Ви недостига ли достоинството кое ви го уништи СДС?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Ви недостига ли достоинството кое ви го уништи СДС?

• Вкупно гласачи
    47
Уште една Изборно мотивирана тема :).
Ооооо... :) плакатен фирерите добиле `задача` од штаба,хахаха.
:pos2: :kesa:
Како на тебе како малцинство во државава те погодува уништувањето на достоинството на Македонците и те приморува да постираш било што? :toe:

Зависи, Трн, како гледаш на работите.
Барем мене, моето достоинство како Македонец никој жив на овој свет не може да ми го уништи.
Кој и да било, што и да прави, тоа не може да ми го одземе, па колку и да се труди.
Се работи за тоа како направија да гледа светот на нас Струмикс. Знам дека и кај тебе, и кај мене лично во чувствата не е ништо сменето према земјата и државата, но се работи за генералната слика....
Ги заборави парламентарните избори 1994. Ниту имало, ниту во иднина може да има таков изборен грабеж.
Знаев дека нешто ќе испуштам во реденицата...Годината откако добија апсолутна власт во Македонија и тоа со тежок фалсификат.

Нивната апсолутна власт Македонија ја чинеше целата економија и воопшто парите на граѓаните кои ги украдоа со пирамидите и октоподите...

СДС мора да се смени од корен. Нови луѓе требаат.
Ама дур е Бранко џабе им е!

Зошто бе толку дефетистички, па Бранко ќе стави нови луѓе.:)

Знаев дека нешто ќе испуштам во реденицата...Годината откако добија апсолутна власт во Македонија и тоа со тежок фалсификат.

Нивната апсолутна власт Македонија ја чинеше целата економија и воопшто парите на граѓаните кои ги украдоа со пирамидите и октоподите...

Па главното си го испуштил: изборниот фалсификат ја постави основата на идните фалсификати (како тој на Борис Трајковски на пример) и идните етнички поделби, додека Октоподот го криминализира општеството.

Да не ја заборавиме обилната асистенција на СДСМ од страна на ЉуБчо и Доста + неколкумината полтрони околу нив.

Хмм, Б.Ц. и Фрчко имаат направено друго поголемо велепредавство.
Си заборавил дека во 1993 и 1994 дур Фрчко беше министер за внатрешни, а Б.Ц. негов шеф, нови 150,000 државјанства беа доделени.

Со тоа се смени тотално на хартија етничката слика во Македонија.
Зошто на хартија? Затоа што тие луѓе претежно дојдени од Косово или Јужна Србија си имаат постојано живеалиште во Косово или Србија, ама за потребите за изборите во 1994, и за секои следни избори доаѓаа во Македонија и гласаа.
Додуша на секои следни избори доаѓаат во се помал број.
Во 2001 требаше да има попис. Тогаш ќе се дознаеше за дупката од 150,000 доделени пасоши.
АМА во 2001 во Македонија имаше војна - па не се дозна за дупката од 150,000 државјани.
Моја прогноза:
Во 2012 пак ќе треба да има попис.

1. Сценарио 1: До 2011 Македонија, Косово и Албанија ќе потпишат договор за слободно безгранично движење на луѓето. Во 2012 за време на пописот дупката од 150,000 жители нема да се забележи.
  2. Сценарио 2: Македонија нема да сака да го потпише тој договор со Албанија и Косово, и ќе се најде под силен притисок од надвор од ЕУ да потпише таков договор за да ни ги ослободеле ЕУ визите, а и силен притисок од Албанците во Македонија кои ќе запретат ако не потпишеме таков договор - тие ќе прават референдум за отцепување или ќе прават немири. Во секој случај целта ќе биде да не се спроведе повторно чист попис.

Заборавивте дека несакаа да го донесат новиот грб на Македонија, (по примерот на сите републики од бившата Југа) под изговор дека бил премногу Македонски?

Грбот создаден пред стотици години овековечен во сите светски стари грбовници.

Наместо тоа ние ден денес имаме грб без никакво хералдичко правило т.н. социјалистички грб,...со кој претендираме во НАТО?

Не ми недостига достоинство, ми недостига ПРАВДИНа за направените предавства.

СДС мора да се смени од корен. Нови луѓе требаат.
Ама дур е Бранко џабе им е!

сдс треба да престане да постои.

а и кои нови луѓе? сите комплет, па и оние помладите и потазе излезени, имаат нешто одработено па се афирмирале. барем во партија, за да станеш нешто, треба нешто или да дадеш или да направиш. Никогаш не е од чиста љубов.

Како што кажа Славјански, ми недостига правдина. доста веќе китење кој што како, на сите им е повеќе од јасно. Правда молам!:toe:

Posle 18 godini vladeenje na dvete politicki garnituri (sdsm i vmro) mislam deka se e povekje od jasno.

Drzavata ja dovedoa do totalen kolaps,ekonomijata e unistena do kraj bez znaci za mozno opravuvanje na rabotite,odnosite pomegju lugjeto vo drzavata zaradi tie prokleti partii se vlosia, apsolutno ne se gleda nikakva perspektiva vo drzavato so vladeenjeto na ovie dve politicki strukturi.

Jas licno ne mozam da razberam kako seuste postojat lugje vo ovaa drzava koi mozat da se mrazat edni drugi zaradi pripadnost na odredena partija???

Kako mozete da se mrazite Makedonci so Makedonci dodeka drzavata Makedonija odi vo provalija???

Zarem ne e jasno deka od ovie politicari koi gi imame na politickava scena vo Makedonija ne mozeme da ocekuvame nisto povekje od ona sto sega trenutno go imame i deka site tie se vo politikata samo zaradi licna korist.

Zarem ne e jasno posle 18 godini deka site koi bile vo bilo koja opcija vo politickiot zivot na Makedonija si obezbedia narednite pokoloneja da ziveat kako grofovi dodeka narodot go osiromasea do taa merka da obicniot covek mora da se moli da raboti za nekoi si bedni 100 evra.

Zarem ne se gleda deka od osamostojuvanjeto Makedonija konstantno se pljackosuva i grabi od politicarite i nivnoto opkruzuvanje i deka nikogas ne se ni pomislile da prasaat a ne daj boze nekoja licna inicijativa da probaat da ziveat kako obicniot narod na primer da si gi namalea platite na edno 200 evra i so tie pari da probaat da preziveat makar eden mesec so site davacki koi gi plakja obicniot gragjanin pa posle neka ni zboruvat deka ubavo se ziveele.

Dali nekogas se dale nekoja takva inicijativa????

NE i nema ni da ja ima bidejki politicarite dragi moi forumdzii ne gi interesira nitu narodot nitu drzavata Makedonija bidejki toa go dokazaa so nivniot odnos sprema ovoj Makedonski Narod i sprema Makedonija vo poslednive 18 godini!!!

Alal da vi e i na vam SDSM-OVCITE i sekako vam VMRO-OVCITE sto nemate nitu sram nitu cest pa uste barate nekoja podrska za izborite koi se odnapred namesteni so vasi kandidati koi odnapred ke rabotat samo za partiski interesi i za interesot na mal broj na lugje koi seto toa go finansiraat.

Da bev na vase mesto ke se sramev i vo zemja ke se zakopav bidejki vie i vasite partii ste najgolemite izdajnici koi ovaa zemja i ovoj narod nekogas gi imale i ako ima gospod ke odgovarate za toa pred ovoj narod i pred ovaa drzava za se sto unistivte.

Sram da vi e IZDAJNICI!!!!

Дали ја гледавте емисијата на Миленко завчера во петокот кога му беше гостинка најдобрата новинарка во Македонија госпоѓа Мирка Велиновска?Таа многу јасно кажа зошто СДСМ и ГРЦИЈА толку жестоко ја напаѓаат владата откако нашиве ја поднесоа тужбата за ветото и имотите.Целата далавера е во тоа што пред 15 години грците дебело им платиле на луѓе од СДСМ за да се изгласа устав со кој Македонија нема да постои како и македонски идентитет.
СДСМ се плаши најмногу од самото судење бидејки грците ке извадат документи како одбрана во кои наши тогашни функционери ветиле нешто и се потпишале во тие документи дека тоа ке го остварат па на тој начин јавноста по име и презиме ке дознае кои се предавниците што потпишале такви предавнички договори.Уште поголем проблем е што парите од митото од грците го земаа а договорот не им го исполнија па затоа Грција не попушта бидејки си има документи црно на бело благодарение на нашите предавници кои ќе бидат познати јавно откако грците за време на судењето ќе ги откријат нивните идентитети.

Шо е разликата меѓу партиски војничиња и овци? Дали уопште има ралика?

Мирка- најдобрата...:tv:. Лупаше глупости и читаше од весник. Ај нека има гз нека ги докаже тие обвинувања. Епа снема виски од Бране и ќе го напаѓа. Епа тоа ти е непристрасно, професионално новинарство.

Нема потреба она да докажува.Грците на судењето ќе докажуваат дека имало преговори и кои функционери се потпишувале на тие документи бидејки тие ги поседуваат предавничките документи и ке ги обелоденат на судењето.

Ако може да лае, а да не докаже, тогаш тоа е кривично дело- Клевета.

Види,сигурно има некои аргументи чим толку напаѓаше.Зар она не е свесна дека можат да ја тужат за клевета ако туку така измислува.Кај што има чад таму има и оган да знаеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom