Не му беше ова прво финале на Мареј на Грен слем.Se raboti za cesta na angliskiot tenis 50 godini da nemate nikoj koj osvoil grend slem e sramota ma kaki 50 ,70 godini.
Anglicanite im znaci toa ne sakaat bruka pa moraat da ja skrijat.
Па и Мареј прави до негде така,само на друг начин го манифестира. Тој прави фаци во стил не ми се игра веќе,ц не можам нозеве да го влечкам итн итн....ама истиот муабет е губи во моментот и се лигуши. Само се гледа дека работел и на тоа,ваљда успехот си го носи своето. Си ги видел Федерер и Надал да направат така некогаш ? Било кога ? Не.Да не беше Ноле србин, пример, да беше британец, друг муабет ќе вртеше, знаеме кој е твојот став за нив ...
Инаку Ноле требаше многу порано да го побара медицинскиот тајмаут, се виде дека ги има проблемите у петиот сет, кога можеше Ферер педикир да бара нокти да му средува, можеше и овој, бар да си го среди подоцна сервисот односно играта кога сервира, вака многу доцна го направи тоа али ако, бар не се откажа одма, на 5-2 побара медицински тајмаут, што е тука лошо ? Можеше да искочи на терен и да стои на 4 сервиса, тоа сакаше да го гледаш, или да го даде крајниот отпор ? Иако многу малку простор имаше за такво нешто, поготово не против првиот сервис на Мареј во тој гејм.
Стварно не сте ми јасни со малокурскиве муабети, у исти кош си со дарданчето кој поим нема од тенис.
Епа ако гледаш одамна тенис, која ти е логиката у муабетот ? Зашто би барал сега медицинска помош а не по мечот да се среди ? Не смее да запне повеќе ? Ете, ти реков, што сакаше да гледаш, Ноле кој стои и чека овој да сервира и да заврши поенот или тенисер кој ќе направи обид да дојде до брејк ? Ја не гледам ништо лузерско тука, реков, одамна требаше ова да го направи зашто беше евидентно дека лошо се движи а во тој поглед Ноле функционира одлично и тоа му е такоџе јако оружје.Па и Мареј прави до негде така,само на друг начин го манифестира. Тој прави фаци во стил не ми се игра веќе,ц не можам нозеве да го влечкам итн итн....ама истиот муабет е губи во моментот и се лигуши. Само се гледа дека работел и на тоа,ваљда успехот си го носи своето. Си ги видел Федерер и Надал да направат така некогаш ? Било кога ? Не.
Е затоа тие двајца се над сите други,КЛАСА чиста класа што ноле со 100 маски на него,со 100 лажни смеења не може да ја постигне,џабе,излегува тоа сељачкото тоа српското од него.
Ги пцуе цел меч и после им се смешка и ги гушка на крај,ебате спортистот,фејкер.
И вакви споредби со дарданија или било кој немој,тенис од времето на Агаси гледам,мојот став за србите врска нема со тенисов,зошто не го ругам Јанко ? Е тој ти е ферчина,си ќути и си игра,греота е да кажеш лош збор за него. А и така да и твоите србомански ставови ми се јасни така да чил,нема потреба од нервози.
Уште кога те видов без да читам знам што си напишал, очигледно не си запознаен со големината на Новак, тоа ти е како јас сега за тебе да пишувам дека си лигуш глуп кој има психички пореметувања и на кого му е исперен мозокот во врска со Србите, а лично не те ни познавам, тоа исто ти го правиш во врска со Ѓоковиќ...Па и Мареј прави до негде така,само на друг начин го манифестира. Тој прави фаци во стил не ми се игра веќе,ц не можам нозеве да го влечкам итн итн....ама истиот муабет е губи во моментот и се лигуши. Само се гледа дека работел и на тоа,ваљда успехот си го носи своето. Си ги видел Федерер и Надал да направат така некогаш ? Било кога ? Не.
Е затоа тие двајца се над сите други,КЛАСА чиста класа што ноле со 100 маски на него,со 100 лажни смеења не може да ја постигне,џабе,излегува тоа сељачкото тоа српското од него.
Ги пцуе цел меч и после им се смешка и ги гушка на крај,ебате спортистот,фејкер.
И вакви споредби со дарданија или било кој немој,тенис од времето на Агаси гледам,мојот став за србите врска нема со тенисов,зошто не го ругам Јанко ? Е тој ти е ферчина,си ќути и си игра,греота е да кажеш лош збор за него. А и твоите србомански ставови ми се јасни така да чил,нема потреба од нервози.