US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Честитки за Мареј, гледав до 7-6 7-5 2-6 0-1*, уморен бев и си легнав, какво финале, каков бакрач си реков :D

Ги гледав првите 2 сета потоа сум заспал Мареј играше не баш многу добро ветерот му помагаше повеќе а новак се бореше и со ветерот и со него ....Сепак честитки до Мареј ми отидоа парите -.- :(

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Големата четворка си ги подели грен слемите, најфер, сите по еден :)

Интересен податок, за прв пат после 9 години, 4 различни шампиони во годината.

2003 - Агаси,Фереро,Федерер,Родик
2004 - Федерер,Гаудио,Федерер,Федерер
2005 - Сафин, Надал, Федерер, Федерер
2006 - Федерер, Надал, Федерер, Федерер
2007 - Федерер, Надал, Федерер, Федерер
2008 - Ѓоковиќ, Надал, Надал, Федерер
2009 - Надал, Федерер, Федерер, Дел Потро
2010 - Федерер, Надал, Надал, Надал
2011 - Ѓоковиќ, Надал, Ѓоковиќ, Ѓоковиќ
2012 - Ѓоковиќ, Надал, Федерер, Мареј

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Чим актерот земал слем R.I.P. е.
haha, klasika hejt, si stois na svoeto.
Jebiga, neka mu kaze fala na chehot, nemase finale da vidi dokolku vkrstese so Fedex, razocarani treba da sme pred se nie, fanovite na Nole, i sam znaes kako odi toa, a pisav i na temata na Nole, eden od golemata trojka e ostanat vo igra ? Easy mode e aktiviran, ali ete sega toa ne bese dovolno, jebiga, ne go krijam razocaruvanjeto koe beshe ogromno posle ovoj poraz ali nit bilo prv pat na sportski plan nit ke e posleden, soocen sum so toj fakt. :)

Neka mu e, vo godina koga ja podigna formata, koga Nadal ne e tuka, koga Nole realno ima golema digresija vo igrata, odnosno, prviot servis vo 80% od godinata go ostavase u Belgrad, vo turnir kade i Fedex ispadna, e jebiga, koga ako ne sega ?
Dali ova ke e otskocna stica za nego i ponatamu vo karierata ke vidime, bez ogled na Se, za mene seuste e pod golemata trojka, seuste e rano da go ramnam so niv.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ветерот го уби Ноле, он многу послабо игра во неповолни услови, не му иде ич. Исти се условите за 2-та ама јбг, мора да се истакне зашто се случи ова, во нормални услови актерот не би имал шанси.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ветрот го уби Ноле, он многу послабо игра во неповолни услови, не му иде ич. Исти се условите за 2-та ама јбг, мора да се истакне зашто се случи ова.
Псај го изгледа ти цел натпревар? Ти барем си против хронични хејтери, не звучи и ти како нив. Човекот беше подобар. Не може ветер да биде на страната на едниот, а против другиот. Ајде сега признај си дека не беше во право за време на Олимпијада.:)

П.С Што го нема бабарабатин, уште негово мислење фали овде и може да ставиме клуч на темава.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
П
Ги жалам пријателиве кои навивале за Мареј а морале да слушнат српски коментатор , тоа ти е тортура. Јас уживам на англиските коментатори.

Српски коментатор ти е само за домашен српски пазар , не се конзумира надвор.
Ќути голем идиот е човекот. Он има мало познавање на тенисиот и веројатно никогаш не бил на голем тениски меч и само зборува без врска(И Џејмс Бонд да дојде нема да го спаси Мареј, Како шо се враќа ветерот така се враќа и Мареј итн). Зборува како само Џокович да игра и се да зависи од него и критикува кој ке стаса. Кога Џокович ке добие некој добар поен се дере како на фудбалска утакмица а кога другиот ке погоди ке каже нешто без врска(не е можно што некој играч погодил и слични глупости). Треба да учат од англичаниве како се коментира. На Тур де Франс имаат позиција 1 2 он се коментира како ништо да не се случило. Али тоа ти е Балканот нема да биде на ниво на Англија уште 500 години а ако не можат да најдат некој како англиските коментатори барем нека го заменат со Вискович, он барем се разбира во тенис и е помалку пристрасен. Ова ти е интернационален канал,нормално е да ја подржуваш сопствената земја ама не толку.

А вие па од Близу на дигиталната ја исклучиле Еуроспорт 1 па морав на кабелска да гледам и 5 саата dа го слушам идиотов со неговите експертизи:facepalm:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Бидејќи досега не навивав конкретно за ниеден тенисер, од денес сум за Мареј.
Хејтери get out:icon_mrgr:
Мареј фан before it was cool.
Овој мене ме чекал, па тогаш му текна да освои ГС.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Псај го изгледа ти цел натпревар? Ти барем си против хронични хејтери, не звучи и ти како нив. Човекот беше подобар. Не може ветер да биде на страната на едниот, а против другиот. Ајде сега признај си дека не беше во право за време на Олимпијада.:)

П.С Што го нема бабарабатин, уште негово мислење фали овде и може да ставиме клуч на темава.
Poentata mu e deka Marej vo takvi uslovi podobro funkcionira od Nole, znaci isti uslovi za dvajcata, so toa sto edniot pri takvi uslovi ne e toa toa, a drugiot ednostavno e podobar odnosno toa poveke mu odgovara, a inaku tenisot se znae vo kakvi uslovi treba da se igra ali dur ne stavat pokriv na site centralni tereni ke mora ova da se trpi.

Samo bez razlika sto vakvite uslovi ic ne mu odgovaraat na Nole, uste od startot koga i dvajcata gresea se smeese ironicno, na krajot sepak toa ne vlijaese sto servisot totalno go predade a toa bese klucno zasto taka go izigra posledniot set, nula prv servis, nula samodoverba, i dojde porazot, to je to, prosto ko grav.

I pak za komentatorot, ah be, ova ko nekoj srbin da ti dodje i da ti vika abe ovoj Igor sto vi komentirase basket mnogu pristrasen be majkata, ili pa za teniser nekoj sto konecno za prv pat u nasa istorija uspeal, pa da ni deli nekoi lekcii deka bil pristrasen, bre ...

Ubavo rece srbinov, si imate kopce, opcija, da menjate i na anglicanite, ama nie zatucanite takvo nesto neame, egzistirame so turski, bugarski i indiski serii, a slusame prenos na tenis, nba, anglisko, spansko so srpski komentatori.

Ama stvarno ne mora sekoja nova otvorena teniska tema da se true bukvalno so istiot muabet, za nesto sto pod difolt doaga i nesto sto sekogas ke go slusame koga igra Nole, dali e Eurosport ili Sportklub, sekade e istoto, isti ke bidat i nashite komentatori, samo prasanje e dali nekad nie takvo nesto bi docekale, koj prati basket ili rakomet, znae kakva pristrasnost imaat nasite komentatori kon nasata reprezentacija ili timovi, epa isto e i tuka i glupo e toa da vi bide cudno, ne e kriv komentatorot sto nie nemame opcija od doma da slusame prenos so nepristrasni komentatori.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ноле искачуваше планина, искачуваше, искачуваше, за на крај шлуп, драстичен пад на темпото при крај на 4 сет, едноставно немаше гејм на негов сервис а да биди 40-15 или 40-0, сите ги земаше одвај, за на крај Мареј да притисни само малку повеќе, и тоа да го резултира со 3 брејка во 5 сет.

Заслужена е победата на Мареј, но стојам на ставот дека 100% Џокович vs. 100% Мареј, Џокович any time. Не знам како ви е симпатичен Мареј, навистина се трудам да разберам, ама за мене поантипатичен играч и поантипатичен, снобовски табор (читај: Мама Мареј, плашилото во таборот) ми нема. Не за косата, физички изглед итн., туку целокупен говор на телото, реакции после поени, понашање и сл.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ноле искачуваше планина, искачуваше, искачуваше, за на крај шлуп, драстичен пад на темпото при крај на 4 сет, едноставно немаше гејм на негов сервис а да биди 40-15 или 40-0, сите ги земаше одвај, за на крај Мареј да притисни само малку повеќе, и тоа да го резултира со 3 брејка во 5 сет.

Заслужена е победата на Мареј, но стојам на ставот дека 100% Џокович vs. 100% Мареј, Џокович any time. Не знам како ви е симпатичен Мареј, навистина се трудам да разберам, ама за мене поантипатичен играч и поантипатичен, снобовски табор (читај: Мама Мареј, плашилото во таборот) ми нема. Не за косата, физички изглед итн., туку целокупен говор на телото, реакции после поени, понашање и сл.
Ако кај таборот на Мареј има една Мама Мареј ... кај таборот на Џокович сите се два пати по тешки од Мама Мареј.

Тата Џокович со неговата фаца ти е како офицер кој дава наредба за напад на Сребреница.

Кај целиот негов табор преовладува иста фаца, а нивната подршка после освоен поен личи на : Убиј , заколји да противник не постои.

Кај беа оние момците што зборуваа за повисоката класа на Џокович , што ќе ги тепал овие другите со 3:0 ? Да му ја **** повисоката класа.

И што беше тоа негово радување , за секој освоен поен се радуваше (со познатите фаци) како да го освоел Ролан Гарос.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Poentata mu e deka Marej vo takvi uslovi podobro funkcionira od Nole, znaci isti uslovi za dvajcata, so toa sto edniot pri takvi uslovi ne e toa toa, a drugiot ednostavno e podobar odnosno toa poveke mu odgovara, a inaku tenisot se znae vo kakvi uslovi treba da se igra ali dur ne stavat pokriv na site centralni tereni ke mora ova da se trpi.

Samo bez razlika sto vakvite uslovi ic ne mu odgovaraat na Nole, uste od startot koga i dvajcata gresea se smeese ironicno, na krajot sepak toa ne vlijaese sto servisot totalno go predade a toa bese klucno zasto taka go izigra posledniot set, nula prv servis, nula samodoverba, i dojde porazot, to je to, prosto ko grav.

I pak za komentatorot, ah be, ova ko nekoj srbin da ti dodje i da ti vika abe ovoj Igor sto vi komentirase basket mnogu pristrasen be majkata, ili pa za teniser nekoj sto konecno za prv pat u nasa istorija uspeal, pa da ni deli nekoi lekcii deka bil pristrasen, bre ...

Ubavo rece srbinov, si imate kopce, opcija, da menjate i na anglicanite, ama nie zatucanite takvo nesto neame, egzistirame so turski, bugarski i indiski serii, a slusame prenos na tenis, nba, anglisko, spansko so srpski komentatori.

Ama stvarno ne mora sekoja nova otvorena teniska tema da se true bukvalno so istiot muabet, za nesto sto pod difolt doaga i nesto sto sekogas ke go slusame koga igra Nole, dali e Eurosport ili Sportklub, sekade e istoto, isti ke bidat i nashite komentatori, samo prasanje e dali nekad nie takvo nesto bi docekale, koj prati basket ili rakomet, znae kakva pristrasnost imaat nasite komentatori kon nasata reprezentacija ili timovi, epa isto e i tuka i glupo e toa da vi bide cudno, ne e kriv komentatorot sto nie nemame opcija od doma da slusame prenos so nepristrasni komentatori.
Еј Syn што зборите бре луѓе? Па Новак беше на врв на светот лани, играше со доминација невидена. Човек од врвот на тенисот ако не знае да се приспособи на услови што мајка бара во врв на тенис? Јас на тој начин никогаш не би ја бранела играта на Надал. Ако си стигнал до светска тројка, срамота е да те бранат дека си губел заради ветер.

Анализи на играта може да правиме до утре сабајле. Само мене отсекогаш ми биле смешни овие мислења од типот: Не му беше денот на овој, па хипотетска ситуација не знам ти што. Исто ко да речам сега, абе да играше Надал на УС Опен ќе земеше титула. Ги видовме на терен. Мареј беше подобар. Тоа се фактите. Не знам што е толку тешко да му се признае победата без многу драма и правдање. Ја заслужи човекот.

Ова за коментаториве не знам дали се однесува на мене, ама реално гледано човекот што коментираше вчера на Еуроспорт не е арен. Човекот се изгуби за време на мечот, почна да збори неповрзани глупости кога Новак почна да тоне. Јас разбирам субјективност, навивање и тоа е природно во случајов, ама она вчера беше смешки. Јас го сменив после втори сет. Не знам понатаму што тресел, ама можам да претпоставам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во секој случај “не толку битното“ Олимписко злато, очигледно е дека му помогна на Мареј малце да се опушти и да ја подобри играта, а богами и психата. Жал ми е за Ноле, затоа што навистина се бореше, ја сакаше победава од срце, а и му требаше за подигање на моралот, мислам дека и тој е малце психички паднат. Ама нека му е на здравје на Енди, заслужи човекот да се израдува на една титула. Убаво рече Игор Ј. таман си е, секој од 4ката има по една освоена годинава.:icon_mrgr: Во суштина највише ми е жал за Надал и за таа негова проклета повреда, мамето! :mad:

Не го догледав иначе последниот сет, морав да спијам, би сакала ако може да се најде некаде по нетов да ме известите. :icon_mrgr: Или ЈуТуб. :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако кај таборот на Мареј има една Мама Мареј ... кај таборот на Џокович сите се два пати по тешки од Мама Мареј.

Тата Џокович со неговата фаца ти е како офицер кој дава наредба за напад на Сребреница.

Кај целиот негов табор преовладува иста фаца, а нивната подршка после освоен поен личи на : Убиј , заколји да противник не постои.

Кај беа оние момците што зборуваа за повисоката класа на Џокович , што ќе ги тепал овие другите со 3:0 ? Да му ја **** повисоката класа.

И што беше тоа негово радување , за секој освоен поен се радуваше (со познатите фаци) како да го освоел Ролан Гарос.
+1. Не ме нервира Новак али фамилијата му е :facepalm:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.051
Еј Syn што зборите бре луѓе? Па Новак беше на врв на светот лани, играше со доминација невидена. Човек од врвот на тенисот ако не знае да се приспособи на услови што мајка бара во врв на тенис? Јас на тој начин никогаш не би ја бранела играта на Надал. Ако си стигнал до светска тројка, срамота е да те бранат дека си губел заради ветер.

Анализи на играта може да правиме до утре сабајле. Само мене отсекогаш ми биле смешни овие мислења од типот: Не му беше денот на овој, па хипотетска ситуација не знам ти што. Исто ко да речам сега, абе да играше Надал на УС Опен ќе земеше титула. Ги видовме на терен. Мареј беше подобар. Тоа се фактите. Не знам што е толку тешко да му се признае победата без многу драма и правдање. Ја заслужи човекот.
Sea za kakvi uslovi pravime muabet ? Ne trenira so ventilatori on i slicno, ima uslovi koi ednostavno na odredeni teniseri ne im odgovaraat, neznam sto ti e cudno toa, ko sto na primer i na Berdih ne mu odgovarase veterot, zema eden set a podocna bese inferioren, cel mec se smeese radi uslovite a Marej rutinski go dobi, tesko takva rutina deka ke mu bese toj mec vo normalni uslovi. Broj 1 vo Svet ne znaci deka pod difolt mora da e i fenomenalen vo vetroviti uslovi, ne gledam tuka nisto cudno, i Ferer tesko deka ke mu zemese set da ne bese veterot, uste so Ferer se vide kolku mu odgovaraat takvite uslovi samo vcera daleku poslab bese veterot za razlika od sabotata, osven moze vo prv set sto bese pojak, se vide toa i po igrata i na dvajcata.

Inaku ja ne go vadam Novak od porazot radi veterot, jasno precizirav kade go izgubi mecot, i celo vreme toa poslednava godina go zboram, prviot servis, uzas. Bez samodoverba gi igra gejmovite koga servira, uste od cetvrtiot set se nadzirase brejkot i mu bese staveno na doznaenje deka mora da ja podigne igrata na svoj servis, odnosno, da go opravi istiot, a on najslabo servirase koga bese najpotrebno i bidna, izgubi.

p.s. Da igrase Nadal, Marej ni do finale nemase da stigne. :pos: Abe apla mu bea poklopeni kockite, toa ne mozes da go negiras, ko nikad do sea, ako nekoja godina bil blisku do titula, odnosno najblisu do titula, toa bese ovaa.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 11:57 ---
+1. Не ме нервира Новак али фамилијата му е :facepalm:
Ne mi e jasno kako po tv prikaz znaete kakva mu e familijata ? Isto i Toni Nadal e hejtan na slicna osnova.
Od povrsno gledanje vpecatokot obicno znae da e dosta pogresen.

Tatko mu e malku poeksponiran, jebiga, znae da reagira koga publikata ima nefer potezi, majka mu posmirena e, na ista osnova mozam da kazam deka i majkata na Marej e guska, slicni potezi i ona pravela ali deka Marej e Marej, pa retko koj toa go primetil, ama glupo e da mu hejtam familija proradi nacinot na koj istata go bodri sinot, ili bratot, ili verenikot, sto i da e, seedno.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Sea za kakvi uslovi pravime muabet ? Ne trenira so ventilatori on i slicno, ima uslovi koi ednostavno na odredeni teniseri ne im odgovaraat, neznam sto ti e cudno toa, ko sto na primer i na Berdih ne mu odgovarase veterot, zema eden set a podocna bese inferioren, cel mec se smeese radi uslovite a Marej rutinski go dobi, tesko takva rutina deka ke mu bese toj mec vo normalni uslovi. Broj 1 vo Svet ne znaci deka pod difolt mora da e i fenomenalen vo vetroviti uslovi, ne gledam tuka nisto cudno, i Ferer tesko deka ke mu zemese set da ne bese veterot, uste so Ferer se vide kolku mu odgovaraat takvite uslovi samo vcera daleku poslab bese veterot za razlika od sabotata, osven moze vo prv set sto bese pojak, se vide toa i po igrata i na dvajcata.

Inaku ja ne go vadam Novak od porazot radi veterot, jasno precizirav kade go izgubi mecot, i celo vreme toa poslednava godina go zboram, prviot servis, uzas. Bez samodoverba gi igra gejmovite koga servira, uste od cetvrtiot set se nadzirase brejkot i mu bese staveno na doznaenje deka mora da ja podigne igrata na svoj servis, odnosno, da go opravi istiot, a on najslabo servirase koga bese najpotrebno i bidna, izgubi.

p.s. Da igrase Nadal, Marej ni do finale nemase da stigne. :pos: Abe apla mu bea poklopeni kockite, toa ne mozes da go negiras, ko nikad do sea, ako nekoja godina bil blisku do titula, odnosno najblisu do titula, toa bese ovaa.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 11:57 ---

Ne mi e jasno kako po tv prikaz znaete kakva mu e familijata ? Isto i Toni Nadal e hejtan na slicna osnova.
Od povrsno gledanje vpecatokot obicno znae da e dosta pogresen.

Tatko mu e malku poeksponiran, jebiga, znae da reagira koga publikata ima nefer potezi, majka mu posmirena e, na ista osnova mozam da kazam deka i majkata na Marej e guska, slicni potezi i ona pravela ali deka Marej e Marej, pa retko koj toa go primetil, ama glupo e da mu hejtam familija proradi nacinot na koj istata go bodri sinot, ili bratot, ili verenikot, sto i da e, seedno.
Не бе Syn и интервјуа имам гледано со татко му, тешка сељачина ми е. И од тоа од тв секако ќе добијам впечаток, никој од фациве во спортскиов живот за кој навивам не ги знам лично па така да носам заклучок, можеби си се фини луѓе. Зборам за понашањето на трибина кога се седнати, и мајка му и брат му и татко му баш се понашаат ко што рече Дарди ко да ќе го освојат светот, разбирам јас дека се балканци и дека им е син ама не е ова фудбал или кошарка такво навивање да се прикажува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom