US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Да не беше Ноле србин, пример, да беше британец, друг муабет ќе вртеше, знаеме кој е твојот став за нив ...

Инаку Ноле требаше многу порано да го побара медицинскиот тајмаут, се виде дека ги има проблемите у петиот сет, кога можеше Ферер педикир да бара нокти да му средува, можеше и овој, бар да си го среди подоцна сервисот односно играта кога сервира, вака многу доцна го направи тоа али ако, бар не се откажа одма, на 5-2 побара медицински тајмаут, што е тука лошо ? Можеше да искочи на терен и да стои на 4 сервиса, тоа сакаше да го гледаш, или да го даде крајниот отпор ? Иако многу малку простор имаше за такво нешто, поготово не против првиот сервис на Мареј во тој гејм.

Стварно не сте ми јасни со малокурскиве муабети, у исти кош си со дарданчето кој поим нема од тенис. :facepalm:
Па и Мареј прави до негде така,само на друг начин го манифестира. Тој прави фаци во стил не ми се игра веќе,ц не можам нозеве да го влечкам итн итн....ама истиот муабет е губи во моментот и се лигуши. Само се гледа дека работел и на тоа,ваљда успехот си го носи своето. Си ги видел Федерер и Надал да направат така некогаш ? Било кога ? Не.
Е затоа тие двајца се над сите други,КЛАСА чиста класа што ноле со 100 маски на него,со 100 лажни смеења не може да ја постигне,џабе,излегува тоа сељачкото тоа српското од него.
Ги пцуе цел меч и после им се смешка и ги гушка на крај,ебате спортистот,фејкер.

И вакви споредби со дарданија или било кој немој,тенис од времето на Агаси гледам,мојот став за србите врска нема со тенисов,зошто не го ругам Јанко ? Е тој ти е ферчина,си ќути и си игра,греота е да кажеш лош збор за него. А и твоите србомански ставови ми се јасни така да чил,нема потреба од нервози.

;)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Dozvoli site da si go kazeme nasiot stav sto zarem smetas deka Rahiticniot Marej e podobar od Novak jas ne rasuduvam koj e srbin,britanec ili cigan za mene se bitni kvalitetite ako sakate da se zadovolite so servis igrac ete vi go rodik ima i pari no ima kelnerski tacni po doma.

Ah Federer da si malce pomlad da im kazes so e tenis

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А зарем мене ми мења што Федерер е од Швајцарија па сум негов фан? Или па овие што се за Надал? Мареј си победи, си го освои гренд слемов, да изиграше Ноле подобро, ќе освоеше тој. End of story.

Според логикава твоја треба да уплатиме уште сега на Англија 2014 светски првак пошо не можат да трпат 44 години без светска титула а го измислиле фудбалот.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ima edna bugarska izreka ako ne se kupue so mlku pari togas se kupue so mnogu pari taka i za Anglija se e biznis deneska.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Па и Мареј прави до негде така,само на друг начин го манифестира. Тој прави фаци во стил не ми се игра веќе,ц не можам нозеве да го влечкам итн итн....ама истиот муабет е губи во моментот и се лигуши. Само се гледа дека работел и на тоа,ваљда успехот си го носи своето. Си ги видел Федерер и Надал да направат така некогаш ? Било кога ? Не.
Е затоа тие двајца се над сите други,КЛАСА чиста класа што ноле со 100 маски на него,со 100 лажни смеења не може да ја постигне,џабе,излегува тоа сељачкото тоа српското од него.
Ги пцуе цел меч и после им се смешка и ги гушка на крај,ебате спортистот,фејкер.

И вакви споредби со дарданија или било кој немој,тенис од времето на Агаси гледам,мојот став за србите врска нема со тенисов,зошто не го ругам Јанко ? Е тој ти е ферчина,си ќути и си игра,греота е да кажеш лош збор за него. А и така да и твоите србомански ставови ми се јасни така да чил,нема потреба од нервози.

;)
Епа ако гледаш одамна тенис, која ти е логиката у муабетот ? Зашто би барал сега медицинска помош а не по мечот да се среди ? Не смее да запне повеќе ? Ете, ти реков, што сакаше да гледаш, Ноле кој стои и чека овој да сервира и да заврши поенот или тенисер кој ќе направи обид да дојде до брејк ? Ја не гледам ништо лузерско тука, реков, одамна требаше ова да го направи зашто беше евидентно дека лошо се движи а во тој поглед Ноле функционира одлично и тоа му е такоџе јако оружје.

И незнам што ми ги споредуваш со Надал или Федерер, што ако не прават така ? Секој си е приказна за себе, Ферер бараше да му се средат ноктите па никому ништо, финале е, било кој тенисер ако осети дека нешто го кочи, а притоа тоа е проблем кој би можел колку толку да биде решен со медицински тајмаут, истиот ќе го побара, Ноле тука згреши што не го побара порано, а не што воопшто го бараше, на крајот може и џабе го побара, веќе 3 брејка дозволи, се знаеше кој ќе победи али негово си е, ја го поздравувам тоа, и пак ќе кажам, ништо лузерски не гледам тука.

А за тоа српско и сељачко и незнам што, значи не сум србин, или нешто слично, ама те молам рашарај околу тебе или види ни ја фудбалската репрезентација какви опиноци има, па после дели такви епитети за некој што успеал у кариерата а доаѓа од овие простори. Тоа е едно, и второ, једино сељачко нешто во финалево беше начинот на кој реагираше публиката на крајот, ништо повеќе, ништо помалку, а и тоа што дозволија во Саботата да се игра тенис.

п.с. Никад не опцул друг тенисер, ја такво нешто не сум видел односно слушнал, пцуе ко и сите други, Мареј денес 100 пати Fuck кажа, гласно, сите да го разберат, овој бар не го разбираат освен ако не го глеале оној србинот у америка што живее и на јутуб српски пцофки пушта.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Секој си завзема свој став и си навива за кого сака, тоа никој не го оспорува ама да кажеш дека Мареј се влечел по терен и освоил титула и дека Ноле му пуштил пошо се добри другари е малоумен муабет. Мене ниту ми сметаат Србите, ниту Британците, си навивам за Надал а денес лично сакав Мареј да победи, но кога од 2-0 се врати Новак на 2-2 сакав Ноле да земе, јебига изгина на терен, се џиткаше за секое топче, но очигледно ни тоа не беше доволно за да се добие Мареј кој докажа дека е во врвна форма и дека созреал како тенисер.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.215
Поени од реакции
14.482
Џабе им е на Новак и на Мареј, додека траеше турнирот Ејпл заработи повеќе од нив. :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

И вакви споредби со дарданија или било кој немој,тенис од времето на Агаси гледам,мојот став за србите врска нема со тенисов,зошто не го ругам Јанко ? Е тој ти е ферчина,си ќути и си игра,греота е да кажеш лош збор за него. А и твоите србомански ставови ми се јасни така да чил,нема потреба од нервози.

;)
Уште кога те видов без да читам знам што си напишал, очигледно не си запознаен со големината на Новак, тоа ти е како јас сега за тебе да пишувам дека си лигуш глуп кој има психички пореметувања и на кого му е исперен мозокот во врска со Србите, а лично не те ни познавам, тоа исто ти го правиш во врска со Ѓоковиќ...
Овие теми за тенис личеа на нешто додека не се појавија овие тастатура национал шовинисти, а очигледно никој нема намера да ги банира!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ајдеееее честитооо Мареј.

Веќе Мареј е зрел за титули и за конкуренција , му ги уништи колената на противникот , навистина ме импресионираше со играта , на моменти изведуваше супер поени , фановите на Џоковиќ би рекле : што све не стигна Ноле .... а јас би рекол : Што све не погоди Мареј.

Кога направи 2:0 во сетови , знаев дека има уште меч , пошто џокович играше добро , а и тие два сета беа изедначени , и ај реков да видам и третиот сет потоа ќе легнам ... третиот иако не беше којзнае каква разлика во играта заврши катастрофално , потоа ме фати нервоза , дал да спијам дал да продолжам да гледам до крај , и одлучив одиме до крај , на се или ништо ... и на крај на петиот сет , ме изненади со два брејка на почеток, иако знаев дека нема да биде стабилен , знаев дека полошо ќе минува на свој сервис него на противникот ... се деси што се деси , вредеше што го пратив мечот до крај.

Само што сеуште е несреќен играч , можеби така му е пишано од Бога , нема што да се прави тука.
Многу ги прокоцкува шансите , 40:0 , три брејк шанси си има , а не ги искористува.
Потоа има две брејк шанси не ги искористува , а одма потоа го губи својот сервис.
Но, се подобрува.

Му посакувам успех , и добро е што и тој се приклучува во “елитата“ за да има повеќе атракција.

Ни недостасува само и Надал , се надевам што поскоро и тој ќе се приклучи со топ форма.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.215
Поени од реакции
14.482
Некако не ми се допаѓа таа девојка му на Новак. Ако не стави нешто поубаво на трибина, никогаш веќе нема да се врати на првото место!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Најпрво, честитки до Мареј (ако воопшто и стигнат до него :pos:) и до неговите фанови од денес (секоја чест на исклучок/ци) :)

Го скрши мразот во оваа престапна година, во која се случија чудни и неочекувани работи... Од прстенот на ЛеБрон, до титула на Јувентус, титула на Челзи во ЛШ, па сега и ГС за Мареј :D

На почетокот никаков, но потоа неизвесен меч... Се врати Ноле во игра, прекрасен 4-ти сет, 83% прв сервис, со дупло повеќе винери, помалку неизнудени грешки, повеќе поени на мрежа... Мислев петиот сет ќе биде рутина, но испадна дека Лендл перфектно го припремил Енди на психички план, Браво...

Околу публиката... Стока од народ, му свиркаа на Ноле оти земал медицински тајмаут, кога натпреварот е веќе решен!? Доколку продолжеше со игра, и да стоеше во место колку да се заврши натпреварот, пак ќе го свиркаа оти не се залага... :гомце: од народ се Америте...

Гледам сте се фатиле пак за коментаторот (а додека го пишувам ова, ми текна на СаШеНкО, каде е типчето бе, или сменил ник, а јас не приметив? :icon_mrgr:)... Коментаторот уште на почетокот на преносот се изјасни дека постои Еуроспорт со англиски коментатор, и доколку некои сака, може да гледа таму... Подоцна изјави и дека ниту е тениски стручњак, ниту тениски аналитичар, ниту пак стручен коментатор... Така да, не треба да има замерки, а и треба да сфатите веќе еднаш дека тоа е Српски коментатор и дека нормално е да биде пристрасен...

Арно кажа некој погоре... Големата тројка добива уште еден член, групата се зголемува за Енди Мареј... Ќе биде интересен последниот турнир на Најдобрите осум на крајот на годината, па потоа следува мојот омилен Гренд Слем, АО :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom