UEFA Super Cup 2017 - Real Madrid vs. Manchester United

• Креатор на темата Креатор на темата OMG!!
  • Време на започнување Време на започнување
За луѓе што продаваат една-две карти мене не ми е никаков проблем. Ок, разбирам, има луѓе што им е криво што нема да ја гледаат во живо утакмицава, а се изгорени и за фудбал и за некој од клубовиве. Мислам дека ова со законов повеќе се однесува на организирано продавање во рамки на федерацијата. Порано се случуваше на градски, се сеќавам Русија ни гостуваше и стариот север беше со најмалку дупло продадени карти. Ако добро се сеќавам тогаш секретар беше преварантон Митровски шо го фатија после со фалсификувана диплома. Или првото гостување на Англија, кога имаа спремни цели блокови за мрсна наплата, па откако не дојдоа англичаните ги даваа пошто-зашто. Ако сега некој се обиде тоа во ФФМ да го направи или да ги препродава по сопствен тарифник може да напраи сериозни пари, а не некои 200-500 евра шо ги колнете овие ситниве.

Има над 3-4000 карти препродадени, ако нема да пуштат на стадион ќе биде малку празно, комотно за седење :)
за финалето во Кардиф имало околу 10к препродадени, па беше полн до тапа

Денес ги пуштија и потврдите за новинарски акредитации, па кој се усреќил се усреќил :) Не вервам ни дека секој добил, имаше доста голем интерес, а местата се доста ограничени, барем така најави УЕФА.

Не знам што толку се палите и имате против препродавањето на карти, тоа го има секаде од америка до австралија преку цела европа, сите стадиони се со капацитет 30,000-40,000- 50,000 а интереот е огромен има милиони луѓе кои би сакале да отидат на еден натпревар и спремни се за тоа да платат многу пари, од друга страна некој бил поспретен побрз и посреќен да добие карта за натпревар кои не му значи многу и спремен е таа карта да ја продаде по која цена си сака т.е. колку е побарувачката и од тоа да заработи. Ништо страшно, не сме го измислиле ние препродавањето постои и ќе постои. Не гледам што е па сеа и закони и затвори за препродавачи кои ќе кареле по 100 евра, мислам бог да чува. И онака не дека цените на црно се астрономски, ко на пример за финале на лига на шампиони или за светско првенство каде растат и до 4-500 евра па и повеќе.
Мислам дека едноставно криво ви е дека не сте добиле карта и од завист сеа ќе ги напаѓате тие кои имале среќа да добијат :)

Не знам што толку се палите и имате против препродавањето на карти, тоа го има секаде од америка до австралија преку цела европа, сите стадиони се со капацитет 30,000-40,000- 50,000 а интереот е огромен има милиони луѓе кои би сакале да отидат на еден натпревар и спремни се за тоа да платат многу пари, од друга страна некој бил поспретен побрз и посреќен да добие карта за натпревар кои не му значи многу и спремен е таа карта да ја продаде по која цена си сака т.е. колку е побарувачката и од тоа да заработи. Ништо страшно, не сме го измислиле ние препродавањето постои и ќе постои. Не гледам што е па сеа и закони и затвори за препродавачи кои ќе кареле по 100 евра, мислам бог да чува. И онака не дека цените на црно се астрономски, ко на пример за финале на лига на шампиони или за светско првенство каде растат и до 4-500 евра па и повеќе.
Мислам дека едноставно криво ви е дека не сте добиле карта и од завист сеа ќе ги напаѓате тие кои имале среќа да добијат :)
Препродавањето само по себе е бизнис на црно односно е незаконски. Ако е за така, дај и дилерите на дрога нека не ги апсат. Што има врска, они дошле до дрогата по речиси набавна цена а има наркомани кои се спремни за таа дрога да платат многу повеќе. ...или друг пример, издаваш соби на езеро или море а не ги пријавуваш гостите. По логикава твоја и за ова што има врска ако газдата ќари некое евро плус затоа што имал среќа и не го фатиле. И ова е секаде во светот па не значи дека е законско. Ќе биде оданочена добивката од картите на препродавачот? Не!!! Со самото ова препродавањето е незаконско и мора да следи затвор.

Препродавањето само по себе е бизнис на црно односно е незаконски. Ако е за така, дај и дилерите на дрога нека не ги апсат. Што има врска, они дошле до дрогата по речиси набавна цена а има наркомани кои се спремни за таа дрога да платат многу повеќе. ...или друг пример, издаваш соби на езеро или море а не ги пријавуваш гостите. По логикава твоја и за ова што има врска ако газдата ќари некое евро плус затоа што имал среќа и не го фатиле. И ова е секаде во светот па не значи дека е законско. Ќе биде оданочена добивката од картите на препродавачот? Не!!! Со самото ова препродавањето е незаконско и мора да следи затвор.

Koи глупости. Дилерите ги затвараат ради тоа што дрогата е НЕЗАКОНСКА, не затоа што ја препродаваат. И семкарите пред стадион се бизнис на црно, па? Си за затвор за нив?
И тие што ПРЕпродаваат вода у фрижидерчињата пред стадион се на буквално исто рамниште како препродавачите на карти. Купуваат вода (на големо) по поевтина цена и ја продаваат поскапо пред стадион. Али не, само препродавачите на карти ви се криви. Кои двојни стандарди ццц

П.С Дали пазар3 и реклама5 се бизниси на црно?

Последно уредено:
Sama UEFA e KRIVA i NIKOJ DRUG! Koj im kurac be pisuvavme Ime, Prezime, Broj na pasos .. i idat kartite site so ime samo na nosacot na aplikacijata. Mislam wtf? Tolku bese tesko da se ispecati drugo ime na drugite karti ili so? Retards..

E oва. Стварно дегени.

Ајдеееее сега некој една карта ако препродаде го рамниш со дилер на ДРОГА, значи тикет за на стадион и ДРОГА е едно исто, мислам муабетов од смешен преминува во ретардиран. А кој е случајот ако не можам да отидам на пример правам операција или друг здраствен проблем, ете не ја продавам картата ја давам, подарувам на некој кој може да оди, и за тоа ли треба да одам во затвор, или моето место да остане празно????
Како што е спомнато и погоре што правиме со тие кои продаваат сокчиња, вода, пива и семки пред стадион, на пример пола литар водичка во КАМ е 9 ден. пред стадион ти ја продава 50ден. значи 500% поскапо, дај и тој МВР нека го апси.

Да бе, еве и на седативи сме веќе. Не сме сите загреани за фудбал како тебе, мене на пример џабе да ми дадеш карта не би отишол да гледам. На тие како тебе животно остварување им е ако го видат Роналдо во живо, ќе се прераскажува од колено на колено. Затоа не се чуди што гледаш разговори на таа тема, ги постираме од убедувања и од грижа да не го кркне некој. Баш и велиме, не шиткајте, идете и видете голем настан со свои очи. Затоа и ги купиле картите..... или ?

Да не ве цитирам сите, минатата недела идеме на Вардар-Копенхаген и гледаме се продава пиво на влез во парк. Го прашуваме типот колку му е пивото и вика 80 денари. Мојата реакција беше "Кај ти се светлата дечко и музиката, дискотека да не си?". Најнормално си отидовме во продавница на 50 метри од таму и си купивме лименки за 50 денари. Значи и тој од продавницата можел да се направи на триипол и да го крене пивото до таван ама знаел дека ќе направи поголем ќар по нормалната цена за разлика од циганот што продава на улица. И да одговорам, сите што прават неоданочен профит се за у ќорка па без разлика дали му биле за преживување, дали за ранење фамилија, дали од бес. Ако може јас да јадам казни за минорни сообраќајни прекршоци каде што никој не е загрозен, или за неносење лична карта, зошто па да им се прогледува низ прсти на препродавачи на карти затоа што тоа го правеле за свое добро, односно да направат некој денар. Па и јас не сум носел ЛК за свое добро, сум немал добар џеб на шорцот (плиток бил) и не сум ја носел за да не ја изгубам и бам казна!!! Што препродавачот е пофаца од мене па ај нека прави пари, незаконски? Абе не ме заебавајте, си има закон за се и мора да се почитува а не башибозлук, кој што сака, тоа да прави. Јас сум за секој прекршок да се одговара и така да биде за сите, не селективно. Ме заболе од кои побуди си го правел ти прекршокот, да нема попуст. Ако казната за тоа е парична, ОК, ако е затворска пак ОК ама сакам се да се санкционира и дури тогаш од вукојебинава ке бидне држава.

Да бе, еве и на седативи сме веќе. Не сме сите загреани за фудбал како тебе, мене на пример џабе да ми дадеш карта не би отишол да гледам. На тие како тебе животно остварување им е ако го видат Роналдо во живо, ќе се прераскажува од колено на колено. Затоа не се чуди што гледаш разговори на таа тема, ги постираме од убедувања и од грижа да не го кркне некој. Баш и велиме, не шиткајте, идете и видете голем настан со свои очи. Затоа и ги купиле картите..... или ?
Море ГРЕВ, да ми беше животно достигнување да го гледам гејналдо немаше да ја шиткам картата, ќе идев на стадион и ќе си го издркав на него ко останатите, едино од фудбал ме интересира и се палам на Вардар и затоа сум секоја недела на стадион, него за вакви мрсуковци селфи навивачи кои се палат на ман, реал, барса, кои гледаат само на ТВ ми е што не добија карта и сега тие нешто се против оние кои добиле ко демек картите отишле кај не-вистински фудбалски фанови.
Ако ја продадам супер ќе има пиво у прво коло против искра, ако не здравје ќе отидам на стадион ќе изгледам една пријателска утакмица и тоа. Не гледам што толку се крева галама ако некој продал карта, па незаконски па незнам што,

> не му е животно остварување да го гледа Гејналдо
> аплицира уште прв ден за да го гледа Гејналдо

> не му е животно остварување да го гледа Гејналдо
> аплицира уште прв ден за да го гледа Гејналдо
И на крај ќе го гледа велшкио коњ.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Момци дали на некој му стигна меил за second chance mobile tickets ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom