U2 vs Coldplay

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Кој бенд повеќе ви се допаѓа?

• U2

Гласови: 35 52,2%
  • Coldplay

Гласови: 32 47,8%

• Вкупно гласачи
    67
колдплеј се измислени за у2... според мене еден најдобрите комерцијални бендови на денешницата(заедно со уште 2-3 други)
то што се посраа со овој новиот албум, тоа си е друга ствар...
X&Y, A Rush of blood in the head, се страва албуми, ми беа омилени порано и сеуште рангираат високо...
едноставно музичето нивно си е екстра за релаксирање, онака те опушта, забраваш на све и уживаш!

ни двете групи не ми се по мерак...многу се излигавија....али за да не биде ОТ,би рекол U2,подолго се на сцената,поеќе хитови,и така...

U2 се разбира.едни од најголемите легенди во историјата на музиката:)

Аман бе...
нема ваљда да спориме кои се подобри? Па зар колдплеј некои го ставаат во ист ранк со величествените легенди U2 , кои шти имаат албуми колку што членовите на колдплеј имаат години?

Ако едноставно си кажуваме кој бенд повеќе го сакаме е во ред (за вкус не спорам)...еве и јас да се изјаснам - U2 дефинитивно !

колдплеј не се лоши....но тие се споредуваат со групи како килерс, франз фердинанд и слични на нив...

На исто рамниште ми се.

А полека ги стигаат нив и The Script како и The Killers кои имаат една од најубавите траки на веков според мене Human.
За the Кillers дека имаа комерцијален успех со Human, да имаа, и ете супер сега повеќе луѓе знаат кои се и се тоа, ама да се разбереме, они не спаѓаат во никој случај во комерцијален рок. :smir:
Тоа беше оф топик, и се извинувам,

он топик, јас гласав за Колдплеј, ги слушам од поодамна, и скоро и да немаат утки (освен што последниов албум отиде у насока која мене лично и не ми лежи баш), ама претходните албуми им се петка со ѕвездичка.
А на Боно гласот ми го иритира надворешното ушно каналче...(знам, ова не е валиден аргумент за "зашто не У2", ама тоа е што е)
пс. Hooligan, си ја слушнал изреката квалитет а не квантитет?
ајт приватно од мене :)

Колдплеј се подобри моментално.

Шо беше тоа Coldplay? Нинтендо?
Дај не се зезајте...Шо и да се случи легендарните U2 се на врвот.

Гласав за U2 пошто сепак тие се постар, поквалитетен бенд. Имаат доста албуми, доста хитови, мада во последно време Coldplay повише ги слушам.

А што прават Колдплеј? Препејуваат песни и семплираат стари хитови? Или прават само нови спотови за старите песни? Океј е тоа што го препејуваат, ама сепак U2 си се тоа што се, нит препејуваат нит бога молат, си праат нивна музика за мерак

U2. Постар, поквалитетен бенд.. Ч)

U2 -
Hold me thrill me kiss me kill me
Get on your boots
One Vetigo
Elevation....ааааа сите ги обожавам, мислам дека пораснав со нив :pos2:

Coldplay !

-clocks
- viva la vida
- yellow
- nobody said it was easy.... и многу други.
Не велам дека U2 не се добри, но повеќе ги слушам колдплеј :)

Тешко е, ако не и невозможно, да се направи споредба меѓу стара група која има едно чудо незаборавни хитови, албуми кои биле на врвот на топ листите и огромни турнеи по светот, и нова група со 4 албуми, колку и да е популарна во моментов.

Јас ги обожавам Coldplay и мислам дека нивното време доаѓа. Имаат одлични албуми и далеку се пред кокуренцијата во секој поглед. Но имаат уште многу многу, многу албуми и хитови за правење, за да станат бенд од големината на U2. Нешто ми вели дека ќе успеат во тоа.

Инаку Coldplay имаат среќа што песните им се толку добри затоа што видеата од друга страна им се тешка катастрофа, не ми е јасно како бенд со таков квалитет може да си дозволи да снима онака аматерски видео клипови, страшна работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom