STEALTH
God is a DJ
- Член од
- 25 ноември 2011
- Мислења
- 10.756
- Поени од реакции
- 14.882
Џони од кафе знае само за тоа од кафематот на Спортлајф по 10-15 денара што е.![]()
Ќе ти пише сега Кафематот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џони од кафе знае само за тоа од кафематот на Спортлајф по 10-15 денара што е.![]()
Значи секад сме биле екстремни во вакви ситуации, затоа никогаш нема да не биде како народ, еве ова а и со сместувањата е сосема доволен приказ за тоа. Да ти ебам простиот народ, ми се повраќа.Абе нормално и сосема во ред е да има пораст на цените, ама пример од 0.5 евра на 1 евро, а не од 0.3 евра на 4 евра.Значи секад сме биле екстремни во вакви ситуации, затоа никогаш нема да не биде како народ, еве ова а и со сместувањата е сосема доволен приказ за тоа. Да ти ебам простиот народ, ми се повраќа.
Си носат тие пари, редовно одат по гостувања и знаат отприлика колкави се цените за храна и пијалок. Лошо е кога одиш од земја со понизок стандард во некоја со повисок и гледаш европски цени. Нив ништо не и менува.Доаѓа странец, преспива една ноќ, купува Миринда и чипс, ги поебал парите. Врти дома да му пратат за да купи и Пепси.
Стелт бро, и сам знаеш дека кога има било каков настан кај нас цените одат во курац. Абе прост пример од пред 100 години во ОХрид кога бев на одмор, влегувам во продавница и ми продава 2 литра кока кола за 80 денари а на самата кока кола пишува 69 денари, пошо едно време нели таква беше амбалажата со пишана цена на неа. И сеа мене у моја држава ми продава за 11 денари поскапо, а исто плаќа и данок и трошоци како и некој од Скопје, од Битола, од РЕсен... Не ми е мене за тие 11 денари, за ебењето у мозок ми е. Затоа сме хк пу од народ.Не е до народот ова на Пепси, не е ни исто како со сместувањата, сигурно на некој од Прилепска пивара не му текнало да ги бута 200 денари. Ова е договорено на повисока инстанца (секако во договор со клошарите од Уефа).
Oвака би идело тоа:
Некој од PepsiCo: Другови, ќе бутаме европски цени?
Некој од UEFA: Да да, слободно. Посебно Мириндата шибнете ја 200. А ние ќе гледаме да ги затвориме тие што сакаат да ќарат на карти.
Какво лицемерие...
Стелт бро, и сам знаеш дека кога има било каков настан кај нас цените одат во курац. Абе прост пример од пред 100 години во ОХрид кога бев на одмор, влегувам во продавница и ми продава 2 литра кока кола за 80 денари а на самата кока кола пишува 69 денари, пошо едно време нели таква беше амбалажата со пишана цена на неа. И сеа мене у моја држава ми продава за 11 денари поскапо, а исто плаќа и данок и трошоци како и некој од Скопје, од Битола, од РЕсен... Не ми е мене за тие 11 денари, за ебењето у мозок ми е. Затоа сме хк пу од народ.
Стелт бро
Си плаќаат луѓе за тоа, што ти е чудно.За секој хаштаг Macedonia од странски навијачи на инстаграм, постои по едно клето грче кое неуморно ќе пишува фермани за историјата од негова перспектива. Како не им здосади им ебам гадните.