True Detective

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Позледната епизода беше за никаде. Премногу одолговлекоа, многу клишеа, и на крај, не открија баш тоа што требаше.

Серијата не е за оние што сакаат да ги откажат цигарите. :)

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Позледната епизода беше за никаде. Премногу одолговлекоа, многу клишеа, и на крај, не открија баш тоа што требаше.

Серијата не е за оние што сакаат да ги откажат цигарите. :)
Prison Break ima najaka poZledna.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Иначе баш ми е мерак што дејството беше во длабока провинција, да се знае дека и у Америка има вукојебини!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Matthew McConaughey: I liked True Detective, the whole series and the experience of making it, so much that I’d be open to doing another one now. At the time, I was looking at six months and not beyond that. I don’t know of a feature film I’d sign for where I’m going to say, “If this works, you’ve got me whenever you want me for the next three years.
:vozbud:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Многу добар текст, кој само ми потврди некои мои претпоставки, но и ми разјасни некои поединости за суштината на случајов.

(инаку Каркоса, покрај Ловкрафт и Чембер и Џорџ Мартин ја лупна во својот свет на Мраз и Оган)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
'True Detective' creator doesn't see show lasting beyond 3 seasons

Разбирливо, ептен исцрпувачки е за него секоја година да создава нови ликови и приказна. Арно вели и тој, како да создаваш нова серија секоја година е тоа. Плус, штета шо вели дека гласините за кастингот не се вистинити. Ептен би сакал да го видам Бред Пит во серија.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ја изгледав првата и втората епизода и супер е, се осеќа квалитет уште од најавната шпица. Не ја брзам ќе ја гледам кога сум одморен и по една до две епизоди дневно за да ми легнат настаните и ликовите.

Matthew McConaughey го ставам на чело на новата гарда на актери кои моментално кинат во Hollywood (Michael Fassbender, Jake Gyllenhaal, Benedict Cumberbatch, James McAvoy, сигурно заборавам уште некој некој).

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ок апдејт пошто ги поминав сите епизоди. Финално мислење ми е дека серијата во целост е одлична, top tier со GoT, BB, The Wire, SFU, Lost и сл. Фалинки има како и секоја серија без разлика на квалитетот, но не е нешто што го оттргнува вниманието или го намалува вкупниот впечаток. Дефинитивно после првава сезона ставив уште една серија на "can't wait" листата за нова сезона.

Конкретно за серијата, мислам дека имаше солидна завршница но можеби нецелосна. На крај кога случајот излегува во медиумите некој го демантира и се обидува повторно да го заташка. Значи сектата, челниците или кој и да е вмешан сеуште е таму некаде. Може ова ќе се расплети во наредната сезона но немора да значи. Јас мислам дека крајот некако е оставен на гледачот да го комплетира. Тој што го утепаа на крајот е само алатката на сектата, џеладот. Бар јас така го сфатив.

Лично, приказната и мистицизмот зад сектава е она што навистина ме привлече за серијава, покрај другите квалитети нормално. Атмосферата ми легна ептен, одамна немам гледано мрачна, морбидна, напната, депресивна драма која ме потсети на Se7en, Suspect Zero и сл.

Сега ок, малку се навикнав на актерите и малку ќе ми недостасуваат, но станува збор за HBO така да воошто не се сомневам дека ќе најдат адекватни замени. Gary Oldman би бил одличен во улога на детектив во комбинација со некој rooky актер/ка на кој тоа би му бил прв случај. Zachary Quinto би бил добар психо ако им фали негативец. Се разбира ова се само некои мои желби и фантазии.

HBO ги има убедливо најдобрите најавни шпици.

Бонус:

Kajgana Shop

На врв Bottom