Изгледа 15 дена рок имаат да ги исклучат.Сите наведени канали уште работат , од кога стартува ова?
Да, некогаш преносите им се во SD, али тие што ги гледале во SD се супер. Некој ни во SD ги нема.ова Спортклубовите ХД им е ужас сликата не ми се верува,
За Пинк не зборувам, но за RTS 1 и Алфа... Не треба ни RTS1 да ја исклучат, ееееееејјј да не можеш балкански канали да гледаш камо ли европски или светски...Јасно ми е зошто наложија исклучување на РТС 1 и Пинк каналите, но зошто и АЛФА ТВ ?
Како да не ја исклучат РТС 1 кога емитира содржини за кои не и се откупени правата во Македонија од типот на Лига шампиони, филмови и други содржини. А знаеме добро дека Тотал тв нудат и други канали испод тезга за кои немаат право.Но зошто Алфа ? - Можеби немаат платено надоместок на СРД за сателитското емитување со кое добија лиценца да се емитуваат на национално ниво.Да, некогаш преносите им се во SD, али тие што ги гледале во SD се супер. Некој ни во SD ги нема.
--- надополнето: 23 февруари 2013 во 16:47 ---
За Пинк не зборувам, но за RTS 1 и Алфа... Не треба ни RTS1 да ја исклучат, ееееееејјј да не можеш балкански канали да гледаш камо ли европски или светски...
Тоталтв го зацрнува RTS 1 за Лига на шампиони...Како да не ја исклучат РТС 1 кога емитира содржини за кои не и се откупени правата во Македонија од типот на Лига шампиони, филмови и други содржини. А знаеме добро дека Тотал тв нудат и други канали испод тезга за кои немаат право.Но зошто Алфа ? - Можеби немаат платено надоместок на СРД за сателитското емитување со кое добија лиценца да се емитуваат на национално ниво.
Ги зацрнува филмовите ? Не. За другово прашај ги другите земји зошто не ги почитуваат своите закони, што не интересира нас за нив. Дали они ја пуштаат МТВ 1 во своите змји ? Не, него ја пуштаат МТВ сат. Кога можат и останатите големи играчи како Макс тв, Телекабел, Близоо и Бум тв, да ги почитуваат законите треба и тие. Сепак не се и СРД китка за мирисање, зошто има голем број мали кабловски оператори кои не ги почитуваат законите, претежно во западните делови. Јесте да нашите телевизии се срање, али наши се и мора да се заштитат.Тоталтв го зацрнува RTS 1 за Лига на шампиони...
По другите земји ги имаат и RTS 1 и 2 и све и сешто а кај нас нема ништо, како кај нас е тоа противзаконско а во останатите земји не?![]()
Филмовите да ги зацрнуваат? Па по сто пати да ги гледаме новогодишните филмови на Сител како Дедо Мраз? Мислам дека му е мајката за DreamBox, јас не можам да сватам луѓево како се претплаќаат на кабловскиве кога има само Free канали од сателитска, се бунат ма Max тв страната дека ќе ги откажуваат договорите, дека имале срање канали и на крај испаѓа дека Мах тв има 70.000 корисници.Ги зацрнува филмовите ? Не. За другово прашај ги другите земји зошто не ги почитуваат своите закони, што не интересира нас за нив. Дали они ја пуштаат МТВ 1 во своите змји ? Не, него ја пуштаат МТВ сат. Кога можат и останатите големи играчи како Макс тв, Телекабел, Близоо и Бум тв, да ги почитуваат законите треба и тие. Сепак не се и СРД китка за мирисање, зошто има голем број мали кабловски оператори кои не ги почитуваат законите, претежно во западните делови. Јесте да нашите телевизии се срање, али наши се и мора да се заштитат.
oва го збориш од лично искуство или ?ова Спортклубовите ХД им е ужас сликата не ми се верува,
ДА катастрофа ХД каналиве им се, срека Дреамбох имам па гледам на него.oва го збориш од лично искуство или ?
Извор: СРД
TotalTV остана без: Алфа ТВ, b92 info, Pink-овите, Cinemania и неколку други канали кои им вредеа. Тоа е тоа, толку беше.
Овие канали што ги наведе NovaTV, RTL Televizija, RTL2, HRT не даваат согласност од хрватска да ги емитуваат кај нас, јас сум прашувал на хрватски форуми и луѓето ова ми го кажале. Како што Сител и останатите македонски телевизии се емитуваат само во Македонија, така хрватските само се емитуваат само за хрватска.Добро шо е финтава со ебаните права за емитување? Половите органи ли ќе им отпаднат на ТоталТВ ако не ги емитуваат NovaTV, RTL Televizija, RTL2, HRT кај нас?
Да им ебам тоа авторски права или незнам какви права...А ТУРСКИНЕ ТЕЛЕВИЗИИ НА ВЕЛИКО ДА СЕ ЕМИТУВААТ ТУКА? ШТО Е СО ДРЖАВАВА? Па баш кај нас има највеќе луѓе кои седат пред ТВ и гледаат (ако не пред ТВ барем пред компјутер и симињаат серии и си гледаат). Шо ќе им фали (шо ќе изгубат) ако пуштат некоја попремиум телевизија кај нас?
Или не, нека се угледаат малку на Турска ако толку ја сакаат. Ја пошо иам сателитска, колку интересни и разноврсни им се понудите на канали. Ех бре тажен балкану...
Срам да им е..
Ја највеќе заради тоа сакав да го земам тоталТВ, пошо шеринзи меринзи ниеден не ми е сигурен за цела година. Вака горе-доле тоталТВ највеќе ми ги исполнува потребите, али ова со телевизииве шо прават е смешки..Среќа уште ми е присутен дримбоксот, па ако ми притреба понекад нешто ќе си го пуштам и него.
--- надополнето: 2 март 2013 во 00:58 ---
У да умрат маме ли им нивно...Скоти едни невидени. Па и ние шо сме, само се жалиме вака на суво, место да реагираме - па на крај краева НИЕ сме потрошувачите и НИЕ гледаме...Незнам само врз која основа тоа го прават..Рекламите? Непреведувањето на емисиите? Другиот јазик?
А шо е со турска, њемачка, америка? Не не, битно они си имаат превод...