UEFA Super Cup 2012 [Chelsea - Atletico Madrid]

Кој ќе го освои Супер Купот?

• Челси

Гласови: 71 49,7%
  • Атлетико Мадрид

Гласови: 72 50,3%

• Вкупно гласачи
    143
Статус
Затворена за нови мислења.
В

Ваздух

Гостин
Ја го поштуем Торес, човек од збор, рече дека нема да се радува на головите и навистина не се радуваше! :LOL:

Нека ги пикне роман милијардете у г'з!!!
Абе не знам како да ви кажам, а да не ве повредам вас фановите на останативе екипи во ПЛ.
Челзи играше Супер Куп против Атлетико, како шампион на Европа, нешто што твоето фидер клубче го нема осетено. Челзи ја елиминираше лани Барселона, која ве тормози секој сусрет, Наполи и Бенфика за кои сигурен сум дека ќе ве натртеа до врв ако падневте со нив и Баерн Минхен.
Значи уште не е почната сезоната во ЛШ, а ние сме сеуште актуелни владетели на фудбалска Европа.
Е ти можеш да плачеш и лаеш до задутре и за Роман и за милионите негови, а јас дотогаш ќе се радувам на тоа што Челзи ќе игра Светски Куп во Декември, што може да стане и Светски првак, ќе се радувам на тоа што сме први во лига моментално, иако тоа не значи ништо и ќе се радувам на голови... да да, голови, она што Арсенал го нема постигнато сезонава, а и ти не знаеш како е да се радуваш на нив во новата сезона.

Ајде сега в кревет и другпат пази кому се ситиш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Едно е авантура, друго е заслужена титула. И титулата на Барса од пред неколку сезони кога тепаа 90та минута со Челзи, 1-1 кога направија, реално не беше заслужена бидејќи Челзи беше подобар во тој меч, Барса немаше воопшто шанси за гол освен голот на Иниеста, а не беа досудени и неколку пенали. Едноставно Челзи играше антифудбал, само се бранеше и имаше премногу среќа да ја помине Барса, голот на Стемфорбриџ беше кога сите очекуваа крај на прво полувреме. На реваншот, Меси промаши пенал, еднаш и уште еднашка не сум го видел да промаши, и тоа е катастрофа. И во финалето во последните минути изедначија, не се сеќавам што уште друго беше во тој меч. Да не се враќаме назад и да не одиме оф топик.

Едноставно, нека им е честито титулата на Атлетико, најголеми честитки до Фалкао со неговиот хет трик денес, тој е човекот кој го донесе Атлетико до тука, тој го реши Билбао во финалето на Лига Европа минатата сезона :)
Навистина не знам од кај ви е ова антифудбал? Ќе ве замолам за дефиниција за зборов затоа што антифудбал колку што знам јас е тепање на терен, селски провокации кон играчи, глумења и останато. Колку што памтам, Челзи си имаа 2-3 шанси и си ги искористија. Тоа што Меси утна пенал и уште 10 шанси не е вина на Челзи. Исто така тоа што играа одбрана против Барса не е антифудбал туку тактика која што воопшто не и одговара на Барса и ко таква треба да ја примениш. Еве јас жалам што Фергусон тргна да се надигрува со Пеп ама што ќе правиш, инат е Шкотот, нејќе да се брани, увек иде напад. Еве на италијанецов му успеа тоа со одбраната и честито финале.

Ама антифудбал? Одбраната е дел од фудбалот. За некого антифудбал се мал милионити подавања на 10 метри квадратни.

H

HoT IcE

Гостин
Настрана глупите муабети за незаслужена ЛШ освоена од Челзи и компарација ПЛ - Ла Лига, реално гледано Челзи денес беше понижен и посрамен до даска, доби невидена шлаканица и им се објасни како се игра фудбал, ваков пораз Челзи нема доживеано многу одамна, барем не јас колку што памтам и го пратам Челзи, од 2004г. па се навака. Овој меч на Атлетико и Фалкао беше за школски учебници, и секоја чест за нив, капа доле, заслужено си победија, им посакувам и титула во Светскиот Куп. Честитики и до членот Atleti MKD за победа на неговиот Атлетико.
Нема што да се коментира, сиот сеир и срамотилукот го заслужува Челзи, но јас сега сум уште повеќе убеден дека Челзи ќе ја освои ПЛ доколку се консилидира во одбрана, затоа што ова беше понижувачки пораз кој доста работи ќе ги научи, ќе ги спушти малце на земја и ќе им биде ѕвезда водилка низ ПЛ и како треба да не се игра, јас верувам и ќе продолжам да верувам дека Челзи може да освои ПЛ, па зошто да не и да ја одбрани ЛШ, има кадарен тим, има добар тренер само е потребно време да се средат после поразов и работите полека да си дојдат на место, ако се вистински професионалци после овој пораз очекувам многу посилен Челзи.
Тоа е, поздрав.:)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Абе не знам како да ви кажам, а да не ве повредам вас фановите на останативе екипи во ПЛ.
Челзи играше Супер Куп против Атлетико, како шампион на Европа, нешто што твоето фидер клубче го нема осетено. Челзи ја елиминираше лани Барселона, која ве тормози секој сусрет, Наполи и Бенфика за кои сигурен сум дека ќе ве натртеа до врв ако падневте со нив и Баерн Минхен.
Значи уште не е почната сезоната во ЛШ, а ние сме сеуште актуелни владетели на фудбалска Европа.
Е ти можеш да плачеш и лаеш до задутре и за Роман и за милионите негови, а јас дотогаш ќе се радувам на тоа што Челзи ќе игра Светски Куп во Декември, што може да стане и Светски првак, ќе се радувам на тоа што сме први во лига моментално, иако тоа не значи ништо и ќе се радувам на голови... да да, голови, она што Арсенал го нема постигнато сезонава, а и ти не знаеш како е да се радуваш на нив во новата сезона.

Арсенал кога освојуваше титули без пораз ти си заспивал со палецот во уста, фудбал си загледал пред две години па сега тресеш тука зелени! Сте ја победиле барса со автобусот кој сега очигледно го заборавиле во лондон, па фалкао мајката им ја расплака! Ако ти е задоволство да гледаш понижување на својот тим повели, гледај! На светски куп ќе ве растртат слично како вечервава, ама немаш гајле ќе уживаш:facepalm:
Арсенал "фидерот" ве напучи на мостот, заборави? Кое место заврши челси, заборави?

Инаку и за вечервава беа доста сигурни во нешто, ама...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.725
Поени од реакции
43.791
Алал да ти е, ептен тешка прогноза. Најдобриот играч во Атлетико, ланската сезона, да кажеш дека ќе не растурел.
Да де, демек ти очекуваше Челзи да изгуби вечерва..

2

~2A

Гостин
Јбг, фалкао ме демантираше а и во исто време задоволи :icon_mrgr: . Честитки за атлетико, секоја чест.
Двострано задоволство,ако победеше Челзи ќе си "појачаше" его демек знаев пред време! :cool:
А вака во овој случај дека си манчестерско чоече убаво ти е на душата што изгуби Челзи! :P

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Нас Барса не тормози, а ние ве тормозиме вас со петарди на Бриџот.
Убаво, радувај се на СВетски Куп, фантастично натпреварување против мега-клубовите и мега-ѕвездите од Нигерија, Кореа и Чиле. Поголема глупост од тој Светски Куп ФИФА нема измислено.
Јас со мојот клуб сум доживеал две двојни круни, ‘златна‘ титула во ПЛ без пораз, нешто што твојот тим нема никогаш да го осети, и знаеш што? Не ни биле потребни 650 милиони евра од руски нафташ за да го постигнеме тоа.

Нејсе, кај и да е ќе почнеш да навиваш за Сити или за ПСЖ, како иначе ќе се фалиш на другарчињата во основно дека ‘твојот‘ тим победува нон-стоп.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Кај тераат муабетиве само еј...
Ај ти радувај се на титули освоени против екипи како Норвич,ВБА.. ама никогаш нема да знаеш како е да се освои ЛШ?

И сега некој ќе ми врати со некој друг коментар во кој што ми вика трето и така натаму.
Можам сега уште да зборам ама стварно муабетиве немаат врска. Ама ептен !!
Сега ги сфаќам скаузериве лани кога ја бојкотираа темава.
Па нема нешто полошо од тоа да се расправаш со навивачи.
Ливерпул има минато нема сегашност-тапа се
Челзи нема минато има сегашност-тапа се.
Јунајтед имаат и минато и сегашност ама имаат и судии и затоа се тапа.
Арсенал немаат сегашност а ако споредуваме со Јунајтед и Ливерпул немаат ни минато-така да тапа се.

И ај пак ќе се вртиме во круг. Вие имате ова ние немаме ова ама имаме ова пошто не ни треба ова ама го земавме ова.
Ај у пм идете сите веќе. Јас сега ќе ја пријавам баба ми во ЕПЛ.Лани РВП викаа дека бил цел Арсенал па кога може он зошто да не може баба ми? Ем има минато ем има сегашност.Или кај неа проблемот е што нема иднина?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Фанови на Арсенал ве молам не бидете смешни..споредувате ЛШ со Премиер Лига нормални сте??..зарем постои некои клубски трофеј повреден од ЛШ??..плус немате никакво право да му се ситите на Челзи бидејќи се рпед вас моментално на табелата и пред 3 месеци освоија ЛШ..а за Премиер Лига колку што ме држи меморијата и во 2010 имаат освоено значи имаат осетено такво нешто...прекинете со глупостите смешни сте

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Јас знам што е финтата.. Немаше пенал за Челзи денеска.. :D
Многу си чуден бе ти, како може да има пенал кога во шеснајстерец не влегоа?

Ок, сакав вчера да пишам нешто околу натпреваров ама ми беше мака, сабајлево имав нешто работа, ок.

Најпрво да ви се заблагодарам на честитките.
Нема многу да пишувам, затоа што ќе треба метарски текст за да се опише мојата радост и среќа. Ќе ве убиам со поим. Реков јас дека "Кој високо лета ниско паѓа", премногу не преценивте. Фалкао ве сруши во едно полувреме, одлична работа заврши и Чоло кој многу добро го постави тимот. Не се радував толку на победата како што им се радував на навивачите. (Сакам и јас да бидам еден ден до нив и да пеам)

Натпреварот појде толку далеку што дочекавте гол да ви даде и Миранда. Хазард, Рамирес, Мата, Лампард не им беа ни до колена на Марио, Арда, Коке и Габи. Годин беше подобар од Кејхил и Луиз заедно, а шанса да се докаже Куртоа воопшто немаше. Не дека се фалам ама ви ги немаше ѕвездите на тимот, каде беа?

Толку од мене, најмногу криво ми е што УЕФА и Платини ни го одзедоја местото за ЛШ и им го поклонија на пропаднатата Малага. Денеска тимот се враќа во Мадрид каде ќе има прослава.

Потрошивте над 100 милиони оваа година.
Атлетико потроши нецела 2 милиони.

В

Ваздух

Гостин
Нас Барса не тормози, а ние ве тормозиме вас со петарди на Бриџот.
Убаво, радувај се на СВетски Куп, фантастично натпреварување против мега-клубовите и мега-ѕвездите од Нигерија, Кореа и Чиле. Поголема глупост од тој Светски Куп ФИФА нема измислено.
Јас со мојот клуб сум доживеал две двојни круни, ‘златна‘ титула во ПЛ без пораз, нешто што твојот тим нема никогаш да го осети, и знаеш што? Не ни биле потребни 650 милиони евра од руски нафташ за да го постигнеме тоа.

Нејсе, кај и да е ќе почнеш да навиваш за Сити или за ПСЖ, како иначе ќе се фалиш на другарчињата во основно дека ‘твојот‘ тим победува нон-стоп.
Ја сум доживеал Лига на Шампиони две финалиња, од кое едно го освои мојот тим, сум доживеал три титули на Челзи во ПЛ и повеќе во ФА Куп и Карлинг Куп.
И мојот тим да чукнам во дрво си освојува титули, за разлика од твојот кој нема осетено седум години.

И да, патетиката во вас е уште поголема со тоа што потенцираш демек ќе сме навивале за Сити или ПСЖ, и спомнувањето на Роман. Најголеми дудуци и лаици го праат тој муабет, па ти не си ништо повеќе од нив.

Пукнете што газдата ваш не дава пари за засилувања. Ние го имаме Хазард, вие го имате Подолски. Спот д диференс.
--- надополнето: 1 септември 2012 во 16:37 ---
Да де, демек ти очекуваше Челзи да изгуби вечерва..
Не очекував толку дека ќе загуби, а тоа дека ќе ги спушти некој на земја, можеби и очекував.
--- надополнето: 1 септември 2012 во 16:38 ---
Арсенал кога освојуваше титули без пораз ти си заспивал со палецот во уста, фудбал си загледал пред две години па сега тресеш тука зелени! Сте ја победиле барса со автобусот кој сега очигледно го заборавиле во лондон, па фалкао мајката им ја расплака! Ако ти е задоволство да гледаш понижување на својот тим повели, гледај! На светски куп ќе ве растртат слично како вечервава, ама немаш гајле ќе уживаш:facepalm:
Арсенал "фидерот" ве напучи на мостот, заборави? Кое место заврши челси, заборави?

Инаку и за вечервава беа доста сигурни во нешто, ама...
:pos:
--- надополнето: 1 септември 2012 во 16:41 ---
Многу си чуден бе ти, како може да има пенал кога во шеснајстерец не влегоа?

Ок, сакав вчера да пишам нешто околу натпреваров ама ми беше мака, сабајлево имав нешто работа, ок.

Најпрво да ви се заблагодарам на честитките.
Нема многу да пишувам, затоа што ќе треба метарски текст за да се опише мојата радост и среќа. Ќе ве убиам со поим. Реков јас дека "Кој високо лета ниско паѓа", премногу не преценивте. Фалкао ве сруши во едно полувреме, одлична работа заврши и Чоло кој многу добро го постави тимот. Не се радував толку на победата како што им се радував на навивачите. (Сакам и јас да бидам еден ден до нив и да пеам)

Натпреварот појде толку далеку што дочекавте гол да ви даде и Миранда. Хазард, Рамирес, Мата, Лампард не им беа ни до колена на Марио, Арда, Коке и Габи. Годин беше подобар од Кејхил и Луиз заедно, а шанса да се докаже Куртоа воопшто немаше. Не дека се фалам ама ви ги немаше ѕвездите на тимот, каде беа?

Толку од мене, најмногу криво ми е што УЕФА и Платини ни го одзедоја местото за ЛШ и им го поклонија на пропаднатата Малага. Денеска тимот се враќа во Мадрид каде ќе има прослава.

Потрошивте над 100 милиони оваа година.
Атлетико потроши нецела 2 милиони.

Аман бе, вчера идеше лижеше задници во фанклуб, викаше дека си се плашел да не ве декласираме, сега се курчиш после победава.
Е децава бе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom