US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ima edna bugarska izreka ako ne se kupue so mlku pari togas se kupue so mnogu pari taka i za Anglija se e biznis deneska.
Поверојатно ми ова да е изрека од коменаторот на Еуроспорт :tapp:

"Како се враќа ветерот така се враќа и Мареј." :icon_mrgr: легенда е човекот

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Ајдеееее честитооо Мареј.

Веќе Мареј е зрел за титули и за конкуренција , му ги уништи колената на противникот , навистина ме импресионираше со играта , на моменти изведуваше супер поени , фановите на Џоковиќ би рекле : што све не стигна Ноле .... а јас би рекол : Што све не погоди Мареј.

Кога направи 2:0 во сетови , знаев дека има уште меч , пошто џокович играше добро , а и тие два сета беа изедначени , и ај реков да видам и третиот сет потоа ќе легнам ... третиот иако не беше којзнае каква разлика во играта заврши катастрофално , потоа ме фати нервоза , дал да спијам дал да продолжам да гледам до крај , и одлучив одиме до крај , на се или ништо ... и на крај на петиот сет , ме изненади со два брејка на почеток, иако знаев дека нема да биде стабилен , знаев дека полошо ќе минува на свој сервис него на противникот ... се деси што се деси , вредеше што го пратив мечот до крај.

Само што сеуште е несреќен играч , можеби така му е пишано од Бога , нема што да се прави тука.
Многу ги прокоцкува шансите , 40:0 , три брејк шанси си има , а не ги искористува.
Потоа има две брејк шанси не ги искористува , а одма потоа го губи својот сервис.
Но, се подобрува.

Му посакувам успех , и добро е што и тој се приклучува во “елитата“ за да има повеќе атракција.

Ни недостасува само и Надал , се надевам што поскоро и тој ќе се приклучи со топ форма.

Брао Дардан, конечно нормален пост од тебе без ронка провоцирање и начнување на тиња дискусија. ;)

А за Надал, колена се во прашање, а неговиов проблем е хроничен, мене ме плаши дека човекот со овие проблеми тешко дека во иднина ќе има прогрес во играта, од оној Надал на времето што жареше и палеше и оној до пред неколку месеци веќе имаше голема разлика а причината пак беше иста, а тек па сега после паузава и операција плус мислам дека правеше, што читам од нетов многумина очекуваат нова дигресија али еве гризам јазик ...

Јака му душа, голем предизвик го чека, шампионски карактер има и убеден сум дека све ќе даде од себе да успее повторно ама тело кога ќе те предаде, е тоа највише ги кине спортистите и тука веќе ништо не може да се направи за жал.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Од поодамна имам прочитано демек Надал има проблеми со колената т.е имал колена како за 40 годишен спортист сега колку е точно појма неам, али во секој случај и на мене ми фали како и да е тенисот без него губи на квалитет!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Брао Дардан, конечно нормален пост од тебе без ронка провоцирање и начнување на тиња дискусија. ;)

.
Провоцирањата идат после свечениот поздрав :)

Надал ни треба заради неговиот карактеристичен тенис , кој за мене секогаш бил интересен.

И немојте веќе за Надал , зборуваме за финалето сега.

Дарди глеал на ХД, за тоа ќе врне од утре.:icon_mrgr:
Ги жалам пријателиве кои навивале за Мареј а морале да слушнат српски коментатор , тоа ти е тортура. Јас уживам на англиските коментатори.

Српски коментатор ти е само за домашен српски пазар , не се конзумира надвор.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Dobro izigra Shkotov ej... mame mu, zilav e mnogu.. Ama ne mi lici so ona trofejon ic nekako ne znam, go ima be ona luzerskono vo sebe... Ali braos, dobar mec, iako navijam za Nole, dobar mec izigra, mec na kariera.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Ги жалам пријателиве кои навивале за Мареј а морале да слушнат српски коментатор , тоа ти е тортура. Јас уживам на англиските коментатори.

Српски коментатор ти е само за домашен српски пазар , не се конзумира надвор.
Ко што е и албанскиот за албанците, или македонските експерти ко Видевски за македонците, тоа што тука нема телевизија способна да го пренесува ова не е проблем на србите, коментаторот коментира за српската публика, нормално дека е пристрасен, игра србин, очигледно навива за него, кому да глуми непристрасност, на нас од Македонија, па кој не ебе нас, тоа е неговата филозофија, ко Игорче кога коментира баскет и ми фантазира за некакви фаули што никад не се десиле па некакви оштетувања и слично, маломорген. Мене искрено преку глава ми е да ги слушам муабетиве за коментаторите, тоа што они го прават под дифолт иде кај нив, чудно е да не го прават тоа.

Стварно не ми е јасно како ова ви е чудно, само по себе си доаѓа тоа, ние немаме тенисер до душа што има вакви успеси па уште не ни знаеме што би правеле нашите коментатори во слични ситуации, а можам Игорче, Видевски и компанија да ги замислам ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Баш со Игорче примерот го пишав и на Твитер, тие што се бунеа таму за коментаторот, први се во одбрана на Игорче, иако треска глупости и абер нема од спорт.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Оф леле, актерот тепал а? ццц ужас!!!! гледав прв сет само, неможев да изфржам и заспав уморен бев.

Дали имаше ветер до крајот на мечот, или само првиот сет?

BTW R.I.P. tennis.

L

Löwe

Гостин
Дајте бе некоја слика од Мареј со трофејот за тие што не го догледавме :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Оф леле, актерот тепал а? ццц ужас!!!! гледав прв сет само, неможев да изфржам и заспав уморен бев.

Дали имаше ветер до крајот на мечот, или само првиот сет?

BTW R.I.P. tennis.
Imashe ama ne bese toa toa, ednostavno Nole bese totalno predaden od svojot prv servis vo posledniot set, mu svrte grb, go batali, si rece fuck this shit, ne sum ti ja kriv sto istera 5 saati so Marej, idam u Beograd ti titni mi koa ke doesh.

Inace nema sto RIP tennis, si izigra maski britanecov, vodese 2-0, mu dojde Nole do 2-2, ne padna psihicki ( ona za koe ubeduvavme ja, ti, Bozino, deka ke se desi ), se bodrese pri vlezot vo posledniot set i toa beshe toa, izigra na nivo za titula na krajot i go pokaza potrebniot karakter.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Честитки за Мареј, гледав до 7-6 7-5 2-6 0-1*, уморен бев и си легнав, какво финале, каков бакрач си реков :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom