UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Нека ме поштедат барса фановите ама мене овој Де Јонг засега не ми изгледа некој wow играч, можеби му треба време да се вклопи, можеби Валверде го десеткува, млад е има време за напредок ама не е некој играч кој би ја носел цела средина на Барса, нешто шо го правеше Бускетс на времето.
Kaj ke ti izgleda koga e forsiran na neprirodna pozicija za nego (CM) zatoa što ličel na Rakitič :). Inaku na CDM e top igračot ali ja nemaa kreacijata na eden Artur na primer .
Автоматски споено мислење:

Мојот човек Видал кога влезе се сврте се. :cool: Uno di noi!

Шала на страна, Барса беше ранлива денеска, има за што да жали Интер. Класика Конте у Европа иначе, ништо ново. Дадоа гол и прерано се затворија. Јес да имаа шанси и за 0-2 и беа бољи у прво полувреме ама требаше и у второ да продужат со исто темпо. Барем до втор гол, после нека се затворат. Напротив, се повлекоа уште на 0-1 и нормално под притисок ќе пукнеш кога тогаш против Барса на Камп Ноу. А со замената Гаљардини место Санчез се беше јасно, тука си упука Конте у колено.

Иначе морам да додадам. Ги мрзам Интер од дно на душа, ама мислам дека имаше пенал за Интер у ситуацијата со Сенси. Да беше обратно, сигурно ќе го свирнеше. Да не зборам за ситните фаули што увек ги свиреше у корист на Барса. Човек да не сака да се сретне со Барса и Реал у ЛШ не ради што им се плаши на јачината на тимот, туку баш ради ова.
Jas mislam deka ne se zatvorija. Aleksis jes da beše opasen prvoto poluvreme ama vtoroto izgleda nemaše poveke ni moki. Ne znam što zamisla imaše Konte so Gallardini, verojatno svežina?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.944
Поени од реакции
116.466
Jas mislam deka ne se zatvorija. Aleksis jes da beše opasen prvoto poluvreme ama vtoroto izgleda nemaše poveke ni moki. Ne znam što zamisla imaše Konte so Gallardini, verojatno svežina?
Da se zatvori Vidal najverojatno, odnosno lesniot protok na topkata na Barselona vo vtoroto poluvreme. Sakase da ja zgusne sredinata, verojatno i so bod bese zadovolen znaejki deka Lukaku e povreden, Alexis izdisan....

Inace dobar e Frenkie be, ne znam sto si gledala ti Stefi, ama prejak igrac e i tek ke stanuva. Od lanskiot tim na Ajaks on, De Ligt, Van de Beek, Zijec i Neres se istaknuvaa od pomladite, ali Frenkie i De Ligt najvekje bodea oci. U pravo e clenov sto vika deka ne go igra na pravata pozicija smesnikot Valverde, ama toa e radi Buskets. Jebiga on i Pike imaat status na zastiteni mecki kolku i da se dobri ili losi vo forma.

Edno prasanje do fanovite na Barsa, ima probano Valverde sezonava so Frenkie-Artur-Rakitic/Vidal u sredina i zosto ne?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја мислев навивачиве на Јувентус и Милан се удрени со мокар чорап али и овие на Барселона не биле нешто боље (част искључоцима)

Споредби лежење, посед имала барса, фудбал се играл две полувремиња, што му рекол Пеле на Марадона у локалната биртија у Рио итн.

Факт 1 - Тотално ама Т О Т А Л Н О надиграни во прво полувреме и ако гледаме според шанси, комотно требаше 0-2/3 да биде.

Факт 2 - Утакмицата ја реши никој друг освен МЕСИ.

Ако ја погледнете снимката од голот, на половина на Интер има 3-4 играчи на Барса од кои што 2 се скроз назад и Меси горе со Суарез у Центар ... ама Меси не би бил Меси ако не навлече 4 играча на Интер и успеа да ја протне топката.

Тоа е тоа - Не дека очекувавме нешто на Ноу Камп со тоа што измени немаме ни за Лек ама вакво вадење од фејк навивачиве на Барселона прави да ми се повраќа.

пс: Имаше пенал - Нема ВАР до 1/16 од ЛШ (бар така прочитав) т.д не се глеал ВАР вчера посекако ...

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Da se zatvori Vidal najverojatno, odnosno lesniot protok na topkata na Barselona vo vtoroto poluvreme. Sakase da ja zgusne sredinata, verojatno i so bod bese zadovolen znaejki deka Lukaku e povreden, Alexis izdisan....

Inace dobar e Frenkie be, ne znam sto si gledala ti Stefi, ama prejak igrac e i tek ke stanuva. Od lanskiot tim na Ajaks on, De Ligt, Van de Beek, Zijec i Neres se istaknuvaa od pomladite, ali Frenkie i De Ligt najvekje bodea oci. U pravo e clenov sto vika deka ne go igra na pravata pozicija smesnikot Valverde, ama toa e radi Buskets. Jebiga on i Pike imaat status na zastiteni mecki kolku i da se dobri ili losi vo forma.

Edno prasanje do fanovite na Barsa, ima probano Valverde sezonava so Frenkie-Artur-Rakitic/Vidal u sredina i zosto ne?
Nema probano oti e glup i izmisluva topli vodi. Neznam, valjda tera fora filozofii, Krojf i picke materine so 4-3-3, namesto da se potrudi i ako vrodi plod da fura takva formacija.Od sinoka videnoto na levo krilo Grizman im e skroz neefektiven i zatoa može da proba 4-4-2 ili vo najdobar slučaj 3-5-2 so Frenki de Jong na CDM, Vidal,Artur(CM), Dembele, Messi(wing) i najistureno duo Suarez so Grizman vo napad. I taka 4-3-3 e pročitan bukvar a i dosta rizičen(bekovite im se premnogu ofanzivni i zatoa se ranlivi na kontri). So 3-5-2 mnogu postabilni ke se i vo odbrana a i veruvam poefektivni vo napad.
Konte im trebaše na ovaa Barsa.So vakov roster i 3-5-2 mame ke ebavaa.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.774
Ја мислев навивачиве на Јувентус и Милан се удрени со мокар чорап али и овие на Барселона не биле нешто боље (част искључоцима)

Споредби лежење, посед имала барса, фудбал се играл две полувремиња, што му рекол Пеле на Марадона у локалната биртија у Рио итн.

Факт 1 - Тотално ама Т О Т А Л Н О надиграни во прво полувреме и ако гледаме според шанси, комотно требаше 0-2/3 да биде.

Ако ја погледнете снимката од голот, на половина на Интер има 3-4 играчи на Барса од кои што 2 се скроз назад и Меси горе со Суарез у Центар ... ама Меси не би бил Меси ако не навлече 4 играча на Интер и успеа да ја протне топката.

Тоа е тоа - Не дека очекувавме нешто на Ноу Камп со тоа што измени немаме ни за Лек ама вакво вадење од фејк навивачиве на Барселона прави да ми се повраќа.

пс: Имаше пенал - Нема ВАР до 1/16 од ЛШ (бар така прочитав) т.д не се глеал ВАР вчера посекако ...
факт е дека ТОТАЛНО беа Интер надиграни у второ шо пак се доаѓа до заклучок дека фудбал стварно се игра две полувремиња
откако кловнот им е на клупа факт е дека може да се победи Барса на Кампот

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
факт е дека ТОТАЛНО беа Интер надиграни у второ шо пак се доаѓа до заклучок дека фудбал стварно се игра две полувремиња
откако кловнот им е на клупа факт е дека може да се победи Барса на Кампот

Sent from my iPhone using Tapatalk
Добро брат ама глуп со сила се правиш?

Како беа Интер надиграни во второ со 1 шанса со шут од далеку на Дембеле и 2-та гола што дојдоа по индивидуални потези (Меси и Суарез) ако го споредиме тоа со првото полувреме?

И не знам што ти е поентава, никој не ја носи Барселона на рамниште на Миравци ама за вчера не знам зашто наоѓате оправдувања дека во првите 45мин не знаевте каде терате и дека со малку повеќе среќа (играч со поише акал од ЛАутаро) ќе беше решена текмата уште на полувреме и дека да не беа индивидуалните потези на Меси и Суарез, Барселона не покажа ама баш Н И Ш Т О.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.862
Поени од реакции
10.231
A sto e tolku glupo vo izjavata?

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Па глупа е во старт, самиот муабет нема логика, мислиш Арсенал е ПСЖ, Јунајтед или некој кинески клуб па му плаќа милион неделно на Обамејанг. Знаеш колку зема Обамејанг неделно?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449

Лани имаше од нокаут фазата, оваа сезона има од почетокот.

Гледаа ВАР на многу утакмици досега.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Па глупа е во старт, самиот муабет нема логика, мислиш Арсенал е ПСЖ, Јунајтед или некој кинески клуб па му плаќа милион неделно на Обамејанг. Знаеш колку зема Обамејанг неделно?
Колку? Сигурно ДУПЛО од тоа што земаше во Дортмунд...и тука зборовите на газдата имаат смисла..

Не кажа човекот ништо лошо, вистината е дека се пресели во клуб каде ќе зема дупло поголема плата а нема ми да помитиса лига на шампиони..

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917

секогаш вие фановите на интер сте најреални, најдобри, најфер... секогаш интер кога губи, губи бидејќи нема среќа, а кога победува, победува заслужено... :tapp:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.862
Поени од реакции
10.231
Колку? Сигурно ДУПЛО од тоа што земаше во Дортмунд...и тука зборовите на газдата имаат смисла..

Не кажа човекот ништо лошо, вистината е дека се пресели во клуб каде ќе зема дупло поголема плата а нема ми да помитиса лига на шампиони..
Зборовите на газдата 7маат смисла сљмо во очите на фанови на Дортмунд, одлично оправдување за продажбата, логика НУЛА
Пак ќе ти кажам, не е Арсенал мифка од клуб што никогаш не играл ЛШ нити па е кинеска перална на пари, а уште помалку клуб што нема да помириса ЛШ. Како ти заклучи дека нема да помириса ЛШ?
Пратиш што се случува во ПЛ последниве години?
Знаеш дека лани мртва трка имаше за 3-то и 4-то место или пратиш фудбал на резултати?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.755
Зборовите на газдата 7маат смисла сљмо во очите на фанови на Дортмунд, одлично оправдување за продажбата, логика НУЛА
Пак ќе ти кажам, не е Арсенал мифка од клуб што никогаш не играл ЛШ нити па е кинеска перална на пари, а уште помалку клуб што нема да помириса ЛШ. Како ти заклучи дека нема да помириса ЛШ?
Пратиш што се случува во ПЛ последниве години?
Знаеш дека лани мртва трка имаше за 3-то и 4-то место или пратиш фудбал на резултати?
Не знам што се лутиш толку, изјавата е точна. Обамејанг зема поголема плата од таа во Дортмунд, и не игра ЛШ.

Никој ништо лошо не пиша за Арсенал.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Исто како што ништо не значи дека и оваа година ќе биде така. Баш и нема покажано дека учи од грешките, испаѓа од Ливерпул, Монако и Тотенхем 3 години по ред баш ради неговата тврдоглавост да не менува ништо во играта независно од противникот. Да не зборам па за неговиот успех додека беше во Баерн..
Па добро де, ќе видиме. Зборот ми е дека не треба да се отпишува Сити само за тоа како играле прошлите сезони, како што прават некои. Факт е дека имаат гром состав и можат да си дозволат најмногу ротации. Заедно со Ливерпул се најдобри екипи во светот моментално. Играчите се сега поискусни и плус се мотивирани до даска баш за трофејот во ЛШ. Пеп во последните две сезони направи извонредна работа во ПЛ плус е тренер кој два пати веќе освоил ЛШ. Не е некој шупак што не си ја знае работата па ете заради него тимот не може да освои. Сите овие факти го прават Сити прв фаворит оваа сезона, посебно кога тимови како Барса, Реал или Баерн играат променливо.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.862
Поени од реакции
10.231
Не знам што се лутиш толку, изјавата е точна. Обамејанг зема поголема плата од таа во Дортмунд, и не игра ЛШ.

Никој ништо лошо не пиша за Арсенал.
Ај прочитај ја изјавата пак и кажи ми дека не е малициозна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom