UEFA Super Cup 2012 [Chelsea - Atletico Madrid]

Кој ќе го освои Супер Купот?

• Челси

Гласови: 71 49,7%
  • Атлетико Мадрид

Гласови: 72 50,3%

• Вкупно гласачи
    143
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Alexander Nevsky

Гостин
Значи вака. Ова прв пат го правам така да каталонци ако сум нешто грешка поравете ме.

Атлетико не заслужи да победи ! Челзи беа каде каде подобри.
Видовте посед на крај? Челзи 58 Атлетико 42.
Атлетико не знаат фудбал да играат. Да ги биваше 5 гола ќе дадеа. И башка само Фалкао даде 3. Да ги биваше и голманот гол ќе им дадеше.
Не се бламирај батка...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
LaLiga = Barca+Real they say.... :pos:

Просечен тим ги разби ...they never said :cool:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ај сега смирете се и полека со глупостите...размислувајте нешто пред да напишите..овај беше сепак само еден натпревар и незначи ништо, особено глупостите тука на повеќето хејтери на Челзи дека се слаби или дека црно им се пишува оваа сезона..Атлетико да играат повторно против Челзи ќе ја ставам куќата на победа на Челзи бидејќи ваков сплет на околности е невозможен повторно знаејќи дека Атлетико се понеквалитетна екипа од Челзи..ех сега Фалкао со два прекрасни гола што ги здрви е друга работа плус Атлетико се екипа што напаѓа и надигрува со противничката екипа затоа секогаш јади по 5-6 парчиња од Барселона и ја немаат победено со години..Муабетот ми беше дека Челзи се квалитетна екипа и оваа година ќе се бори за сите титули и верувам дека ќе го докажат тоа..Според мене грешката на Ди Матето е што не стартуваше со Оскар бидејќи е каде каде подобар од Лампард во моментов и поофанзивен ама јбг то е...честитки за Атлетико и дај боже да му се множат титулите бидејќи се таква симпатична екипа:D..ама Челзи верувам дека ќе се препородат и ќе имаат одлична сезона а и плус имаат квалитет за такво нешто

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Заслужена победа на Атлетико.Фалкао и одржа лекција на одбраната на Челзи,дефинивно централен напаѓач бр.1 во светот..
Голот во 46та целосно го затвори натпреварот.. Да останеше 2-0 на полувреме можеби ке гледавме малку поинтересен натпревар (во смисла поизедначен,не доминација од една страна како вечерва),но тоа е тоа..Им требаше натпреваров на одбранбениве играчи на Челзи (посебно Луиз),за да се спуштат на земја и следниот патт после 1-2 победи да не влегуваат вака опуштено во натпреварите

B

Beck's

Гостин
Значи вака. Ова прв пат го правам така да каталонци ако сум нешто грешка поравете ме.

Атлетико не заслужи да победи ! Челзи беа каде каде подобри.
Видовте посед на крај? Челзи 58 Атлетико 42.
Атлетико не знаат фудбал да играат. Да ги биваше 5 гола ќе дадеа. И башка само Фалкао даде 3. Да ги биваше и голманот гол ќе им дадеше.
Za vakvi nedostiga kopceto za reputacija

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Не се просечен Атлетико не заебавај..тоа што Барса и Мадрид се преквалитетни не значи дека другите екипи се слаби..иако мое размислување е дека Премиер лигата е каде каде потешка од било која лига во Европа

В

Ваздух

Гостин
Одбрана мизерна, секој би победил против такво очајно бранење. Заслужено тепа Атлетико, Фалкао најдобар напаѓач во светот моментално.
Тоа ќе да е.
--- надополнето: 31 август 2012 во 23:20 ---
Алал да ти е, ептен тешка прогноза. Најдобриот играч во Атлетико, ланската сезона, да кажеш дека ќе не растурел.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не се просечен Атлетико не заебавај..тоа што Барса и Мадрид се преквалитетни не значи дека другите екипи се слаби..иако мое размислување е дека Премиер лигата е каде каде потешка од било која лига во Европа
Не му го разбра постот.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.447

Pa se, 30 boda na kraj pred ostanatite zavrsuvaat, uste od start znaes koj se bori za prvo, a koj za treto i LS plasman, i sam znaes deka e taka. Inaku Atletico i Inter gi ispleskaa vo Super Kupov pa na krajot standard si ja isteraa sezonata, iako zaedno so Valencia se kadarni da gi zamrsat smetkive na ovie ostanative, samo sto toa sega nema teorija da se desi. Moze na start od sezona do kaj Dekemvri ke se tegnat gore ali podocna se znae koi dve ekipi ke se izdvojat vo bitkata za titulata.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Pa se, 30 boda na kraj pred ostanatite zavrsuvaat, uste od start znaes koj se bori za prvo, a koj za treto i LS plasman, i sam znaes deka e taka. Inaku Atletico i Inter gi ispleskaa vo Super Kupov pa na krajot standard si ja isteraa sezonata, iako zaedno so Valencia se kadarni da gi zamrsat smetkive na ovie ostanative, samo sto toa sega nema teorija da se desi. Moze na start od sezona do kaj Dekemvri ke se tegnat gore ali podocna se znae koi dve ekipi ke se izdvojat vo bitkata za titulata.
До пред некоја сезона и во Италија се знаеше дека Интер ќе е шампион пак и наредната :icon_lol:
Во Англија Јунајтед со Челси или Сити. Само вториот конкурент е наизвесен.

Работа е што во Шпанија Барса еволуираа во непобедлив тим па Реал мораше да инвестира за да ја стигне. Останативе тимови не се толку слаби ко што изнесува бодовната разлика. Убаво си беше во Шпанската пред ерата на Барса кога беше:
Реал - Атлетико
Реал - Депортиво
Реал - Валенсија
Реал - Барса

Барса е крива што лигата изгуби на конкурентност за титулата. Добро си играа Интертото кој ѓавол ги тераше :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Никој не вика дека Атлетико, Атлетик и Валенсија ќе се борат за титула у Шпанија.

Муабетот е дека тие „просечни“ шпански екипи, во моментов се јаки колку „надпросечните“ екипи у Англија и Италија.

Значи шпанската ЛаЛига не е интересна у поглед на борба за титула како Премиер или Серија А, бидејќи се знае кој се алфа и омега, но тоа не значи дека е помалку квалитетна од Премиер! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom