... и двата тима првите титули во ова натпреварување ги освоија на ВемблиТочно ова ќе биде дуел на двата најуспешни тимови последниве години.
Ова е 3 финале за Барса 2006-2009-2011
3 и за Манчестер 2008-2009-2001
Двата тима имаат по 3 титули.
Ова е ЛШ, овде нема редови, традиции(т.е. има традиции, кои постојат за да се рушат). И по моја логика финале требаа да играат Челзи-Реал или Шалке-Реал. И секој кој што го елиминираше Арсенал во нокаут фазата во ЛШ, одма во наредната фаза(пр. од 1/4 во 1/2 финале) губи и отпаѓа, меѓутоа овојпат не беше баш така. И мноогу, многу други вакви 'редови', кои барем во ЛШ не треба да ги земаме во обзир.... и двата тима првите титули во ова натпреварување ги освоија на Вембли
Според мојата логика, на ред е Јунајтед да ја освои титулата ... Барса секогаш е позади Манчестер кога се освојуваа титулите... Манчестер првата ја освои 1968, а Барса 1991... Јунајтед втората ја освои 1999, Барса 2006... и Јунајтед третата ја освои во 2008, а Барса во 2009... Манчестер ги победи Барса во полуфиналето во 2008, а Барса им врати во финалето 2009... епа сега како иде редот, така, Јунајтед да победи и да ја земе четвртата титула
И моу вака и моу онака,Ферги не е моу да се разбереме.Манчестер не е Реал.i mou ja ostavi travata nekosena na bernabe (nadevajci se deka barsa ke prave greski na povisoka treva) pa vidovme sto se sluci so real
mislam deka ne bi trebalo da ima problem so terenot kakov i da bide
Ондак Бускетс поарно да не игра. Ќе му одземат 2 пати топка, ќе се тресне на земја и 100% ќе се повреди.Колку за инфо, теренот на Вембли е претврд, на што се жалат сите фудбалери и лесно доаѓа до повреда. Ќе било променето земјиштето и тревата ама по финалето.
You are sure about that?сигурен сум дека Фергусон ќе игра нешто слично како Мурињо,но не со толку екстремно насилна игра,ќе се брани и ќе гледа да не прими гол по можност 120 минути - свесен е дека не може да креира игра и да ја потисни Барселона ниту 5 минути и многу добро знае дека само неколкуте контранапади може да му го донесат трофејот во негови раце
за играта на Барселона не треба многу да зборуваме - никој не ја надигра сезонава ниту успеа да им парира пред СЕ на триото Чави-Иниеста-Меси на кои не им се одзема топка без прекршок и го излудуваат противникот со нивните компјутерски точни пасови и додавања......Пеп ќе го има на располагање речиси целиот состав така да нема да има никаква пречка Барселона да го изигра она најдоброто,единствено загрижува лошата форма и неефикасност на Давид Виља од кого многу повеќе се очекуваше сезонава
мислам дека ќе гледаме одличен натпревар во годинешното финале на ЛШ и типувам на точен резултат 2:0 за Барселона :party3: