True Detective

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ако падне метеор над Македонија и сите умреме да знаете дека јас сум крив. Ја изглеав КОНЕЧНО. Бидна. После ваква серија, наредно шо очекувам е да најдам закопана торба со пари на некој нарко дилер. Филозофијата шо Расти ја има за животот е дефинитивно тоа што плени во серијата како и миситичноста која постојано лебди околу него. Некогаш го доживуваш ко таткото на универзумот кој пенетрира низ неговите вистини, клишеа и луцидни соништа без лубрикант, а некогаш ко фиданка на ветрот, расцутана пуполка у март (Поздрав @Енџреј) која е сјебана од мразот. Харелсон пак е феноменален во клишето - просечен цајкан кој размислува со курот и гнете џиновски крофни. Воглавно клише. Нема нешто шо не сум видел. Се шлепаат на тоа шо Меконахи се ѕвероса последниве години.

Покрај нив двајца тешко и да пркне некој друг лик. Најјаки ми се феминистките кои ја хејтаат серијава ради тоа шо жениве у серијава или се мртви или се курви или се мртви курви. :LOL:Веројатно и спомнавте (не се сеќавам дали читнав у темава) од тука иде притисокот за жена детектив во втората сезона.

Пејзажите мочурливи се ок. Ја прават атмосферата уште попохована. Се е фино спакувано и те држи без да трепнеш пред екранот до финалето.

И финалето е ок. Онака Ок. Ама баш онака. Веројатно проблемот во перцепирањето на финалето како млако е во мене. Или во нас. Веројатно сите очекувавме поинтелегентен расплет, а не некоја инцестоидна напалена свиња да е убиецот, ама јбг тоа е. Од крајот, меѓу сите тие геј романтики меѓу Расти и Марти, кога збореа за светлината и темнината, сепак успеаа да разбудат во мене еден поинаков поглед на небото ноќе.

Значи имаш небо. Темнини и мракои. А ѕвездите ти се ко пукнатини, ко процепи, ко точки каде темнината е искината, а кои наговестуваат дека позади сета таа темнина сепак постои светлост, која секако е поголема. Ко кога си во театар и све е темно, али тук там позади пердето и завесата, ѕирка светлината од рефлекторите. Ете така сум ја доживеал.:)

Тешко на тие шо ќе ги наследат Меконахи и Харелсон во втората сезона:LOL:

Последно уредено:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Винс факинг Вон...сериозни се овие?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Чил.
Во разговори е, а и од кај знаеш за каква улога станува збор? :)
Абе освен ако не е некоја кога он е нем и без фаца во количка, Винс факинг Вон е во прашање.
У топ 3 антипатични актери ми е, после толку добри имиња шо се свртеа на крај со него ако завршат...како шо читав пишуваше дека треба да ја има една од главните улоги така да...
А Елизабет Мос е океј i guess.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Абе освен ако не е некоја кога он е нем и без фаца во количка, Винс факинг Вон е во прашање.
У топ 3 антипатични актери ми е, после толку добри имиња шо се свртеа на крај со него ако завршат...како шо читав пишуваше дека треба да ја има една од главните улоги така да...
А Елизабет Мос е океј i guess.
Можда ќе направи трансформација во неговата кариера ко Метју:ROFLMAO:
Шала на страна ич не се совпага во TD атмосферата, мора да е нешто од страна.
Самоубиство е да го ставиш како еден од цетралните ликови...
Повеќе од улога на некој шанкер во паб што јаде гомна не би му дал во ваква серија.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Абе ајде, Метју пред да се заозбили шо имаше повеќе од Вон ? Стомачни. :D

Не дека дебелиов ми е интересен за гледање, ама да видиме шо ќе биди.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Го имаше Mud, го имаше Killer Joe, и Frailty како за почеток, што имал Винс Вон? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom