Zakon4eto
ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
- Член од
- 27 август 2011
- Мислења
- 1.377
- Поени од реакции
- 292
Како да не ги критикуваме македонските телевизии кога све едно исто даваат на телевизија(серии и само серии + репризи за истите и за претходно емитуваните серии). Со критиките тие треба нешто да променат, а не мува да не ги лази. МРТ со тие пари што плаќаме радиодифузна такса може и да почне да снима свои серии и да плати да се емитува МРТ1 на Еутелсат 16А за да ни биде достапна на ние што користиме Тоталтв. Не дека СРД е крив за ХРТ2 и Нова, туку треба да им дозволи на операторите да реемитуваат балкански канали, зошто они кога ќе вклучат СРД ќе ги опомени и одма ќе ги исклучат. Значи пак најдобро нешто е сателитска, Тоталтв пак малце ослабна со исклучувањето на Пинковите кои беа најатрактивни(барем за мене).Колку ме нервирате кога јадете нешто што не се јаде за македонските канали (и покрај тоа што не ги подрживам во целост) а ги браните каналите на нашите северни „соседи“. Ако толку ги сакате, марш од земјава.
Иначе, МРТ започнува сега да ја доживува ренесансата, затоа чекајте. Моето прашање е, дали нешто во животот знаете да правите, освен да критикувате и што треба и што нетреба ?! Еве толку се моменталните капацитети на МРТ, но наскоро ќе има многу нови работи.
После, колку пати да напишам јас (или некој друг) дека HRT1 се нуди во Македонија, а тоа што BoomTV, MaxTV и blizoo не сакаат да постигнат договор е друга приказна ? За тоа дека HRT2 и Nova сами си побарале да се укинат во Македонија бидејќи немале интерес, СРД ли ви е крив, а?
Иначе MARCELLO во Словенија T2 ги нуди Македонските канали, а во другите земји само МРТ Sat (за жал).
--- надополнето: 16 март 2013 во 17:59 ---
МКПредавател, за Т2 мислиш на DVB-T2?