Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака ...

Појма немам која е лозинката на рутерот дома (го користи само сестра ми за лаптопот) а ни она не знае кој е бил точно, е сега ме интересира како може да го дознаам истиот ? ми треба и сега мене да можам од мобилен да се конектирам но незнам лозинка..

Како може да се најде/промени кој е ? :D
Најлесно: Влези во рутерот (најчесто 192.168.1.1 со admin како USER и PASS) и таму во Security види си ја лозинката)

Пешки:

1. Properties на Network
2. Клик на конекцијата (десно на прозорот, по име ќе ти ја даде)
3. Оди на Wireless Properties па во табот Security
4. Штиклирај Show Characters

И во попогрешно место не си можел да ја отвориш темава...

М

Мартин`

Гостин
Фала, средив веќе. Се конектирав со ип адресата што е стандард пас админ/админ и таму се гледа па и мењава.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Браво и следниот пат отварај тема во совети и проблеми со лапотпи.чисто да не добиваш опомени од админи..или да те замараат некој форумџии со погрешна отворена тема бла бла..

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.486
Браво и следниот пат отварај тема во совети и проблеми со лапотпи.чисто да не добиваш опомени од админи..или да те замараат некој форумџии со погрешна отворена тема бла бла..
Имал проблеми со пристапот на мрежен уред - рутер и темава ја отворил во „Интернет и мрежи“ мислам дека е океј.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Имал проблеми со пристапот на мрежен уред - рутер и темава ја отворил во „Интернет и мрежи“ мислам дека е океј.
Сепак има отворено тема поврзана со проблеми со интернет затоа пишав...ако најдам линк ке постирам.

N

nikola2004mkd

Гостин
Здраво.
Сакам да го менам мојот стар 54Мbs D-Link DIR-300 рутер, кој до сега го користев исклучиво за делење на интернет конекција помеѓу два компјутери, за нешто побрзо кое ќе ми овозможи без проблеми да стимовам видео со HD резолуција од компјутер на кој би имало инсталирано DLNA сервер до blueray плеер со вградена бежична подршка и подршка за DLNA. Па ме интересира кој рутер би ми го препорачале.

Како што гледав денеска по продавниците и нема некој голем избор. TP-Link се најраспространети, немам никакво искуство, но од луѓе кои ги имале имам слушнато два спротивставени ставови, или ги фалат или ги кудат. Главната забелешка се однесувала на брзината на поголеми растојанија, која драстично се намалувала на поголема оддалеченост (6-7 метри).

D-Link ми е фаворит. Познат интерфејс и одлично искуство (во 2-3 години немав никаков проблем со рутерот, ниту еденаш не дојдов до ситуација да го рестартирам а работи 24/7). Единствена забелешка е што единствениот модел кој го има (D-Link DIR-600) е 150Mbs и е најскап од сите 150Mbs (со исклучок на Linksys).

Со TRENDnet немам никакво искуство, а како што видов има и само еден модел на понуда, и просечна цена.

Linksys ако верувам дека се најдобри, заради цената воопшто не ги гледам.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Јас би ти го препорачал Cisco - јас го користам и немам никакви проблеми.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Јас користам од пред 3 месеци TRENDNET 651 од Анхоч го купив околу 1300 денари и екстра е до сега сум немал проблеми.
Поздрав

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Linksys ruulzzz!

TP Link Asus D Link SHIT !

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Speedport W 503 V
6000 денара ама досеа нема проблми..ПРЕКРАСЕН Е.
И фаќа..фиу фиу :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Speedport W 503 V
6000 денара ама досеа нема проблми..ПРЕКРАСЕН Е.
И фаќа..фиу фиу :)
Го мразам рутеров од дното на срцето, поради него не можам да стримовам од dreambox на компјутер, има некоја проклета заштита, дали можеби некој знае како да средам?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Го мразам рутеров од дното на срцето, поради него не можам да стримовам од dreambox на компјутер, има некоја проклета заштита, дали можеби некој знае како да средам?
Со драјвери, само најди некој поискусен да ти го направи тоа иначе има ебано јака заштита, дури и да ти го пробијат пасвордот на ви-фи можеш да направиш само одредени уреди да се уклучуваат..:)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Со драјвери, само најди некој поискусен да ти го направи тоа иначе има ебано јака заштита, дури и да ти го пробијат пасвордот на ви-фи можеш да направиш само одредени уреди да се уклучуваат..:)
Е кого би можел да го прашам, тешко дека некој би знаел :(

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Операторите на твојот интернет..може ке ти помогнат :)
--- надополнето: 31 март 2012 во 20:38 ---
Операторите на твојот интернет..може ке ти помогнат :)

V

Vollstandig

Гостин
А јас ќе ти препорачам TP-LINK најефтини а доста добри се. Досега сум немал никаков проблем освен со напонот на струјата, некогаш варира, а ако снема струја, и откако ќе дојди 2-3 саата ќе имам бавен интернет. Другото се е топ, мојот има домет околу 100 метри, што е задоволувачки за цело маало, а и имам неограничен интернет, така да цело маало ужива во една претплата:P
800 денари јас го зедов...ако е кинески, има квалитет во нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom