Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
1500, најмногу 2000
За тие пари ти го препорачувам Netgear WGR614 v6, јас го имам веќе 3-4 години и иако е постар модел одлично си работи. Има WPA/WPA2 екрипција, сигнал има баш колку што сакаш, и не сум имал никаков проблем досега со него. Јас го купив тогаш околу 4000 денари мислам, сега нема шанси да е поскап од 2000 денари.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
И јас го имам истиот Netgear како Икси никаков проблем со него не сум имал, многу играм online и не сум имал лаг или било каков проблем и преку 2-3 ѕида. Единствено нешто е што не може да се закачи на мрежа, туку само емитува, ако ти е за делење интернет (оптички) или слично, подобро некој Linksys земи си. Онака за сигналот, баш проверив со телефонот (со торент) преку 3 куќи нема гајле, тоа е повеќе од 60м од кај што ми е поставен рутерот. За поголеми растојанија ти препорачувам вакво нешто, јас имам постар модел и фаќа од крај на крај на градот и тоа супер сигнал.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Да де, сакав да кажам да е добар сигналот. А иначе , имаш искуство со некој TP LINK рутерите, задоволен ?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 01:35 ---

Е сега, разбери ме ти. Најдобро што може за помалку пари. Мислев да не е некој од скапите какo Lynksys, ... :)
Презадоволен сум иако не користам ваерлес на повеќе од 20метри шо мислам дека и ти го бараше тоа. Да го купиш мојот ти е 1400/500 ден. ама ти препорачувам барем некој од 1800ден од TP LINK да си земеш и ич око да не ти трепне.

Член од
12 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
И јас го имам истиот Netgear како Икси никаков проблем со него не сум имал, многу играм online и не сум имал лаг или било каков проблем и преку 2-3 ѕида. Единствено нешто е што не може да се закачи на мрежа, туку само емитува, ако ти е за делење интернет (оптички) или слично, подобро некој Linksys земи си. Онака за сигналот, баш проверив со телефонот (со торент) преку 3 куќи нема гајле, тоа е повеќе од 60м од кај што ми е поставен рутерот. За поголеми растојанија ти препорачувам вакво нешто, јас имам постар модел и фаќа од крај на крај на градот и тоа супер сигнал.
A kade moze da se najde toj ruter ?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 22:38 ---
Презадоволен сум иако не користам ваерлес на повеќе од 20метри шо мислам дека и ти го бараше тоа. Да го купиш мојот ти е 1400/500 ден. ама ти препорачувам барем некој од 1800ден од TP LINK да си земеш и ич око да не ти трепне.
Денес ми кажа еден другар дека на рутериве tp-link се закочувале сесиите и многу често требало да се рестартира рутерот. Дали го имаш ти тој проблем ?

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
A kade moze da se najde toj ruter ?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 22:38 ---

Денес ми кажа еден другар дека на рутериве tp-link се закочувале сесиите и многу често требало да се рестартира рутерот. Дали го имаш ти тој проблем ?
Никогаш до сеа! Го користам повеќе време, а знам и други шо го имаат пола година :) Иначе рутерот го добиваш со склучен договор со уан или пак ако имаш договор со нив а користиш модем тогаш мислам дека треба да аплицираш во салон за да ти го заменат со модемот. Но, доколку имаш друг нет и сакаш да си го купиш посебно распрашај се во продавници за компјутери и компјутерска опрема. Кај нас го има ве Медиа Нет, мислам дека работат под Ахоч или како и да беше. Не знам сигурно, провери

Член од
12 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
TP-LINK или D-LINK ???
Кажувајте кој е подобар .

Член од
12 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Кажувајте позитивни и негативни страни за двата рутери.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ја си купив TRENDnet со 2 антенички завчера и ептен добро иде преку 4 зида ми фаќа со 3 црти нетот :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
pa spored ova sho si go pisal pozitivno nema ni kaj dvete, i dvete se so - vo imeto

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
ја си купив TRENDnet со 2 антенички завчера и ептен добро иде преку 4 зида ми фаќа со 3 црти нетот :)
Јас во подрум (куќа на два ката, рутерот е најгоре) ги фаќам сите црти. Уствари многу далеку од дома фаќам три црти, со обични подесувања на рутерот. Иначе Thomson, оној што доаѓа од T-Home :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Јас во подрум (куќа на два ката, рутерот е најгоре) ги фаќам сите црти. Уствари многу далеку од дома фаќам три црти, со обични подесувања на рутерот. Иначе Thomson, оној што доаѓа од T-Home :)
на овој пишуе во внатрешни услови многу зидови едно друго до 100 метри фаќа а на отворен простор до 300

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.656
Поени од реакции
7.505
TP-LINK или D-LINK ???
Кажувајте кој е подобар .
A што баш тие 2 ? Овој скап ти е ? Едина мана му е што има 2порта за каблирање (наместо 4) што за домашни услови и wifi нема ни да ти притреба трет порт.

Член од
19 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Мала помош. Имам интернет со Рутер, од овие каначкиве што ги дават со договор, и имам една антена што е за интернет така ми рекоа кога ја купив. но никој не ми кажа како тоа све се поврзува. Проблемот ми беше што сакам ваерлес, некаде радуис од околу 500м, а овој глупиов рутер не можи толку да шири. И сега како треба да ја поврзам таа антената со рутерот, валјда ако треба со него, или како треба, ако знае некој? o_O

Член од
30 јануари 2009
Мислења
507
Поени од реакции
459
Имам интернет од близу, модем ATA-S1 Plus и рутер Tp Link WR740N и не можам да го конфигурирам рутерот заедно со модемот( ниту пак само рутерот), поврзувам се како што треба но не можам да влезам во рутерот преку никоја од следниве адреси (https://192.168.0.1--------https://192.168.1.1----https://tplinklogin.net) ниту пак можам да го конфугурирам преку quick installation guide. Решение :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom