UEFA Super Cup 2012 [Chelsea - Atletico Madrid]

Кој ќе го освои Супер Купот?

• Челси

Гласови: 71 49,7%
  • Атлетико Мадрид

Гласови: 72 50,3%

• Вкупно гласачи
    143
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.017
Поени од реакции
45.499
До пред некоја сезона и во Италија се знаеше дека Интер ќе е шампион пак и наредната :icon_lol:
Во Англија Јунајтед со Челси или Сити. Само вториот конкурент е наизвесен.

Работа е што во Шпанија Барса еволуираа во непобедлив тим па Реал мораше да инвестира за да ја стигне. Останативе тимови не се толку слаби ко што изнесува бодовната разлика. Убаво си беше во Шпанската пред ерата на Барса кога беше:
Реал - Атлетико
Реал - Депортиво
Реал - Валенсија
Реал - Барса

Барса е крива што лигата изгуби на конкурентност за титулата. Добро си играа Интертото кој ѓавол ги тераше :icon_lol:
Pa ne bi rekol, 2 godini Inter zavrsuvaa so bod pred Roma, prethodno so Milan do 5-6 kola do kraj se jadea, eve poveke neka se, vo sekoj slucaj takva dominacija od razlika od 20-30 boda nemase, osven prvata sezona po Kalcopoli.

Vo Anglija poveke ekipi se vo prasanje uvek, pak, takva dominacija nema ko sto ima dvoenje vo Spanija, taka da fakt e deka Spanija sega za sega se dvoi vo toj pogled, i potrebni se uste nekolku godini za da ova se stabilizira. Ne deka ostantive se slabi, ama za standardot na Real i Barca se dosta slabi i ednostavno ne mozat da im pariraat vo 38 kola. Moze da im kinat bodovi i slicno, no ne i da ja imaat nivnata konstantnost.
--- надополнето: 31 август 2012 во 23:55 ---
Никој не вика дека Атлетико, Атлетик и Валенсија ќе се борат за титула у Шпанија.

Муабетот е дека тие „просечни“ шпански екипи, во моментов се јаки колку „надпросечните“ екипи у Англија и Италија. :)
Da, deka se jaki, jaki se, toa ne go sporam, ama ko sto rekov, daleku se od nivoto na Barcelona, i daleku od nivoto potrebno za uspeh vo Ligata na Sampionite, sto ne bese porano slucaj so Deportivo i Valencia. Inace Atletico so bilo koj od Italija mozat ramo do ramo da se nosat, isto i Valencia.

В

Ваздух

Гостин
До пред некоја сезона и во Италија се знаеше дека Интер ќе е шампион пак и наредната :icon_lol:
Во Англија Јунајтед со Челси или Сити. Само вториот конкурент е наизвесен.

Работа е што во Шпанија Барса еволуираа во непобедлив тим па Реал мораше да инвестира за да ја стигне. Останативе тимови не се толку слаби ко што изнесува бодовната разлика. Убаво си беше во Шпанската пред ерата на Барса кога беше:
Реал - Атлетико
Реал - Депортиво
Реал - Валенсија
Реал - Барса

Барса е крива што лигата изгуби на конкурентност за титулата. Добро си играа Интертото кој ѓавол ги тераше :icon_lol:
Една ластовичка не ја чини пролетта. Лоша вечер, лоша одбрана, тоа е тоа...
И лани сереа сите демек Челзи ќе отпадне од Наполи и дека ПЛ нема да има ниеден претставник во 1/4 финале и на крај останаа со прстот во уста.

И годинава ќе биде пак така, ќе газат Англиските екипи, а вие само ќе хејтате и ќе стигате до полуфинале.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Никој не вика дека Атлетико, Атлетик и Валенсија ќе се борат за титула у Шпанија.

Муабетот е дека тие „просечни“ шпански екипи, во моментов се јаки колку „надпросечните“ екипи у Англија и Италија.

Значи шпанската ЛаЛига не е интересна у поглед на борба за титула како Премиер или Серија А, бидејќи се знае кој се алфа и омега, но тоа не значи дека е помалку квалитетна од Премиер! :)
:eek::eek:
Шо напиша бе батка?
Значи по твојава логика Атлетико е најбољи моментално во Европа т.е. подобар и од Реал и од Барса и од многу други гиганти?
Ова ќе ти го кажам. Како прво шампион на Европа беше Англиска екипа и второ, кога во полу-финале ќе влезат 3 од 4 шпански екипи (и тоа не беше случај само еднаш со англиските), тогаш Ла Лига ќе биде појака.
Само едно ме чуди. Како тоа за цел неутрален свет е најдобра освен за навивачите од шпанскиве клубови.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
:eek::eek:
Шо напиша бе батка?
Значи по твојава логика Атлетико е најбољи моментално во Европа т.е. подобар и од Реал и од Барса и од многу други гиганти?
Ова ќе ти го кажам. Како прво шампион на Европа беше Англиска екипа и второ, кога во полу-финале ќе влезат 3 од 4 шпански екипи (и тоа не беше случај само еднаш со англиските), тогаш Ла Лига ќе биде појака.
Само едно ме чуди. Како тоа за цел неутрален свет е најдобра освен за навивачите од шпанскиве клубови.
Премиер лига - најатрактивна и најкомерцијализирана фудбалска лига во светот! Check!

Во поглед на квалитет и успеси во европа, јок. Ја не викам дека шпанската е појака, туку дека шпанската не е само Реал и Барса.

Бар не у прошливе две сезони! Ете тоа го докажуваат Атлетико, Атлетик, Валенсија, а и Малага ќе има добро натпреварување годинава!

Критериумите за квалитет кај секого се различни, но во поглед на head to head дуелите и успесите во еврокуповите, во минативе 2 сезони Ла Лига сериозно ја јаде Премиер.

Помина тоа време кога влагаа по 3 клуба од Премиер у полуфинале, тогаш беше најјаката, сега има пад во тој аспект, и тоа е очигледно! Како ќе биде сезонава, ќе видиме!

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ете колку ја заслужија лигата на шампионите Челзи, се им се врати денес, многу ми е мило што беа посрамотени :)

2

~2A

Гостин
Премиер лига - најатрактивна и најкомерцијализирана фудбалска лига во светот! Check!

Во поглед на квалитет и успеси во европа, јок. Ја не викам дека шпанската е појака, туку дека шпанската не е само Реал и Барса.

Бар не у прошливе две сезони! Ете тоа го докажуваат Атлетико, Атлетик, Валенсија, а и Малага ќе има добро натпреварување годинава!

Критериумите за квалитет кај секого се различни, но во поглед на head to head дуелите и успесите во еврокуповите, во минативе 2 сезони Ла Лига сериозно ја јаде Премиер.

Помина тоа време кога влагаа по 3 клуба од Премиер у полуфинале, тогаш беше најјаката, сега има пад во тој аспект, и тоа е очигледно! Како ќе биде сезонава, ќе видиме!
Токму така најатрактивна, најизедначена лига во којашто секој може да победи секого. :icon_mrgr:

Како не е само Реал и Барса кога тие се да не речам 2 класи над другите клубови. Уште пред да почни првенството се знае кои две екипи ќе се борат за титула,а кои ќе се борат за место во ЛШ и ЛЕ.

Можеби има мала криза,очекувате 3 клуба во полуфинале,но скоро секогаш има барем 1.Минатава година беше Европски шампион англиски тим,којшто заврши 6ти во ПЛ. :icon_mrgr:
--- надополнето: 1 септември 2012 во 01:31 ---
Ете колку ја заслужија лигата на шампионите Челзи, се им се врати денес, многу ми е мило што беа посрамотени :)
А зошто не се срамат Барселона и Баерн Минхен што не го поразија ваквиот Челзи минатата година?:eek:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ја го поштуем Торес, човек од збор, рече дека нема да се радува на головите и навистина не се радуваше! :LOL:

Нека ги пикне роман милијардете у г'з!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Ако она од Челзи беше незаслужена ЛШ не знам..... ај Игор признај си, знам дека си фан на Барса ама спортски си ја освоија ЛШ, вистинска авантура им беше патот до ушлето. Еве јас сум за Манчестер и си признавам дека Челзи си ја освоија заслужено ЛШ; нема што да се дискутира повеќе. Тоа што Барса тогаш налета на расположен Чех и Дрогба не е вина на Челзи.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Тоа што Барса тогаш налета на расположен Чех и Дрогба не е вина на Челзи.
Вина на Челзи е. Кој ги тераше да играат со Дрогба и Чех против Барса кога во тим ги имаат Блекмен и Какута? :pos:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ако она од Челзи беше незаслужена ЛШ не знам..... ај Игор признај си, знам дека си фан на Барса ама спортски си ја освоија ЛШ, вистинска авантура им беше патот до ушлето.
Едно е авантура, друго е заслужена титула. И титулата на Барса од пред неколку сезони кога тепаа 90та минута со Челзи, 1-1 кога направија, реално не беше заслужена бидејќи Челзи беше подобар во тој меч, Барса немаше воопшто шанси за гол освен голот на Иниеста, а не беа досудени и неколку пенали. Едноставно Челзи играше антифудбал, само се бранеше и имаше премногу среќа да ја помине Барса, голот на Стемфорбриџ беше кога сите очекуваа крај на прво полувреме. На реваншот, Меси промаши пенал, еднаш и уште еднашка не сум го видел да промаши, и тоа е катастрофа. И во финалето во последните минути изедначија, не се сеќавам што уште друго беше во тој меч. Да не се враќаме назад и да не одиме оф топик.

Едноставно, нека им е честито титулата на Атлетико, најголеми честитки до Фалкао со неговиот хет трик денес, тој е човекот кој го донесе Атлетико до тука, тој го реши Билбао во финалето на Лига Европа минатата сезона :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Вина на Челзи е. Кој ги тераше да играат со Дрогба и Чех против Барса кога во тим ги имаат Блекмен и Какута? :pos:
Или тој ѕверот што живее со Лингард од нашата младинска, Норти Нортеј :D

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Овој Игор уште спие изгледа,мисли дека ова вечерва беше финалето од ЛШ:D
А ако си фан на барса богами треба да ти е жал пошто на домашен терен да водиш 2-0 и после да испаднеш е трагедија.Ако збориме за некој што до сеа незаслужено освоил ЛШ тоа е барса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom