UEFA Super Cup 2017 - Real Madrid vs. Manchester United

• Креатор на темата Креатор на темата OMG!!
  • Време на започнување Време на започнување
Цените можат да идат нагоре ради незнам каков настан, само и само ако во текот на целата година станува збор за дестинација која е регулар посетувана од туристи. Неможеш ти кога си во развој и сакаш да избуткаш туризам да се понашаш ко да си Дубровник со 15 години редовно распродадени капацитети у сезона. Као и онака иаме туристи, џганов што доаѓа за фудбал не ни треба па дај ќе ги одереме задњи пут да им е што доаѓаат.

Немојте пазарна економија и Македонија во една реченица да ги ставате.

Си купуваат од продавнички странциве, информирани се навреме, нека им седи штандов на Пепси.

Абе нормално и сосема во ред е да има пораст на цените, ама пример од 0.5 евра на 1 евро, а не од 0.3 евра на 4 евра. :boksix: Значи секад сме биле екстремни во вакви ситуации, затоа никогаш нема да не биде како народ, еве ова а и со сместувањата е сосема доволен приказ за тоа. Да ти ебам простиот народ, ми се повраќа.

Абе нормално и сосема во ред е да има пораст на цените, ама пример од 0.5 евра на 1 евро, а не од 0.3 евра на 4 евра. :boksix: Значи секад сме биле екстремни во вакви ситуации, затоа никогаш нема да не биде како народ, еве ова а и со сместувањата е сосема доволен приказ за тоа. Да ти ебам простиот народ, ми се повраќа.

Не е до народот ова на Пепси, не е ни исто како со сместувањата, сигурно на некој од Прилепска пивара не му текнало да ги бута 200 денари. Ова е договорено на повисока инстанца (секако во договор со клошарите од Уефа).

Oвака би идело тоа:

Некој од PepsiCo: Другови, ќе бутаме европски цени?
Некој од UEFA: Да да, слободно. Посебно Мириндата шибнете ја 200. А ние ќе гледаме да ги затвориме тие што сакаат да ќарат на карти.

Какво лицемерие...

Доаѓа странец, преспива една ноќ, купува Миринда и чипс, ги поебал парите. Врти дома да му пратат за да купи и Пепси.
Си носат тие пари, редовно одат по гостувања и знаат отприлика колкави се цените за храна и пијалок. Лошо е кога одиш од земја со понизок стандард во некоја со повисок и гледаш европски цени. Нив ништо не и менува.

Сончоглед, семки, ладно кафе, џус и кроасан се по 2.5 евра. :icon_mrgr:
И на други вакви спортски натпревари се зголемуваат цените. Било каде и да одиш ако не знаеш дека низ маркет е поевтино и за тие пари имаш цел пакет пепси, тогаш ќе плаќаш 10 пати поскапо на штандовите на официјалните спонзори.

Реално по 1 евро треба да се соковите, ако помине ова со 2.5 евра ок во спротивно ништо не губат.

Пепси е 70 ден на плоштад
Хајнекен е 200

За секој хаштаг Macedonia од странски навијачи на инстаграм, постои по едно клето грче кое неуморно ќе пишува фермани за историјата од негова перспектива. Како не им здосади им ебам гадните.

Не е до народот ова на Пепси, не е ни исто како со сместувањата, сигурно на некој од Прилепска пивара не му текнало да ги бута 200 денари. Ова е договорено на повисока инстанца (секако во договор со клошарите од Уефа).

Oвака би идело тоа:

Некој од PepsiCo: Другови, ќе бутаме европски цени?
Некој од UEFA: Да да, слободно. Посебно Мириндата шибнете ја 200. А ние ќе гледаме да ги затвориме тие што сакаат да ќарат на карти.

Какво лицемерие...
Стелт бро, и сам знаеш дека кога има било каков настан кај нас цените одат во курац. Абе прост пример од пред 100 години во ОХрид кога бев на одмор, влегувам во продавница и ми продава 2 литра кока кола за 80 денари а на самата кока кола пишува 69 денари, пошо едно време нели таква беше амбалажата со пишана цена на неа. И сеа мене у моја држава ми продава за 11 денари поскапо, а исто плаќа и данок и трошоци како и некој од Скопје, од Битола, од РЕсен... Не ми е мене за тие 11 денари, за ебењето у мозок ми е. Затоа сме хк пу од народ.

Стелт бро, и сам знаеш дека кога има било каков настан кај нас цените одат во курац. Абе прост пример од пред 100 години во ОХрид кога бев на одмор, влегувам во продавница и ми продава 2 литра кока кола за 80 денари а на самата кока кола пишува 69 денари, пошо едно време нели таква беше амбалажата со пишана цена на неа. И сеа мене у моја држава ми продава за 11 денари поскапо, а исто плаќа и данок и трошоци како и некој од Скопје, од Битола, од РЕсен... Не ми е мене за тие 11 денари, за ебењето у мозок ми е. Затоа сме хк пу од народ.

Тие цени се препорачани цени од пиварата, ретко кој продаваше по нив. Не во Охрид, и во Пехчево е исто. Секоја продавница си одредува колку ќе го дава. И уште има таква амбалажа.

Пак ќе ти кажам - ова на Суперкуп-ов и официјалните штандови нема везе со народот, нити со случката у Охрид. Ова е договорено на повисоки инстанци од Прилепска пивара и било кој Македонец, така да...

Ај ако не напрајте уште 2-3 страни за цените на Пепси?
Кога е најдобро да се биде пред стадион, за да се избегне гужвата на влез?

dumb-and-dumber-lloyd-gags-o.gif

За секој хаштаг Macedonia од странски навијачи на инстаграм, постои по едно клето грче кое неуморно ќе пишува фермани за историјата од негова перспектива. Како не им здосади им ебам гадните.
Си плаќаат луѓе за тоа, што ти е чудно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom