UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум го гледал еднаш Јувентус сезонава, ни Алегри тренира само сезонава. Зборам за целиот негов body of work. Вклучително и оваа сезона.
Btw, прилично глуп аргумент е, не си гледал не знаеш. Еве ја ќе кажам сум гледал и знам, каде ќе иде дискусијата натаму? Ако, коментирам значи дека сум гледал повеќе од еден натпревар за да оформам мислење.

Точно дека нема пораз во 27 коло во Сериа А, ама не игра во рамките на квалитетот? Кој е квалитетот тогаш на тимов, може да елаборираш? Барса под Пеп? Реал со 3 ЛШ по ред? Баерн на Хејкенс?
Тимот игра дефинитвно во рамките на квалитетот. Проблемот се вашите очекувања како фанови. Јувентус има убедливо најслаб среден ред од сите фаворити во ЛШ. Никој тренер нема да ги направи Бентакур, Матуиди, Емре и останатите да играат како Сити.
Додавањето на 34 годишниот Роналдо на тимот, нема да го крене нивото на квалитет на останстиот дел од тимот.

Можеби во Италија тоа не доаѓа до израз поради послабиот квалитет на останатиот дел од тимовите, ама во ЛШ прави разлика. И таму, Јуве нема коњи за тркање.
Јувентус не стигаше два пати до финале поради супериорниот квалитет во однос на противниците, туку поради класичен добар италијански тактички фудбал. А тоа беше во голема мера заслуга на Алегри.

Јас би сакал да го сменат на крај на сезона. Така најлесно ќе видиме кој е во право. Навиките за победување (за кои он има огромен удел) многи лесно се губат.
Nema da go smenat jer bas pred nekoj den sednale agneli so alegri na masa i dogocorile i anredna sezona da go vodi timot... ete procitaj na nas fan klub..

Низ нетов еден тон негативни коментари за Симеоне и Атлетико, дел оправдани, дел форсаторски како што беа форсаторски и оние контра Алегри и Јувентус после првиот меч.

Вака, Симеоне веќе долги години го води Атлетико и од мидтејбл тимче го направи гигант во европскиот фудбал, што секако само по себе е достигнување за почит. Откако е тренер на Атлетико има освоено Примера покрај мега јаките и финасиски појаки Реал и Барса, две ЛЕ, две финалиња ЛШ од кои едното несреќно изгубено, другото на пенали, и да не набројувам за купови, суперкупови и слично. Не може после една лоша утакмица да е дно од тренер, да е пичка, да е лигле, незналица и слично. Чудесно е како се менува мислењето на просечниот навивач од меч во меч, се кладам утре Чоло да ја плесне Барса на Кампот ќе има еден тон падобранци каде ќе се смеат на Валверде а ќе го возвишуваат него.

Симеоне денес дојде да ги одбрани двата гола предност од првиот меч, што по мене е сосема исправна и коректна одлука, јебига не се сите Гвардиола и Клоп па да напаѓаат секој меч и да играат ултра офанзивно, само проблем беше начинот на кој ги бранеше тие 2-0. Тука ја еба Чоло работата, криминална му беше тактиката денес и заслужува секакви критики за тоа. Али тие критики ги заслужува за денешниот меч, не за целокупната кариера. Едно е дали некому се допаѓа фудбалот што го форсира Чоло или не, друго е да го негираш како тренер покрај толку успеси со тим составен од играчи чиј квалитет е послаб од оној на останатите гиганти во европскиот фудбал.
Чисто за пример, и мене не ми се допаѓа фудбалот што го форсира Алегри ама човекот освојува 250 години по ред серија А, игра две финалиња ЛШ, стига 3 гола предност на Бернабе против Реал и да не набројувам даље, глупо е да се зборува од инает пошо одреден стил на игра не ти се допаѓа. Пеја и Кимо, забрането ви е да ми го спомнете Анчелоти, секад ќе форсам за него и не кур умарајте. :D

Ме боли кур брокац мене за анЏелоти, ќе го остаам Кимо да умара за него. Иначе, за Симеоне се сере во моментов ради курчењето по првиот меч, кога се држеше за јајца, што е реално непочитување на противник и орангутанско „радување“. Нека ти текне Ставро што пишуваше за Конте кога се бесеше по трибини хахахаха е ова е бетер, реално и сеа со право го пљукаат. За квалитетите, не би требало да му се оспорат баш поради тоа што го пиша. Нејсе, знаеме дека го браниш бро, ради клаузулата што ја има у договорот. Стадионот го отворија, сеа уште 7 пати да се искоси трева и може веќе да преговара со Интер hhhhhhhhhhhhhhhhh ;)

Ме боли кур брокац мене за анЏелоти, ќе го остаам Кимо да умара за него. Иначе, за Симеоне се сере во моментов ради курчењето по првиот меч, кога се држеше за јајца, што е реално непочитување на противник и орангутанско „радување“. Нека ти текне Ставро што пишуваше за Конте кога се бесеше по трибини хахахаха е ова е бетер, реално и сеа со право го пљукаат. За квалитетите, не би требало да му се оспорат баш поради тоа што го пиша. Нејсе, знаеме дека го браниш бро, ради клаузулата што ја има у договорот. Стадионот го отворија, сеа уште 7 пати да се искоси трева и може веќе да преговара со Интер hhhhhhhhhhhhhhhhh ;)
На страна раковидниот крај на постот, заборавив да спомнам дека заслужено си доби ремет за вадењето јајца на првиот меч. Во постот ги опфатив оние кои ги оспоруваат неговите тренерски квалитети што за мене е апсурдно, па не изгубија од Малме ебаго, од Јувентус изгубија, една од најсилните екипи во Европа.

На страна раковидниот крај на постот, заборавив да спомнам дека заслужено си доби ремет за вадењето јајца на првиот меч. Во постот ги опфатив оние кои ги оспоруваат неговите тренерски квалитети што за мене е апсурдно, па не изгубија од Малме ебаго, од Јувентус изгубија, една од најсилните екипи во Европа.
Верувај голем процент на фанови на Јувентус од секогаш го почитувале како тренер. Од ништо направи сосема респектабилна екипа која е постојано во врво,т но неможеш нешто такво да направиш пред цел стадион, ајде ќе разберам да било наменето кон навивачите на Јувентус па и кон целиот тим ама утакмицата ја гледаат и мали деца, жени, каква порака праќа со тоа? Премногу примитивно и многу невкусно и затоа сега го хејтаат сите не само навивачи на Јувентус, треба да бидеш џентлмен за да те почитуваат неможе со такво однесување. Ајде Мурџо донекаде го оправдувам го свиркаа цела текма, ама овој? Никакво оправдување нема и засекогаш ги има изгубено симпатиите на многу негови фанови, фанови на други екипи. Мене потегот на Роналдо против Ман Ју со покажување на мускулите ми беше тотално идиотски, за среќа потоа отиде до трибината и се извини, ама овој, шта речи, коју поруку послати. Немам коментар како да го опишам тоа што го направи, али ете пишав карамта е заебана работа му се врати како бумеранг право во лице.

Pa dobro i Ronaldo pokaza muda denes sto e isto taka selski pa nikomu nisto. Ne bese vo red potegot sekako, ama toa nikako ne pokazuva dali e dobar trener ili ne, mi ja kontas poentata valjda. Si go zasluzi remetot Cholo nema sto, definitivno ne mu trebase ona so jajcata na prviot mec. Da gi pokazese denes posle mecot ke imase smisla, vaka prerano se izraduva. :D

Pa dobro i Ronaldo pokaza muda denes sto e isto taka selski pa nikomu nisto. Ne bese vo red potegot sekako, ama toa nikako ne pokazuva dali e dobar trener ili ne, mi ja kontas poentata valjda. Si go zasluzi remetot Cholo nema sto, definitivno ne mu trebase ona so jajcata na prviot mec. Da gi pokazese denes posle mecot ke imase smisla, vaka prerano se izraduva. :D

Ке покаже. Чоло требаше да го казнат за тоа, Роналдо виде дека овој помина неказнето, па кога веќе нема казна, може и он да се исељачи.

За мене пак Алегри останува глуп, само што овој пат никој не го фермаше или самиот научи лекција од минатите години дека после враќање на резултат не се брани во ЛШ. Но некако имам осет дека во следниот натпревар Алегри пак ке биде на дело... со тактизирање одбрана/контра што само глуп не може да сфати дека таквиот начин на игра не е природно за овој тим со овие играчи што ги има Јуве ни ова сезона ни минатата. Но нема секој пат да има вакво враќање ако продолжи со тие глупави идиотски тактизирања карма ке удира

Абе таков е ама пак без страв оди секогаш неможеш да го негираш тоа. Колку само пати им е пукната главата на него и Матераци само они си знаат, можеш да го мразиш ко што и јас го мразам Матераци али и двајцата се класа штопери. Едниот пензиониран :D. Такви се Италијаните, да не направеше тоа што направи Матераци со Зидан којзнае дали ќе осовеше Италија:D.

Тие ти се играчи што увек ги мрзиш ако не се у твоја екипа, но реално вршат ОГРОМЕН дел од работата.
Пошо јебени Матераци го извади Зидан од игра у финале, пошо не еднаш Киелини ги извадил од патики противничките напаѓачи со такви "неприметни" дрски стартови, туркања, влагања у колено кои не биле санкционирани.
Само скроз нема потреба од театаров, да се ваља по терен ко Василиј Зајцев да го стрелал.

Не сум го гледал еднаш Јувентус сезонава, ни Алегри тренира само сезонава. Зборам за целиот негов body of work. Вклучително и оваа сезона.
Btw, прилично глуп аргумент е, не си гледал не знаеш. Еве ја ќе кажам сум гледал и знам, каде ќе иде дискусијата натаму? Ако, коментирам значи дека сум гледал повеќе од еден натпревар за да оформам мислење.

Точно дека нема пораз во 27 коло во Сериа А, ама не игра во рамките на квалитетот? Кој е квалитетот тогаш на тимов, може да елаборираш? Барса под Пеп? Реал со 3 ЛШ по ред? Баерн на Хејкенс?
Тимот игра дефинитвно во рамките на квалитетот. Проблемот се вашите очекувања како фанови. Јувентус има убедливо најслаб среден ред од сите фаворити во ЛШ. Никој тренер нема да ги направи Бентакур, Матуиди, Емре и останатите да играат како Сити.
Додавањето на 34 годишниот Роналдо на тимот, нема да го крене нивото на квалитет на останстиот дел од тимот.

Можеби во Италија тоа не доаѓа до израз поради послабиот квалитет на останатиот дел од тимовите, ама во ЛШ прави разлика. И таму, Јуве нема коњи за тркање.
Јувентус не стигаше два пати до финале поради супериорниот квалитет во однос на противниците, туку поради класичен добар италијански тактички фудбал. А тоа беше во голема мера заслуга на Алегри.

Јас би сакал да го сменат на крај на сезона. Така најлесно ќе видиме кој е во право. Навиките за победување (за кои он има огромен удел) многи лесно се губат.

Е ова. Ова буквално никој во фан клуб Јувентус или не го гледа или нејќи да го види. Сите сакат убав течен фудбал а штом Пјанич е затворен (a oва сите го научија), нападите Бонучи и Кјелини ги влечат. Таја е средината на Јуве
Никој нема да ти спомни кое тактичко изненадување на Алегри беше Спинацола и Бернадески, и Џан ама ќе судат по то која минута измената била вршена, оти по то се гледа дали го бива тренер или не.
Џабе се расправаш со нив

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom