Сите знаевме што ќе игра Алегри уште кога излезе формацијата, незнам зошто на некој им е чудно тоа што го играше Јуве, имаше план си го спроведе перфектно и ја доби утакмицава.
Тактички, рутински беше добиена текмата, не знам што не е јасно. Рутински не значи со 80 посто посед на топка и 200 шанси за гол. До утре да играа немаше да дадат гол Челзи, тоа ми е зборот. Една асална сто процентна шанса не створивте. Лукаку, Хаверц беа у џеб пикнати, да не зборам за Зиеш.
Тактички, рутински беше добиена текмата, не знам што не е јасно. Рутински не значи со 80 посто посед на топка и 200 шанси за гол. До утре да играа немаше да дадат гол Челзи, тоа ми е зборот. Една асална сто процентна шанса не створивте. Лукаку, Хаверц беа у џеб пикнати, да не зборам за Зиеш.
Знам што значи рутински. Ниту во таа смисла Јувентус не го направи тоа на терен. Бонучи овој меч го имаше изиграно 200 пати во кариера. Немаше иновативност во играта на Челзи, немаше директност, сето тоа се одвиваше пребавно. Не се ни потрудија дополнително дефанзивците на Јувентус, бидејќи немаше ни против што да се потрудат.
Предвидливо, пробај да го пронајдеш Лукаку во средина, ако не може тука види нешто бочно, па ќе нафрли некој (на главата на Бонучи и Де Лихт).
Не сакам да ја дискредитирам победата на Јувентус. По третпат, заслужена комплетно. Си имаа свој гејмплан, се држеа до него и ја искористија единствената пукнатина совршено.
Само ,,рутински", ,,мастерклас" и слични термини, освен ако не се израз на еуфоричност, не ми се соодветни.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.