TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Овие канали што ги наведе NovaTV, RTL Televizija, RTL2, HRT не даваат согласност од хрватска да ги емитуваат кај нас, јас сум прашувал на хрватски форуми и луѓето ова ми го кажале. Како што Сител и останатите македонски телевизии се емитуваат само во Македонија, така хрватските само се емитуваат само за хрватска.
Тотал си тера, сите канали си работат. ;)

Значи уште сум у двоумење...Дали шеринг или ова :\ Стварно незнам шо да праам...

Вака од СкајСат за 80 евра (~5000ден приближно нели..) ми нудат шеринг за све могуЌе, испаѓа околу 400 денари месечно. Тотал ТВ од друга страна е 553 ден месечно, али затоа има НАШИ канали..

Едино ме интересира: Дали се отвара преку шеринг Bulsatcom или било кој друг пакет кај ги има барем пола од овие канали што се на ТоталТВ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.229
Поени од реакции
8.338
Значи уште сум у двоумење...Дали шеринг или ова :\ Стварно незнам шо да праам...

Вака од СкајСат за 80 евра (~5000ден приближно нели..) ми нудат шеринг за све могуЌе, испаѓа околу 400 денари месечно. Тотал ТВ од друга страна е 553 ден месечно, али затоа има НАШИ канали..

Едино ме интересира: Дали се отвара преку шеринг Bulsatcom или било кој друг пакет кај ги има барем пола од овие канали што се на ТоталТВ?
Поларис ти отвара, ама мораш да имаш дреамбох, азбох хд, на обичните не работат зш се мпег 4

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Наскоро... Golf Klub на Тоталтв?

Capture.PNG

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ајде нека е наздравје! :)
Закажав у сабота сабајле да ми дојде мајстор да монтира Тотал ТВ :D
Со договор на 2 години. Старт и плус пакетот ги одбравме
HD не ни треба бидејќи додека не купиме LCD телевизор нишо не праиме ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има некои услови за да земеш тв откај овие?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
ТВ? Мислиш као телевизор или телевизиски канали? :D

Иначе условот е на 2 години договор - опрема и инсталација бесплатна...имаш на веб страната се.
Услови други нема...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ајде нека е наздравје! :)
Закажав у сабота сабајле да ми дојде мајстор да монтира Тотал ТВ :D
Со договор на 2 години. Старт и плус пакетот ги одбравме
HD не ни треба бидејќи додека не купиме LCD телевизор нишо не праиме ...
Е ај со среќа е и кажи ни после каков е тој новиот HD ресивер! Ќе можеш на тој и да си снимаш кога ќе пуштат нов софтвер(сега во март-април). :)
--- надополнето: 13 март 2013 во 13:19 ---
Мислиш телевизор како од Телеком? Не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е ај со среќа е и кажи ни после каков е тој новиот HD ресивер! Ќе можеш на тој и да си снимаш кога ќе пуштат нов софтвер(сега во март-април). :)

Не бе не телевизор мислев линија од телеком нешто такво зошто не знам по темиве кој имаше пишано таква информација :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не бе не телевизор мислев линија од телеком нешто такво зошто не знам по темиве кој имаше пишано таква информација :)
Линија од Телеком(исклучително само од Телеком) ти треба за дополнителен ресивер(втор ресивер), а за еден ресивер не ти е потребна. :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Си требал шеринг да земеш, иако иницијалната инвестиција е поголема, има многу повеќе канали.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
дали на тотал тв има опција како на макс тв да гледаш емисија кога сакаш (ако имаш пропуштено)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.229
Поени од реакции
8.338

Веке пуштија нов софтвер, незнам дали ке му дадат ХД ресивер зашто он не ги сака ХД каналите, значи обичен ке му дадат.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Веке пуштија нов софтвер, незнам дали ке му дадат ХД ресивер зашто он не ги сака ХД каналите, значи обичен ке му дадат.
На новите корисници мислам дека им даваат, и не мораат да плаќаат HD пакет.
--- надополнето: 13 март 2013 во 22:05 ---
дали на тотал тв има опција како на макс тв да гледаш емисија кога сакаш (ако имаш пропуштено)
Има опција за снимање, но нема можност за гледање програма од последните три дена(како Макс тв) пошто Тоталтв е сателитска телевизија, не ИПТВ.

Kajgana Shop

На врв Bottom