Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
1500, најмногу 2000

За тие пари ти го препорачувам Netgear WGR614 v6, јас го имам веќе 3-4 години и иако е постар модел одлично си работи. Има WPA/WPA2 екрипција, сигнал има баш колку што сакаш, и не сум имал никаков проблем досега со него. Јас го купив тогаш околу 4000 денари мислам, сега нема шанси да е поскап од 2000 денари.

И јас го имам истиот Netgear како Икси никаков проблем со него не сум имал, многу играм online и не сум имал лаг или било каков проблем и преку 2-3 ѕида. Единствено нешто е што не може да се закачи на мрежа, туку само емитува, ако ти е за делење интернет (оптички) или слично, подобро некој Linksys земи си. Онака за сигналот, баш проверив со телефонот (со торент) преку 3 куќи нема гајле, тоа е повеќе од 60м од кај што ми е поставен рутерот. За поголеми растојанија ти препорачувам вакво нешто, јас имам постар модел и фаќа од крај на крај на градот и тоа супер сигнал.

Да де, сакав да кажам да е добар сигналот. А иначе , имаш искуство со некој TP LINK рутерите, задоволен ?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 01:35 ---

Е сега, разбери ме ти. Најдобро што може за помалку пари. Мислев да не е некој од скапите какo Lynksys, ... :)
Презадоволен сум иако не користам ваерлес на повеќе од 20метри шо мислам дека и ти го бараше тоа. Да го купиш мојот ти е 1400/500 ден. ама ти препорачувам барем некој од 1800ден од TP LINK да си земеш и ич око да не ти трепне.

И јас го имам истиот Netgear како Икси никаков проблем со него не сум имал, многу играм online и не сум имал лаг или било каков проблем и преку 2-3 ѕида. Единствено нешто е што не може да се закачи на мрежа, туку само емитува, ако ти е за делење интернет (оптички) или слично, подобро некој Linksys земи си. Онака за сигналот, баш проверив со телефонот (со торент) преку 3 куќи нема гајле, тоа е повеќе од 60м од кај што ми е поставен рутерот. За поголеми растојанија ти препорачувам вакво нешто, јас имам постар модел и фаќа од крај на крај на градот и тоа супер сигнал.
A kade moze da se najde toj ruter ?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 22:38 ---
Презадоволен сум иако не користам ваерлес на повеќе од 20метри шо мислам дека и ти го бараше тоа. Да го купиш мојот ти е 1400/500 ден. ама ти препорачувам барем некој од 1800ден од TP LINK да си земеш и ич око да не ти трепне.
Денес ми кажа еден другар дека на рутериве tp-link се закочувале сесиите и многу често требало да се рестартира рутерот. Дали го имаш ти тој проблем ?

A kade moze da se najde toj ruter ?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 22:38 ---

Денес ми кажа еден другар дека на рутериве tp-link се закочувале сесиите и многу често требало да се рестартира рутерот. Дали го имаш ти тој проблем ?
Никогаш до сеа! Го користам повеќе време, а знам и други шо го имаат пола година :) Иначе рутерот го добиваш со склучен договор со уан или пак ако имаш договор со нив а користиш модем тогаш мислам дека треба да аплицираш во салон за да ти го заменат со модемот. Но, доколку имаш друг нет и сакаш да си го купиш посебно распрашај се во продавници за компјутери и компјутерска опрема. Кај нас го има ве Медиа Нет, мислам дека работат под Ахоч или како и да беше. Не знам сигурно, провери

TP-LINK или D-LINK ???
Кажувајте кој е подобар .

Кажувајте позитивни и негативни страни за двата рутери.

ја си купив TRENDnet со 2 антенички завчера и ептен добро иде преку 4 зида ми фаќа со 3 црти нетот :)

ја си купив TRENDnet со 2 антенички завчера и ептен добро иде преку 4 зида ми фаќа со 3 црти нетот :)

Јас во подрум (куќа на два ката, рутерот е најгоре) ги фаќам сите црти. Уствари многу далеку од дома фаќам три црти, со обични подесувања на рутерот. Иначе Thomson, оној што доаѓа од T-Home :)

Јас во подрум (куќа на два ката, рутерот е најгоре) ги фаќам сите црти. Уствари многу далеку од дома фаќам три црти, со обични подесувања на рутерот. Иначе Thomson, оној што доаѓа од T-Home :)
на овој пишуе во внатрешни услови многу зидови едно друго до 100 метри фаќа а на отворен простор до 300

TP-LINK или D-LINK ???
Кажувајте кој е подобар .
A што баш тие 2 ? Овој скап ти е ? Едина мана му е што има 2порта за каблирање (наместо 4) што за домашни услови и wifi нема ни да ти притреба трет порт.

Мала помош. Имам интернет со Рутер, од овие каначкиве што ги дават со договор, и имам една антена што е за интернет така ми рекоа кога ја купив. но никој не ми кажа како тоа све се поврзува. Проблемот ми беше што сакам ваерлес, некаде радуис од околу 500м, а овој глупиов рутер не можи толку да шири. И сега како треба да ја поврзам таа антената со рутерот, валјда ако треба со него, или како треба, ако знае некој? o_O

Имам интернет од близу, модем ATA-S1 Plus и рутер Tp Link WR740N и не можам да го конфигурирам рутерот заедно со модемот( ниту пак само рутерот), поврзувам се како што треба но не можам да влезам во рутерот преку никоја од следниве адреси (https://192.168.0.1--------https://192.168.1.1----https://tplinklogin.net) ниту пак можам да го конфугурирам преку quick installation guide. Решение :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom