TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Колку ме нервирате кога јадете нешто што не се јаде за македонските канали (и покрај тоа што не ги подрживам во целост) а ги браните каналите на нашите северни „соседи“. Ако толку ги сакате, марш од земјава.
Иначе, МРТ започнува сега да ја доживува ренесансата, затоа чекајте. Моето прашање е, дали нешто во животот знаете да правите, освен да критикувате и што треба и што нетреба ?! Еве толку се моменталните капацитети на МРТ, но наскоро ќе има многу нови работи.
После, колку пати да напишам јас (или некој друг) дека HRT1 се нуди во Македонија, а тоа што BoomTV, MaxTV и blizoo не сакаат да постигнат договор е друга приказна ? За тоа дека HRT2 и Nova сами си побарале да се укинат во Македонија бидејќи немале интерес, СРД ли ви е крив, а?
Иначе MARCELLO во Словенија T2 ги нуди Македонските канали, а во другите земји само МРТ Sat (за жал).
Како да не ги критикуваме македонските телевизии кога све едно исто даваат на телевизија(серии и само серии + репризи за истите и за претходно емитуваните серии). Со критиките тие треба нешто да променат, а не мува да не ги лази. МРТ со тие пари што плаќаме радиодифузна такса може и да почне да снима свои серии и да плати да се емитува МРТ1 на Еутелсат 16А за да ни биде достапна на ние што користиме Тоталтв. Не дека СРД е крив за ХРТ2 и Нова, туку треба да им дозволи на операторите да реемитуваат балкански канали, зошто они кога ќе вклучат СРД ќе ги опомени и одма ќе ги исклучат. Значи пак најдобро нешто е сателитска, Тоталтв пак малце ослабна со исклучувањето на Пинковите кои беа најатрактивни(барем за мене).
--- надополнето: 16 март 2013 во 17:59 ---
МКПредавател, за Т2 мислиш на DVB-T2?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Zakon4eto ти одговори Hattori Hanzo. Иначе МРТ започна да снима свои серии (т.е. серија), имаме Танц со ѕвездите.
И колку што знам, најавија дека сите МРТ канали наскоро ќе бидат на сателит.
И јас сум да се критикува, но не се' и сешто. Мислам дека МРТ нема потреба сега да се критикува, бидејќи навистина го дава максимумот од себе. Критики упатете кон Сител и Канал5, кои навистина има што да се критикуваат, покрај тоа што даваат само турски серии.
И мислам дека отидовме малку off-topic, така да, дај да ставиме точка.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Инаку ми монтираа денес Тотал ТВ :) Први импресии - фантастични. Има се што сме гледале до сега + она што сме сакале да гледаме...HD ресивер даваат и тоа ми се свиѓа...
Кога ќе дојде новиот апдејт на софтверот? За да може да се снима у програма...

Ја не кажав ништо против МТВ, кажав за телевизиите у МК во целост. МТВ сега за сега дава најквалитетна програма во однос на другите македонски телевизии. Уште на сателит да ги има и супер ќе биде.
На другиве мак. телевизии им треба шамар...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Инаку ми монтираа денес Тотал ТВ :) Први импресии - фантастични. Има се што сме гледале до сега + она што сме сакале да гледаме...HD ресивер даваат и тоа ми се свиѓа...

Ја не кажав ништо против МТВ, кажав за телевизиите у МК во целост. МТВ сега за сега дава најквалитетна програма во однос на другите македонски телевизии. Уште на сателит да ги има и супер ќе биде.
Кажав јас дека ќе ти дадат HD ресивер. :)
Мислам дека новиот софтвер е пуштен, распрашај се на www.novisf.com ќе ти кажат дечките. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.231
Поени од реакции
8.338

може е веке апдејтуван од страна на монтерот штом денес ти монтирале, иначе ако не е , го исклучуваш позади и уклуцуваш пак и на данљинското стискаш
back back 2485 и ке почне само да симнува нов софтвер.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
може е веке апдејтуван од страна на монтерот штом денес ти монтирале, иначе ако не е , го исклучуваш позади и уклуцуваш пак и на данљинското стискаш
Денес нешо коа монтираа се апдејтираше...Не е ваљда ова најновиов? :S
Нема опција за снимање да го ебам :S А и плус мајсторот ми кажа дека тоа за снимање допрва треба да излезе нов софтвер...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Да, така се прави и на Echolite, али при монтирање мајсторот мене ми го апдејтуваше изгледа и него му го апдејтувал. Но, може повремено самиот мануелно(како што кажа ти) да си го апдејтува.
Значи моментално е вратен стариот SW(софтвер) на ресиверот и ги нема опциите за снимање, стопирање и премотување, но наскоро се очекува да го пуштат поново пошто имал некои грешки.

Capture.PNG

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
Пинк не дава турски серии, дава шпански(Пабло Ескобар: Господарот на злото...). А Прва дава турски ама ги дава оригинал без синхронизација и нема даваат по 3-4 како кај нас и по 100 репризи.
Пинк даваше едно време турски серии ,сега незнам што даваат не сум го гледал тој канал одамна.

Член од
17 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Заинтересиран сум да земам тотал тв,но пошто живеам во зграда и антената мора да ја ставам на тераса, ме интересира дали има врска од која страна е терасата, зашто некој ми спомна дека мора да биде на јужна страна заради сателитите, или пак нема врска. И уште нешто, дали сите канали односно оние што не се слободни се со превод

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Заинтересиран сум да земам тотал тв,но пошто живеам во зграда и антената мора да ја ставам на тераса, ме интересира дали има врска од која страна е терасата, зашто некој ми спомна дека мора да биде на јужна страна заради сателитите, или пак нема врска. И уште нешто, дали сите канали односно оние што не се слободни се со превод
Да, за да го фатиш сателитот Eutelsat 16A антената мора да ти биде на јужна страна(но доколку си на северна, пробај да ја ставиш на кров на зградата ама пак ќе треба многу кабел да влечеш зависно на кој спрат си). Сите баш сите канали не се со превод, превод имаш на Fox Life/FoxCrime, 24Kitchen, FOX, Animal Planet, National Geographic, Discovery, Cinestar, Cinestar Action & Thriller, HBO, HBO Comedy(овие канали ти се со македонски превод и српски, можеби испуштив и некои други) а останатите канали вклучувајќи ги и овие што ги набројав имаат српски превод што рачунам дека го разбираш. :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
... И уште нешто, дали сите канали односно оние што не се слободни се со превод
... Сите баш сите канали не се со превод, превод имаш на Fox Life/FoxCrime, 24Kitchen, FOX, Animal Planet, National Geographic, Discovery, Cinestar, Cinestar Action & Thriller, HBO, HBO Comedy(овие канали ти се со македонски превод и српски, можеби испуштив и некои други) а останатите канали вклучувајќи ги и овие што ги набројав имаат српски превод што рачунам дека го разбираш. :D
Еве кои канали се со превод на македонски јазик: FOX life, FOX Crime, AXN, National Geographic, Discovery channel, Animal Planet, TLC, MTV Adria, E! Entertainment, HBO, HBO Comedy, Da Vinci learning, 24Kitchen, FOX, Cinestar, Cinestar A&T и History channel.

Изворот е Wikipedia.

Член од
17 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
Јас сум на источна страна, што мислите би било ли во ред.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еве кои канали се со превод на македонски јазик: FOX life, FOX Crime, AXN, National Geographic, Discovery channel, Animal Planet, TLC, MTV Adria, E! Entertainment, HBO, HBO Comedy, Da Vinci learning, 24Kitchen, FOX, Cinestar, Cinestar A&T и History channel.

Изворот е Wikipedia.
Нема AXN и Da Vinci Learning на Тоталтв.
--- надополнето: 18 март 2013 во 06:05 ---
Јас сум на источна страна, што мислите би било ли во ред.
Не знам. Треба да прашаш во контакт центарот или да прашаш некој монтер.

Kajgana Shop

На врв Bottom