e vo nevolja toa ke bide slucaj deneska

Па добро де што крева галама толку сега, ако не може еден тенисер да добар само ако има еден сегмент во играта во случајот сервис нека го победат и готово, ама се гледа дека не е така лесно Карлович во однос на неговата висина има и одлична брзина, изјавата не е воопшто реална само сака Федерер да се оправда демек само затоа ќе ме победи утре или денеска кога играат незнам точно.
A Roger ke go pobedi na Karlovic u toa bidi siguren i Roger nikogas ne kreval panika pred bilo koj mec ovaa izjava moze i da e malce od malce izvadena od kontekst ama nema veza ne e bitno NAJDOBAR E EDEN TOA E ROGER FEDERER ( I KRIVO MI E STO NAVIVAS ZA NADAL BIDEJKI NEGOVATA KARIERA E DOVEDENA POD ZNAK PRASALNIK ) HAHAHAUJHAAHAHHAAAHHAHAHA

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Placko ne e ni malce vidi samo sto ti kazuva so Cincinati zagubi mec i toa so napraven brejk i so samo 3 neiznudeni greski, a Karlovic e samo eden glupav teniser koj ima samo servis, ama ke go vidite denes Roger kako ke mu gi vraka i kako ke mu pravime brejkcinja :smir::smir: Karlovic vrati mu go servisot i e vo nevolja toa ke bide slucaj deneska

A Roger ke go pobedi na Karlovic u toa bidi siguren i Roger nikogas ne kreval panika pred bilo koj mec ovaa izjava moze i da e malce od malce izvadena od kontekst ama nema veza ne e bitno NAJDOBAR E EDEN TOA E ROGER FEDERER ( I KRIVO MI E STO NAVIVAS ZA NADAL BIDEJKI NEGOVATA KARIERA E DOVEDENA POD ZNAK PRASALNIK ) HAHAHAUJHAAHAHHAAAHHAHAHA
Па и ИВО КАРЛОВИЌ е 1 (еден)...Не верувам да има Копија...Хехехехе...Уште пола саат и почнуваат...За Карловиќ сум...

А

Ајсшутер

Гостин
За кој ќе победи ќе видиме само почекајте, и стварно треба да ти фали нешто за да се смееш за такви работи што еден од најдобрите (моментално најдобар) тенисери кариерата му е доведена во прашалник.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Не ми се верува еј , каков народ постои.:tapp:

С

Спенсер

Гостин
Федерер води 4-1 во првиот сет...негледав,али изгледа дека земал 2 брејка... ете го сервисот на Карлович...:vozbud:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
1-0 за Федерер во сетови. Задоволен од прикажаното, малку затупе играва 40-0 па пак 40-0 па то па то, али ајде...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Толку од Карлович, Федерер веќе води со 2-0 во сетови, за џабе беа сите шпекулации и сомнежи дека Карлович може да направи нешто повеќе:jaj:, просечна, да не речам слаба игра од него. На другиов меч сакам да победи Хас, Џокович незнам зошто, ама некако ме иритира

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Шо сторе овој Карлович, КАМЕН јано КАМЕН душо.

Само со тоа сервисот посран негов, ама ќе го папа од најбољиот:)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Шо сторе овој Карлович, КАМЕН јано КАМЕН душо.

Само со тоа сервисот посран негов, ама ќе го папа од најбољиот:)
Максимална победа на Федерер, честитки за него 21 полуфинале по ред на гренд слем. :vozbud: Браво! :vozbud:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Кој го пуштил овај Карлович да игра тенис бе мајке му распалим. Треба некој да му кажи дека во она полето со бели линии треба да удира не надвор. Во полуфинале ко шо ми се гледа Германецов ќе му се падни на Федерер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom