- Член од
- 8 декември 2017
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 0
Имам TPLINK вифи рутер.Никако неможам да се конектирам на некаков лаптоп.А иначе на мобилен и на PC без проблем се конектира.Сум пробал на 3 лаптопа до сега и нејке.Фала ви однапред.
Провери доле во Таскбарот кај вифи иконата дали се појавува еден жолт извичник.Имам TPLINK вифи рутер.Никако неможам да се конектирам на некаков лаптоп.А иначе на мобилен и на PC без проблем се конектира.Сум пробал на 3 лаптопа до сега и нејке.Фала ви однапред.
нема.све нормално си го наога вифито куцам пасворт и ова излегува:Troubleshooting ProblemsПровери доле во Таскбарот кај вифи иконата дали се појавува еден жолт извичник.
Мммм незнам тогаш.Прогуглај и види.Можда да е нешто до драјверот.нема.све нормално си го наога вифито куцам пасворт и ова излегува:Troubleshooting Problems
Пробај промени канал, промени мод или нешто слично. 11bgn mixed е најчесто користен ама пробај смени на друг види дали ќе работи.Имам TPLINK вифи рутер.Никако неможам да се конектирам на некаков лаптоп.А иначе на мобилен и на PC без проблем се конектира.Сум пробал на 3 лаптопа до сега и нејке.Фала ви однапред.
Асус-от има постабилен софтвер. тој го земи. Иако не е Дуал Бенд подобар е од тп-линкот.Вреди да се купи tp-link archer c20 ( https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_65_66&product_id=217965) или да одам со ASUS Wireless Router RT-N12(http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10019_10037&product_id=28443) ?
Буџетот ми е негде 1400, со тоа што имам ваучер од 900 денари во нептун. Знам дека за овие пари нема да добијам богзнае што, ама ми треба само за најосновно седење на нет, јутуб видеа и слично и да има досег низ 80 квадратен стан.
Здраво на сите, ќутук сум со рутери модеми и мрежи.. сакам wifi рутерот TP-Link да го заменам со Homebox од O2 , ако је могуќе . Го имав во Германија рутеров од О2 ми го сетираа сигналот беше топ, па ваљда ќе ми го подобри сигналот кој ми го дава ова тп линкот тука во МК , на кабловски нет сум, ако може некој да поможи троа како што ќе дужам пиво.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
тој со вграден ДСЛ модем е сигурно. кабелот од кабелскиот модем стави го во синото, можно е таа порта да е исклучена, да е подесено само портата за адсл да работи.Здраво на сите, ќутук сум со рутери модеми и мрежи.. сакам wifi рутерот TP-Link да го заменам со Homebox од O2 , ако је могуќе . Го имав во Германија рутеров од О2 ми го сетираа сигналот беше топ, па ваљда ќе ми го подобри сигналот кој ми го дава ова тп линкот тука во МК , на кабловски нет сум, ако може некој да поможи троа како што ќе дужам пиво.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Немам појма, на германски е менито на рутерот.. неможев да се снајдам.. се конектира се ок , но no internet access ... му влегов на рутерот пробав нешто ресет курац палац да променам адреси.. премногу различно ги дава сетинзите на овој рутер, не е како кај тп линкот... 1 час чачкав .. ништо.[DOUBLEPOST=1520001865][/DOUBLEPOST]Инаку во плавата порта го штекнав јасно.. го чита сигналот се ок... ама не пушта нет....тој со вграден ДСЛ модем е сигурно. кабелот од кабелскиот модем стави го во синото, можно е таа порта да е исклучена, да е подесено само портата за адсл да работи.
https://www.router-faq.de/?id=anschluss&hw=o2homebox6441