antibiotic1
Aquamaniac
- Член од
- 8 септември 2013
- Мислења
- 155
- Поени од реакции
- 72
pa 10tinaTP link земај. Зошто ти е хардвер? Колку уреди имаш да закачиш?
pa 10tinaTP link земај. Зошто ти е хардвер? Колку уреди имаш да закачиш?
Што напрај со земање на рутер? И ако зеде искуство сподели, мене ќе ми треба да земам некој рутер буџетски за околу 100м2 куќа.Здраво, треба да купам рутер за стан и нет 150/150. буџет 3000мкд ме советуваа за TpLink archer ax12 (ax1500) . Кратко прашање, што би одбрале од тој и асусот подоле бидејки како што споредував hardwerot на асусот е мн појак. Ценовно се исти. Фала
Мислам дека BestBuy за парите е TpLinkot, прашав и на ИтФорумот и таму добив препораки, абе убаина, една SSID, зависно од уредот си бира да го врзе на 5 или на 2.4 GHz. Друга убава работа е wifi 6, од телефон си лета.Ми се свиѓа и едноставниот интеффејс.Што напрај со земање на рутер? И ако зеде искуство сподели, мене ќе ми треба да земам некој рутер буџетски за околу 100м2 куќа.
Со здравје да го користиш рутерот. Прикачи speedtest на 5GHz, па кој се мисли да го купи тој рутерМислам дека BestBuy за парите е TpLinkot, прашав и на ИтФорумот и таму добив препораки, абе убаина, една SSID, зависно од уредот си бира да го врзе на 5 или на 2.4 GHz. Друга убава работа е wifi 6, од телефон си лета.Ми се свиѓа и едноставниот интеффејс.
Не пишав одма бидејки нз како но место150/150 да ми пуштат брзина од телекабел ми пуштиле 1gbps,па чекам да падне на 150 за да напраам убав тест за брзината. Нз можеме частат еден месец кој знае.. Рутерот дизајнерски е малце грд, ама па не ми е за убавина туку за да пушта добар сигнал и добра брзина.
Јас анализирав и праев споредби може 2 недели и мислам дека добра одлука донесов.