Wimbledon 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде Сафина изненади ја циганката :)

Oчекувам неизвесен дуел во три сетови и победа на Сафина (навивачки) во другиот дуел давам мала предност на Серена но ќе видиме.

Ајде Сафина изненади ја циганката :)

Oчекувам неизвесен дуел во три сетови и победа на Сафина (навивачки) во другиот дуел давам мала предност на Серена но ќе видиме.

Не е навивачки зошто Сафина е исто јака па и јас очекувам да победи.

од секогаш сум за федерер и сум 100% сигурен дека тој ќе освои

Очекувам Венус-Серена да биде финалето.Сафина е премногу нервозна во последно време и премногу греши во последно време,а против Венус не верувам дека ќе има многу шанси.Дементиева не беше во форма пред почетокот на турнирот,но супер изигра досега.Сепак,мислам дека Серена е посилна моментално и ќе го освои Вимблдон.

Почна С.Вилијамс-Е.Дементиева,многу добар почеток на Дементиева ќе ми се напрај ќеифот на им го расипат двобојот на црнкине.Напред Русинки:vozbud::vozbud:

Агресивната игра на Серена се исплати на крајот. Очекувам победа на Сафина, но тоа може да го постигне само со добар сервис кој не и е појака страна. Во секој случај се надевам на второ возбудливо финале.

се исплаши од победата Дементиева , а имаше шанса да го реши мечот во два сета :S ШТЕТА

Агресивната игра на Серена се исплати на крајот. Очекувам победа на Сафина, но тоа може да го постигне само со добар сервис кој не и е појака страна. Во секој случај се надевам на второ возбудливо финале.

Fail.

Сигурен сум дека помладата сестра ќе слави во финалето.

Што ми е криво за Дементиевааааа! Толку шанси имаше!!! :(

Туку утре ќе биде интересно, Федерер - Хас. :icon_lol: Хас за малце не го победи Федерер на Ролан Гарос, така да...

се исплаши од победата Дементиева , а имаше шанса да го реши мечот во два сета :S ШТЕТА
Па тоа е, сепак искуството преовлада, не дека не е доволно искусна Дементиева, меѓутоа ова ќе и беше прв пласман во едно грендслем финале и затоа верјатно притисокот беше поголем на нејзина страна.

оф топик- мојот потпис со Федерер е подобар:baeh::smir:

Мислам дека Дементиева има играно 2 финалиња. Еднаш на Ролан Гарос, кога изгуби од Мишкина, а второто на US Open, кога Кузњецова го освои.

Мислам дека Дементиева има играно 2 финалиња. Еднаш на Ролан Гарос, кога изгуби од Мишкина, а второто на US Open, кога Кузњецова го освои.
Во право си, еве сега и проверив , my fault:kesa:
Ми се чини дека така кажа коментаторот или погрешно сум слушнала:smir:

Одлична игра на Венус денеска, ја згази на Сафина, изгуби само 1 гејм. Искрено од Сафина очекував повеке, ако не друго барем по 1 брејк да изгубеше и во двата сета, а не така да се посрамоти. А за Серена мислев дека полесно ке ја совлада Дементиева.
После ова што го видов во полуфиналињата очекувам Венус да ја освои својата шеста Вимблдон титула.:pipi:

Утре мислам дека Федерер ке ја заврши работата во 3 сета. А во другото полуфинале според мене Родик е поголем фаворит од Мареј.

На овој Вимблдон за секој кој што ќе посакав да победи испаѓаше во наредното коло:kesa:. Затоа сега сакам Серена и Мареј да го освојат Вимблдон:). Жалосно за Дементиева бидејќи испушти добиен меч. Оние два зицери на нејзин сервис ја чинеа пласман во финалето. А мечот меѓу Сафина и Венус не го гледав, но според резултат тоа и не бил некој меч за гледање. Женскиот број 1 да освои 1 гејм во два сета е жалосно.
Кај мажите очекувам финале Федерер - Родик (упс ги урочив:)).

Во право си, еве сега и проверив , my fault:kesa:
Ми се чини дека така кажа коментаторот или погрешно сум слушнала:smir:

Рече, рече - дека ќе и` биде прво финале на Вимблдон ако победи. :) Ама не победи.

Ај догодина. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom