UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Ne babus, samo kazav mislenje za nosonja, citaj ponazad pisav zasluzena pobeda i prolaz na Juventus.

Ne babus, samo kazav mislenje za nosonja, citaj ponazad pisav zasluzena pobeda i prolaz na Juventus.
Па не, дека прошли пут ме посочи ко пример за мозочен удар кога го пцуев Симеоне и тоа оправдано за гнасно гестикулирање. Тука да го оставиме на страна тоа што цело понашање му е ко на мајмун што скока покрај аут линија а фудбалот што го практикува е уби Боже.

Абе таков е ама пак без страв оди секогаш неможеш да го негираш тоа. Колку само пати им е пукната главата на него и Матераци само они си знаат, можеш да го мразиш ко што и јас го мразам Матераци али и двајцата се класа штопери. Едниот пензиониран :D. Такви се Италијаните, да не направеше тоа што направи Матераци со Зидан којзнае дали ќе осовеше Италија:D.
Ne bese Materazzi klasa stoper be, mislam super bese ama ne megu najjakite defanzivci, barem za mene. Nikad nema da mu gi zaboravam selskite dijagonali od 80 metri koi nikad ne gi gagjase. :D inace nosonja e klasa stoper nema zbor, mene me nervira sto e ligle. :D

Materzzi e klasicen selski igrac, topka moze da projde covek ne. :D

Ама сепак од Баерн и од Реал изгуби..тие не се некои клошари па така да потценувате..пак се работи за едни од најсилните и најквалитетните клубови во Европа...и плус самите финалиња што ги изгуби беа од поквалитетни екипи т.е. најдобрите Барселона и Реал...ајде да испаднеа од Галатасарај разбирам ама сепак малце неосновани критики добива Алегри кој руши рекорди во Сериа А и никаква заслуга не добива за тоа.

Џонка брат де бе чити,реков не навлегувам во дискусијата за квалитет,единствено му се обраќам за историските пресврти.Реков што е пресврт,не алмост пресврт,не ме јеби.
Иначе чисто веќе кога се закачи,позитивно мислење имам за Алегри,само помалку пичка да е,врхунац ќе е.

И двете се постигнувања сами за себе. Особено тоа лани со Реал.
Разликата беше пенал во последните секунди.
Али да, на тие натпревари мислам. Најчесто, причината што Јувентус доаѓа во ситуација "за малку" да прави чуда против поквалитетни тимови, се негови тактички одлуки.

Не го сакам ни ја многу, посебно оној глуп smirk што го има на фаца, кога работите одат во негов прилог, ама човекот е мајстор на својот занает. Резултатите зборат за него, нема што да дебатираме.

Ne bese Materazzi klasa stoper be, mislam super bese ama ne megu najjakite defanzivci, barem za mene. Nikad nema da mu gi zaboravam selskite dijagonali od 80 metri koi nikad ne gi gagjase. :D inace nosonja e klasa stoper nema zbor, mene me nervira sto e ligle. :D

Materzzi e klasicen selski igrac, topka moze da projde covek ne. :D
Брат за мене секогаш Матераци бил класа штопер, играч со многу малку грешки, секогаш фајтерски настроен, тоа време Интер беше нон стоп во ЛШ. Остана незабележан толку многу ради некој други хајпнати играчи и не доаѓаше до израз, да игра денес на овие штопери што играат моментално може лекции да им дели.

Nikad ne e ist Materazi, on barem tepase i idese posle toa u fight, a gomnovo tepa i kvici kaj sudijata deka ne go pipnal igracot. Abe ubavo rece Marli, najgolemiot fake tough guy e nosonja, semejstvo da mu ebam nikakvo.
Прашај го Шевченко дали не беше ист. :D
Ќе му влезеше со отворен ѓон во колено и после он глумеше повреден.

Уште ли бе за мудата на Чоло се прави муабет. :pos:
Човек ќе помисли дека жртвувал бебиња во дресови на Јувентус.

Муабетот сега ќе биде за Роналдо, а треба повеќе да биде за Алегри. Ги издоминира Атлетико утакмицава. Според мене, дефинитивно тактички најспремниот тренер во светот последните 10ина години. Си има свои мани, ама за да постави противигра и да изгура утакмица на мускули е прав мајстор.
Не ми се верува дека се збореше за негова смена, ако не се пласираа понатаму.
Пишуваш издржани мислења, ама проблемот е што очигледно е дека (пре)малку го гледаш Јувентус, па откако си ги гледал денеска наеднаш Алегри ти изгледа како мајстор. Реалноста е далеку од тоа, особено минатата и оваа сезона. Јувентус во Серија А има тим светлосни години поквалитетен од останатите. Ајде тоа на страна, овој тим има навика и рутина да победува, противниците пола се откажани уште пред да почне мечот. Мислам погледни го составот некни против Удинезе и гледај ја утамицата. Едноставно Јувентус е предобра средина за менаџирање. Има многу малку притисок од управата, а ако не ти чини напаѓач од 90 милиони како Игуаин, тогаш ќе го дадат без пари и ќе го донесат... хм хм, Роналдо. За уште 100 милиони и плата која ни тој не знае колку изнесува.

Јувентус точно дека нема пораз во Серија А, но во ЛШ има три на 8 утакмици. Со едниот во групата од Јанг Бојс ризикуваше прво место во групата, со оној пред три недели да не зборуваме. Аталанта во купот иста така не исфрли брутално, со 3-0 ќотек без пола шанса да имаме. Далеку е сезоната од онаква каква што тимот има квалитет да биде, само големата разлика со лигата ја затскрива оваа работа. Нема да биде крај на светот ако не се освои ЛШ оваа сезона, ама дефинитивно ќе биде крај ако видиме уште една утакмица како онаа во Мадрид каде што тим со Роналдо и Дибала во составот не креираше ниедна шанса за 90 минути.

Ne moze da e najdobar igrac ako pola sezona go nema, nekogas vazen e i kontinuitetot vo fudbalot, ne samo odredeni mecevi. Sevkupno gledano on i Mesi se najdobrite igraci vo istorijata, ama padnat mu e gazot poslednite 2 3 sezoni i ne gi igra dobro vo celost, znae da prespiva odredeni periodi.
Stek bato jas nikogas ne go negiram Mesi, sekogas sum zborel deka megju niv dvajca on e toj potalentiraniot ama toa sto Ronaldo go prai ovie 5 sezoni e vrhunac i normalno e da kazam deka e najdobar.

Mamojeb u nokaut faza.

Ne drzat voda ovie muabeti deka bil padnat, deka se gubel odredeni periodo poso site igraci imaat takvi momenti, ni Mesi ne e konstanten celo vreme.

Baska covekot ima neviden winning mentality, mashina e, ne moze da mu se naogjaat zamerki za sitnici.

Stek bato jas nikogas ne go negiram Mesi, sekogas sum zborel deka megju niv dvajca on e toj potalentiraniot ama toa sto Ronaldo go prai ovie 5 sezoni e vrhunac i normalno e da kazam deka e najdobar.

Mamojeb u nokaut faza.

Ne drzat voda ovie muabeti deka bil padnat, deka se gubel odredeni periodo poso site igraci imaat takvi momenti, ni Mesi ne e konstanten celo vreme.

Baska covekot ima neviden winning mentality, mashina e, ne moze da mu se naogjaat zamerki za sitnici.
Kimo baba, ne go sporam toa deka e tezok clutcher i deka pekol prai u nokaut faza, ama ne mozes samo nokaut fazata da ja zemes i da reces deka e najdobar. Barem za mene e taka, treba celokupno cela sezona da se gleda. Mada nema veze, ne go pobiva faktot deka likot e masina i deka e na vrhunac koga e najpotrebno.

Kimo baba, ne go sporam toa deka e tezok clutcher i deka pekol prai u nokaut faza, ama ne mozes samo nokaut fazata da ja zemes i da reces deka e najdobar. Barem za mene e taka, treba celokupno cela sezona da se gleda. Mada nema veze, ne go pobiva faktot deka likot e masina i deka e na vrhunac koga e najpotrebno.
Stek najtragicno e so mislam deka do pred da doe Ronaldo u Juve delevme isto mislenje :D

I celokupno koa ke gi zemes nekoi sezoni, pak e najdobar, istite brojki so Mesi gi ima a spored tebe "spie" golem del od sezonata.

Тачно, тоа што беше мизерен против Јанг Бојз у гости коа играа е побитно да се земе у обзир од ова денеска.

giphy.gif

Тачно, тоа што беше мизерен против Јанг Бојз у гости коа играа е побитно да се земе у обзир од ова денеска.

giphy.gif
Ne zboram za sezonava, za lani i preklani, a narocito lani kade bese mizeren u prv del na sezona. Sea mislam deka ima 19 komada u serija A, se bori za prv strelec, eve denes 3 u LS, generalno dobra sezona ima.

Inace sezonava Mesi i Aguero se bez konkurencija do sega.

Пишуваш издржани мислења, ама проблемот е што очигледно е дека (пре)малку го гледаш Јувентус, па откако си ги гледал денеска наеднаш Алегри ти изгледа како мајстор. Реалноста е далеку од тоа, особено минатата и оваа сезона. Јувентус во Серија А има тим светлосни години поквалитетен од останатите. Ајде тоа на страна, овој тим има навика и рутина да победува, противниците пола се откажани уште пред да почне мечот. Мислам погледни го составот некни против Удинезе и гледај ја утамицата. Едноставно Јувентус е предобра средина за менаџирање. Има многу малку притисок од управата, а ако не ти чини напаѓач од 90 милиони како Игуаин, тогаш ќе го дадат без пари и ќе го донесат... хм хм, Роналдо. За уште 100 милиони и плата која ни тој не знае колку изнесува.

Јувентус точно дека нема пораз во Серија А, но во ЛШ има три на 8 утакмици. Со едниот во групата од Јанг Бојс ризикуваше прво место во групата, со оној пред три недели да не зборуваме. Аталанта во купот иста така не исфрли брутално, со 3-0 ќотек без пола шанса да имаме. Далеку е сезоната од онаква каква што тимот има квалитет да биде, само големата разлика со лигата ја затскрива оваа работа. Нема да биде крај на светот ако не се освои ЛШ оваа сезона, ама дефинитивно ќе биде крај ако видиме уште една утакмица како онаа во Мадрид каде што тим со Роналдо и Дибала во составот не креираше ниедна шанса за 90 минути.
Не сум го гледал еднаш Јувентус сезонава, ни Алегри тренира само сезонава. Зборам за целиот негов body of work. Вклучително и оваа сезона.
Btw, прилично глуп аргумент е, не си гледал не знаеш. Еве ја ќе кажам сум гледал и знам, каде ќе иде дискусијата натаму? Ако, коментирам значи дека сум гледал повеќе од еден натпревар за да оформам мислење.

Точно дека нема пораз во 27 коло во Сериа А, ама не игра во рамките на квалитетот? Кој е квалитетот тогаш на тимов, може да елаборираш? Барса под Пеп? Реал со 3 ЛШ по ред? Баерн на Хејкенс?
Тимот игра дефинитвно во рамките на квалитетот. Проблемот се вашите очекувања како фанови. Јувентус има убедливо најслаб среден ред од сите фаворити во ЛШ. Никој тренер нема да ги направи Бентакур, Матуиди, Емре и останатите да играат како Сити.
Додавањето на 34 годишниот Роналдо на тимот, нема да го крене нивото на квалитет на останстиот дел од тимот.

Можеби во Италија тоа не доаѓа до израз поради послабиот квалитет на останатиот дел од тимовите, ама во ЛШ прави разлика. И таму, Јуве нема коњи за тркање.
Јувентус не стигаше два пати до финале поради супериорниот квалитет во однос на противниците, туку поради класичен добар италијански тактички фудбал. А тоа беше во голема мера заслуга на Алегри.

Јас би сакал да го сменат на крај на сезона. Така најлесно ќе видиме кој е во право. Навиките за победување (за кои он има огромен удел) многи лесно се губат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom