UEFA Best Player in Europe 2011-12

M

MrzaRules

Гостин
Според мене главни фаворити се Чави, Роналдо, Меси, Пирло и можеби Иниеста.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Меси ќе ја добие. Си има преголем кредит кај гласачите и не верувам дека некој ќе го симне во скоро време. Роналдо можеби заслужи да земе оваа година, но тоа нема да се случи, барем не додека не освои ЛШ, ЕП/СП, лигата и купот одеднаш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Gluposti zivi nominaciive ali bi sakala Iker da ja zeme nagradava.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Исти се гласачите од лани мислам дека Меси ќе ја земе. Туку каков е овој играч Дејвис? :pos:

Нормално ќе нема играчи на Баерн пошто секаде беа ранерс ап :icon_lol:

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Според мене, како Мадрист навивам како прво да је земе Кристијано Роналдо, но исто така би сакал наградата да ја земе и Икер Касилјас, кој според мене е сепак еден од најзаслужните за успехот на Реал Мадрид и Шпанија ова година.

Со ова не кажувам дека Меси, Чави, Иниета, Агуеро или било кој не се заслужни, но ете по долго време би сакал наградата да ја добие Кристијано Роналдо.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.847
Поени од реакции
10.650
Торес го има на листата, а го нема Марио Гомез :facepalm: . Ќе ја земе наградата пак Меси евентуално Роналдо или Пирло.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ја би сакал Пирло да ја земе(чисто навијачки).
Ако гледаме индивидуално, Меси ја заслужува најмногу. 73 голови во една сезона, рекорд срушен.
Ако гледаме на тимски план, тогаш најмногу шанси му давам на Касиљас, а после него исти шанси би им дал на Иниеста, Чави или па Роналдо.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
После фијаското со Снајдер...некако и не ме интересира овој глуп избор за најдобар фудбалер.
Е со ова потполно се сложувам со тебе.

Од фактот што Шнајдер не зема најдобар фудбалер на 2010 година, туку не само што не зема туку и не беше ставен во списокот на 3-цата најдобри, а во тој список беа Меси, Чави и Иниеста.

Во 2010 година Шнајдер успеа да ја освои Лигата на Шампионите со Интер, со кој беше главен во водење на напаѓачката игра на тимот, а подоцна и со репрезентацијата на Холандија успеа да ја одведе до финалето на СП во Јужна Африка 2010.

По ова одлука на ФИФА што таа година Шнајдер не беше најдобар, повеќе наискрено ми се одмили да гледам кој ќе биде најдобар играч на годината.

K

kalimer0

Гостин
Чави - Меси иако јас би сакал како за промена од лани годинава да изберат голман од тука би ги издвоил Џо Харт, Ноер (шо го нема -.-) Чех, Касиљас. Незнам кој е критериумот ама на пример Торес имаше срање сезона а со својот клуб освои ЛШ, ФА Куп и златна копачка на ЕВРО 2012. Сепак не верувам до толку да шекнале па него да го прогласат за најдобар играч за 2012 :D

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Демек ќе земеше некој од Баерн, ако имаше номинирано. После толку дебакли сезонава и на нив верувам им е сеедно дали се меѓу 30те најдобри, кога јасно е дека Меси, Иниеста или Роналдо ќе земат. Кој и да е сосема заслужено, според мене пак Меси.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Наградава веќе неколку години уназад е :гомце:

СПОЈЛЕР:Меси и К.Роналдо ќе си ја трејдаат наградава следниве 10ина години макар и ништо не направиле цела сезона

Kajgana Shop

На врв Bottom