UEFA Champions League - Season 2021/22

Кој ќе биде шампион на Европа за 2021/2022?

• Вкупно гласачи
    208
  • Гласањето е завршено на .

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.781
Поени од реакции
10.088
Манчестер навива за Сити, за Јунајтед навива околието, Сити отсекогаш имал публика, џабе ќе пишувам, сигурно навиваш за Јунајтед.
Царе не збори глупости Гвардиола јавно имаше изјава оваа сезона каде повикува на повеќе посетеност 442oons му правеа пародија.

Манчестер е секогаш бил Црвен факт.

D

dobramuzika

Гостин
Царе не збори глупости Гвардиола јавно имаше изјава оваа сезона каде повикува на повеќе посетеност 442oons му правеа пародија.

Манчестер е секогаш бил Црвен факт.
Ај да не бидам вулгарен, Манчестер е плав, поготово последниве години, инаку повели царе, а и браво за смешните ракции, си дрмаш.

"City's average attendance is 54,000 from a capacity of 55,000. A 98% full stadium. The 4th highest in the league. Sometimes in cup games it does drop a bit but I'm guessing that's because a lot of people just can't afford the expense of 3 games in 7 days sometimes. "

Пак ќе пишам, нека се крси Јунајтед на околието, како што се дно дна последниве сезони требаше стадионот да го преименуваат во Half Trafford.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.781
Поени од реакции
10.088
Ај да не бидам вулгарен, Манчестер е плав, поготово последниве години, инаку повели царе, а и браво за смешните ракции, си дрмаш.

"City's average attendance is 54,000 from a capacity of 55,000. A 98% full stadium. The 4th highest in the league. Sometimes in cup games it does drop a bit but I'm guessing that's because a lot of people just can't afford the expense of 3 games in 7 days sometimes. "

Пак ќе пишам, нека се крси Јунајтед на околието, како што се дно дна последниве сезони требаше стадионот да го преименуваат во Half Trafford.

Јас како што гледам Олд Трафорд е претежно повеќе полн.
Факти се Јунајтед е постар поуспешен и попопуларен клуб од Сити.
И Манчестер е секогаш црвен, сити со успехот во последните 10 години нема повеќе титули од Евертон.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
Клоп е предобар за реконструкција од лош Ливерпул успеа да направи шампионска екипа и да стане страв и трепет во Европа.
Смени тотално менталитет, направи предобар систем, зема одлични играчи за не толку високи суми, буквално си го градеше тимот по негов мерак и успеа да освои ЛШ и ПЛ после 20+ години.
Клоп е супер, нема збор, еве колку години наназад број еден и два се со Пеп во Европа, ама овој муабет е апла смешен. Успесите на Клоп почнуваат со трансферите на Алисон и Ван Дајк, двајца играчи за кои Клоп го сруши трансфер рекордот за голман и стопер и сеуште до ден денес се најскапите трансфери на тие две позиции. Се праи слика као Клоп да работи со буџет еднаков на оној што го имаше Пипо Инзаги у последните години на Берлускони што е апсолутна лага и глупост. Секој успешен тренер троши и трошел, еднаш се случува Лестер.

Тргни ја Барселона на страна. Таму беше одличен.
Аха, океј тогаш тргни му ги на Карло Реал и Милан (језда малце дискутабилно, според мене Карло и Милан не се толку успешна приказна како што се прикажува) и што добиваш? Освоена една премиер лига со Челзи, титула + блам со ПСЖ и титула + блам со Баерн. Ах да, и блам со Наполи имајќи на ум дека го наследи тимот на Сари што освои 91 поен во Серија А пред него. Тапа значи.

Баерн Минхен - Шампионски тим, машинерија. Пеп буквално успеа само во германија да доминира, нешто што го правеле многу пред него, нешто што го прават и многу после него. Буквално можеби и под очекувањата. не дека е многу тешко да се освои Бундеслига со Баерн Минхен.
Никој тренер во историјата на Баерн Минхен не ја доминирал Бундес на тој начин на кој што тоа го направи Пеп, знаеш да чепкаш на нет, провери и види какви нереални рекорди има срушено тој тим на Баерн. Еве ќе го спомнам Карло тука, актуелен е деновиве, он од Баерн беше избркан како куче во месец септември, само за споредба. Во ЛШ дебакл да, апсолутно.

Пеп по Барселона нема никаква реконструкција на тим.Сити исто, шампионски тим којшто веќе години пред он да дојде трошеше ко луд и градеше тим. ист резултат, домашно првенство, во ЛШ губење компас. Ги дигна по квалитет ама џабе кога резултатите се у најдобар случај просек и на граница на очекување.
?????????????? :pos:

Во две сезони (17-18 и 18-19) Сити освои 198 (сто девеесет и осум) бода. Значи 198 бода со Манчестер Сити во Премиер Лига, не со Флора Талин во Естонија прва лига. Знаеш веројатно кои тренери се вртеа тие сезони во истата лига, меѓу кои да, и Клоп.
Дали си свесен какво достигнување е ова? Ги има бутнато 90% од рекордите во лигата и освоено сите можни трофеи во истата. Не тренер на Сити, никој тренер никогаш немал такви две сезони како Пеп со Сити во 17-18 и 18-19. Резултатите биле у најдобар случај просек. :ROFLMAO:

Да, факт е, потфрла во ЛШ, најчесто заради фикс идеи или еве како сезонава заради луд сплет на околности, и да тоа ќе му биде дамка во кариерата ама дај жити се у реду е со муабетиве.
ЛШ е најпрестижно натпреварување да, ама истото е турнирско натпреварување и освен у случај ако не си класа над сите останати тимови (последната ЛШ на Баерн или Шпанија 2008-2012) тогаш среќа, ждреб, сплет на околности играат голем удел во тоа кој ќе го освои истото. Ако се рангираа тренерите само според успехот во ЛШ тогаш САФ не смее да се спомне во иста реченица со Зидан на пример. Не ми е поентата да ја омаловажам вредноста на ЛШ, баш напротив реков тоа му е и ќе му остане дамка во кариерата на Пеп ама тоа што го има направено со Сити овие години е еднакво вредно како и освојување на ЛШ.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Нема ништо појако од омаловажување на успехот на Пеп :D

Никој друг немаше да го има истиот успех со Сити како него, со буквално истиот буџет. Ни Клоп.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.819
Поени од реакции
115.853
Дај боже лепра да фати ова одвратно црно створење. Поодвратно гомно не постои од Патрис Евра, куртон, расист и дебил. Дај Боже Сити седумплете да освои следна сезона и Јунајтед и Јувентус да му испаднат у втора лига, му ебам тоа смешникот. Куртон.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.862
Поени од реакции
67.394
Не го оспорувам успехот на Фергусон, он е на врвот па после другите, но зошто за него не важеше она - да се проба во друга лига или послаб тим да видиме што ќе направи, вака секој може со Манчестер да освојува титули?
Така де, дека било толку лесно да се освојуваат титули со Јунајтед, па пласманите на Фергусон во 3 од првите 4 години биле 11-то, 12-то и 13-то место. Ја ти ја сфаќам потребата да се обидеш да плукнеш по се што е Јунајтед, ама немој со вакви лапсузи. Изгуглај прво, не е тешко.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Еве ќе ти кажам. Знаеш зошто Пеп досега со такви мега тимови после 8арса нема освоено ЛШ?
Нема среќа.
Samanot od Afrika go zaeba.... :)))
Автоматски споено мислење:

Така де, дека било толку лесно да се освојуваат титули со Јунајтед, па пласманите на Фергусон во 3 од првите 4 години биле 11-то, 12-то и 13-то место. Ја ти ја сфаќам потребата да се обидеш да плукнеш по се што е Јунајтед, ама немој со вакви лапсузи. Изгуглај прво, не е тешко.
Ferguson jebote.... Koj ima skor od 50 % osvoeni tituli ili vo prevod sekoja vtora sezona sampion. Prvite 3-4 godini ne treba niti da gi stavame vo predvid so oglod na faktot sto gradese sampionski tim.I toa pazi, zborime za posledovatelni tranzicii i promeni vo timot so godini protiv menadzeri od razlicni kalibri. Babusko...

Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Нема поглупо од тоа "Сити нема навивачи", ало, пола стадион на Јунајтед го полнат луѓе од Лондон и Ливерпул.
Далеку е Лондон од Манчестер

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
@xxixka ја и ти не сме ниту сопственици ниту менаџери и искрено стап не боли за градби, диворадби на екипи...дали толку пари, дали онолку пари потрошиле...битно за нас е кога ќе пуштиш тв или отидеш на стадион да гледаш 90 мин со уживање -уживање ..тоа трофеи -мофеи, јбг-далеку од нас енивеј...а мистер ќелчо за добар фудбал и за такво нешто(уживање во добар фудбал) е цар....

ццц....и после навивај за клуб што ќе те заебава.....90 мин - ништо...оди си па после враќај се...срамои...:LOL:
Се сложувам, парите потрошени ги ставам на кантар, не хејтам со муабет „еј овој троши ко луд“, бар не е тоа поентата. Сакам севкупно да ја согледам ситуацијата кога формирам лично мислење. У право си, гајле ми е за кешот фрлен, сакам уште утре Безоз да го купи Интер и да истури 1 миљарда у тимот и да земеме триплета, ништо нема да имам против, друго ми беше муабетот.

Околу убавиот фудбал за око не кажав ништо, индивидуална ствар е, иако се сложувам во голем дел Пеп игра интересен фудбал за око. Трофеите се и те како битни особено за голем клуб или за клуб којшто се стреми да биде во европската елита. :D

Od City napravi ogromen tim, teznee kon institucija. Pred da dojde City edvaj izbori plasman vo LS (na gol razlika mislam deka bese so United?). Timot potpolno go rekonstruira. Vo 6 godini osvojuva se vo Anglija (ima mislam 10+ tituli), poslednive 2 godini finale vo LS, polufinale (prema igrata zasluzija i ova godina da igraat vo finaleto) ili blago receno si postavuva visoki standardi. Timot od 2016 e potpolno promenet (mislam deka samo Fernandinho e od starite). Normalno, potrosi pari ama napravi masinerija.
Pazi, govorime za definitivno najkompetentnata liga na planetava momentalno, protiv eden Klop, Konte,do vcera Mourinho, vasiot Carlo i.t.n.
Vakov impact imaat samo najdobrite. Ne bilo spektakularno da sostavis masinerija koja vladee vo prvenstvoto i kotira visoko vo Evropa. Bidejki e taka ednostavno zosto United so tolku finansiska mok ne go napravi istoto? Zosto Liverpul 30 godini ne uspea da osvoi premier liga? Zosto Chelzi vo nivniot prime so Mourinho ne osvoja LS, tuku vo zalezot na karierata so fucking Di Mateo?
Lesno bilo, kao da sme na Fifa menadzer 2005 :)
Од сити направи тимиште, гази во англија, се шлогира во Европа. Пеп е мастермајнд против малите екипи, неприкосновен во лига, едноставно меле. Не би да навлагам во долга дебата и да замраме членови за Пул, Челзи итн.
Карло сега прв пат го спомнувам иначе, никаде не ги споредив јас пеп и карло.
Само кажав дека на тие услови што ги имал и на тоа што го наследил, Пеп во ЛШ не се покажа, а сигурно не бил донесен во Баерн или Сити само за во домашно првенство.
Исто како што и конте се ПОСРА во европа, иако лагано си освои скудето. Иако да бидеме реални Конте и беше донесен да го дигне тимот и да донесе титула, така да до некаде сум со помешани чуства за него се да му ебам. :D

Многу си контрадикторен, првин објаснуваш како Клоп е подобар тренер од Пеп изградил машинерија, шампионска екипа, страв и трепет во Европа.
После омаловажуваш успесите на Пеп во Англија, а фактички се натпреварува секоја година против тренерот кој што е подобар и направил прејак тим.
Не кажав подобар тренер.
Никаде не го оспорив Пеп во Лигашки систем како ПЛ или Бундес. Само кажав дека од тренер и име како Пеп Гвардиола, после тоа во Барселона се очекува многу повеќе од титула во лига така?

Клоп е супер, нема збор, еве колку години наназад број еден и два се со Пеп во Европа, ама овој муабет е апла смешен. Успесите на Клоп почнуваат со трансферите на Алисон и Ван Дајк, двајца играчи за кои Клоп го сруши трансфер рекордот за голман и стопер и сеуште до ден денес се најскапите трансфери на тие две позиции. Се праи слика као Клоп да работи со буџет еднаков на оној што го имаше Пипо Инзаги у последните години на Берлускони што е апсолутна лага и глупост. Секој успешен тренер троши и трошел, еднаш се случува Лестер.

Аха, океј тогаш тргни му ги на Карло Реал и Милан (језда малце дискутабилно, според мене Карло и Милан не се толку успешна приказна како што се прикажува) и што добиваш? Освоена една премиер лига со Челзи, титула + блам со ПСЖ и титула + блам со Баерн. Ах да, и блам со Наполи имајќи на ум дека го наследи тимот на Сари што освои 91 поен во Серија А пред него. Тапа значи.

Никој тренер во историјата на Баерн Минхен не ја доминирал Бундес на тој начин на кој што тоа го направи Пеп, знаеш да чепкаш на нет, провери и види какви нереални рекорди има срушено тој тим на Баерн. Еве ќе го спомнам Карло тука, актуелен е деновиве, он од Баерн беше избркан како куче во месец септември, само за споредба. Во ЛШ дебакл да, апсолутно.

?????????????? :pos:

Во две сезони (17-18 и 18-19) Сити освои 198 (сто девеесет и осум) бода. Значи 198 бода со Манчестер Сити во Премиер Лига, не со Флора Талин во Естонија прва лига. Знаеш веројатно кои тренери се вртеа тие сезони во истата лига, меѓу кои да, и Клоп.
Дали си свесен какво достигнување е ова? Ги има бутнато 90% од рекордите во лигата и освоено сите можни трофеи во истата. Не тренер на Сити, никој тренер никогаш немал такви две сезони како Пеп со Сити во 17-18 и 18-19. Резултатите биле у најдобар случај просек. :ROFLMAO:

Да, факт е, потфрла во ЛШ, најчесто заради фикс идеи или еве како сезонава заради луд сплет на околности, и да тоа ќе му биде дамка во кариерата ама дај жити се у реду е со муабетиве.
ЛШ е најпрестижно натпреварување да, ама истото е турнирско натпреварување и освен у случај ако не си класа над сите останати тимови (последната ЛШ на Баерн или Шпанија 2008-2012) тогаш среќа, ждреб, сплет на околности играат голем удел во тоа кој ќе го освои истото. Ако се рангираа тренерите само според успехот во ЛШ тогаш САФ не смее да се спомне во иста реченица со Зидан на пример. Не ми е поентата да ја омаловажам вредноста на ЛШ, баш напротив реков тоа му е и ќе му остане дамка во кариерата на Пеп ама тоа што го има направено со Сити овие години е еднакво вредно како и освојување на ЛШ.
Пред се, глупо ми е да дебатираме кој колку трошел и за што трошел. Да не трупаме слики, Пеп има потрошено над 1 милијарда евра, Клоп има потрошено околу 700-800 милиони евра. Но ајде, да тргнеме тоа на страна, и двајцата ќе се сложиме дека еден шампионски тим МОРА да троши пари. Лестер е чудо коешто може ни за 100 години нема да се повтори.

1. Карло јас никаде не го спомнувам, направив споредба со Ферги и Клоп околу градењето на тим.
Еве сега уште еднаш на кратко ќе пишам
Клоп дојде во Ливерпул кога ливерпул не беа фаворити. Успеа да осови ЛШ и долго очекувана ПЛ и изгради машинерија што гази и во ПЛ и во ЛШ.
Ферги е глупо и да го коментираме, створи институција од Јунајтед, капа доле за него. Искраено не би ги споредувал во градење и оддржување на тим. Колку и да е добар пеп за во лига, секогаш лично јас би го одбрал Ферги пред Пеп.

2. Пак ќе повторам, не споредувам со Карло. Од друга страна доминирал во Бундеслига. Океј. Браво за се тоа и за сите рекорди. Ја доминирал Германија. Се сложуваме тука сите на форумов. Менаџер беше на Баерн Минхен.

Околу вториот болд.

Сити е тим што се стреми и сака да биде во Европскиот Крем.
Таа Милијарда и нешто пторошена, носење на име како Пеп Гвардиола не е сигурно само за да се освојува ПЛ и да се рушат рекорди во Англија.
Пеп изгради машинерија вредна над 1 милијарда евра. Се очекува успеси да има и во Премиер Лига и во Лига на Шампиони и во Куп.

Сите страни гледај ги, и Европа и Домашни натпреварувања и Буџет - Изграден тим (што е права машинерија) - Е затоа мислам дека Пеп е на некое прифатливо Ниво - Предобар во Премиер Лига (ваљда и годинава освојува) ама затоа флоп во ЛШ.
Дамката од ЛШ барем за мене е голема. Пошто баш од Пеп Гвардиола и од Манчестер Сити се очекува да го направат тој исчекор и да освојат конечно ЛШ. Баш заради тоа што имаат машинерија што меле во Премиер Лига.

За Крај, секоја чест за тоа што го прави во Лига и домашни натпреварувања ама не се игра само во Лига и домашни натпреварувања. :D

На крај краева у реду е. Сите си имаме различно мислење, не може за се да се сложуваме.

Kajgana Shop

На врв Bottom