Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пред две недели купив потполно иста Wireless картичка. Немав проблеми со инсталирањето на драјверите од ЦД-то ама на Windows XP, за Windows 7 пробај да избришаш се што си инсталирал од ЦД вклучувајќи ги и регистрите, кои можеш да ги избришеш со CCleaner. Потоа пробај само да ја конектираш преку USB и остави го Windows 7 сам да проба да најде драјвери. Ако не успееш и така тогаш оди ОВДЕ и слегни го било кој драјвер, разликата е во тоа што некој е постар а некој е понов. Мислам дека не би требало да имаш проблем после ова.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Bratko Tapa nejke prviot pat napraviv taka izbrisav se i samo go vkluciv i od cekav sam da najde driver i mi pisuvase Ready in use ama dzabe posle probav o so ova da spustam se spusti instalirav ama nisto ne pomaga neznam so da pravam

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Bratko Tapa nejke prviot pat napraviv taka izbrisav se i samo go vkluciv i od cekav sam da najde driver i mi pisuvase Ready in use ama dzabe posle probav o so ova da spustam se spusti instalirav ama nisto ne pomaga neznam so da pravam
Најверојатно драјверите не се компактибилни со седмица... Побарај драјвери на нет за Windows 7.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На линкот што го имаш погоре ги имаш драјверите за сите Windows верзии, XP, Vista, 7....Откако ќе ги слегнеш и инсталираш потоа слегни го Utility софтверот за да можеш да ја конфигурираш картицата. Стварно незнам што би можело да ти прави проблем. Ако пак неможеш да ја инсталираш тогаш слегни ги документите ( User Guides ) од истиот линк најдолу се и пробај од таму Step by Step да ја инсталираш. Друго незнам што да ти кажам. И пробај евентуално на друг USB порт да ја приклучиш...

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Здраво
Имам проблеми со бежичниот сигнал дома(проаѓа преку плоча и ѕидови) и сакам да ставам засилувач или повторувач. Примарниот рутер ми е DIR-655 od D-Link.
Дали некој може да помогне со совет, кој продукт би можел да го искористам за оваа работа, се разбира и дали може да се најде на нашиот пазар.
Благодарам однапред.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Проблемов го имам решено со два рутери со исто име на мрежа и иста лозинка :) кај мене функционира супер. Мрежата ми е на 3 спрата. Еден рутер на приземје и еден рутер на 3ти. Дијагонално се поставени (едниот на еден крај во куќата, другиот на друг) меѓусебно се со кабел. Сум тестирал со телефон, нема никаков проблем.

М

Мартин`

Гостин
Значи вака ...

Појма немам која е лозинката на рутерот дома (го користи само сестра ми за лаптопот) а ни она не знае кој е бил точно, е сега ме интересира како може да го дознаам истиот ? ми треба и сега мене да можам од мобилен да се конектирам но незнам лозинка..

Како може да се најде/промени кој е ? :D

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Види кај сестра ти на лаптопот, не ми текнува сега како беше доле во десниот ќош ја имаш мрежата само десен клик и Properties и ќе ти го даде пасвордот само штиклирај го тоа show characters.

М

Мартин`

Гостин
на рутерот ја пишува ... ако некој не ја сменал ...
20 различни бројки има таму, која поточно ? има едно username и password али тие се стандард админ/админ ама колку што знам само за проверка на нет со ип адресата. Инаку не е сменето откако и е земен рутеров ништо ..

Види кај сестра ти на лаптопот, не ми текнува сега како беше доле во десниот ќош ја имаш мрежата само десен клик и Properties и ќе ти го даде пасвордот само штиклирај го тоа show characters.
Барав нема нешто такво за лозинка..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
претежно се админ админ секаде или јузер админ пасс празно или па User-user и Password-pass

ако не успееш никако ресетирај го рутерот ( треба да има мло копче на самиот рутер) пробај со админ админ.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Сврти го модемот,рутерот и одпозади има залепено ливче таму ти ја пишува конфигурацијата на модемод,рутерот а воедно и пасвордот..

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.297
Поени од реакции
568
20 различни бројки има таму, која поточно ? има едно username и password али тие се стандард админ/админ ама колку што знам само за проверка на нет со ип адресата. Инаку не е сменето откако и е земен рутеров ништо ..
..
мислев напишано физички на рутерот ... барај PIN или security key или сл.. ...

M

Mr.InF3ction

Гостин
-.-
Пушти web browser и конектирај се на 192.168.1.1 или 192.168.0.1(copy-paste на адресата и ентер) ..со user: admin , pass:admin и од менито оди на Wireless>Wireless Security и таму ти е лозинката.

Kajgana Shop

На врв Bottom